Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.11.2023

Καταγγελία φοιτητών στην Popaganda: «Επιτηρητής είπε ότι μπορούσαμε να έρθουμε με οτοστόπ»

Φοιτητές/ριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, καταγγέλλουν πως εν όψει της σημερινής Πανελλαδικής απεργίας, δεν έλαβαν ενημέρωση για τη μεταφορά τους από και προς τις προγραμματισμένες εξετάσεις.
Καταγγελία φοιτητών στην Popaganda: «Επιτηρητής είπε ότι μπορούσαμε να έρθουμε με οτοστόπ»

Φοιτητές/ριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, καταγγέλλουν πως εν όψει της σημερινής Πανελλαδικής απεργίας, δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για τη μεταφορά τους από και προς τις προγραμματισμένες εξετάσεις. Μάλιστα, επιτηρητής είχε την απαίτηση να βρεθούν κανονικά στις υποχρεώσεις τους, κάνοντας ακόμα και… οτοστόπ – κάτι το οποίο θα μπορούσε να θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία:

«Εκ μέρους των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων θέλω να καταγγείλω την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση και μεταφορά των φοιτητών.

Εν όψη της σημερινής απεργίας 21/9/2023 των Μέσων Μαζικής μεταφοράς και ενώ υποτίθεται ότι διεξάγονται εξετάσεις από της 9:00 εώς της 17:00 Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ούτε ανεπίσημη ενημέρωση σχετικά με την κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων και για το πως θα κινηθούμε.. έχουμε κινήσει γη και ουρανό ξάγρυπνοι όλο το βράδυ περιμένοντας να λάβουμε απάντηση από μνήματα και τηλέφωνα σε σχολή γραμματεία και καθηγητές και όποιον άλλο αρμόδιο.. Η μόνη απάντηση δόθηκε τηλεφωνικά από την γραμματεία του τμήματος μετά της 8:30 σήμερα 21/9 , μισή ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων, σε φοιτητή η οποία χαρακτηριστικά ήταν << Α ναι? Υπάρχει απεργία και σε ποια μέσα ? Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές, οπότε μάλλον θα προσέλθετε κανονικά. Λυπούμαστε πολύ αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα! 

Όλοι οι φοιτητές παρακολουθούμε τα γεγονότα άυπνοι όλο το βράδυ και αναρωτιόμαστε αν αξίζει να χαλάσουμε 50/100 ευρώ σε ταξί ή εάν θα χάσουμε την εξέταση !( πολλοί μάλιστα μαζί χάνουν και το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τα μαθήματα αλυσίδας, άλλοι φοιτητές έρχονται από πολύ μακριά για να εξεταστούν σε μαθήματα για να πάρουν επιτέλους το πτυχίο τους..)Όσοι μένουμε μακριά από το Αιγάλεω ακόμη και εντός της περιφέρειας αττικής αδυνατούμε να προσέλθουμε 9:00 από την στιγμή που το μετρό έχει ανακοινώσει 24 ωρη απεργία και η έναρξη των δρομολογίων λεωφορείων είναι 9:00.Αυτό το μπάχαλο επικρατεί κάθε φορά με τις απεργίες των μέσων αλλά αυτή την φορά παρατράβηξε διότι δεν -πρόκειται για μάθημα ή εργαστήριο που θα λάβουμε απουσία πρόκειται για γραπτό εξεταστικής! Οι μόνοι ελάχιστοι φοιτητές που κατάφεραν μετά από πολύ ταλαιπωρία στην κίνηση να φτάσουν ήταν όσοι διέθεταν ιδιωτικό όχημα και διέμεναν κοντά στις γύρω περιοχές του αιγαλέου και στο περιστέρι.. Μαρτυρίες φοιτητών λένε ότι σε μάθημα που υπό φυσιολογικές συνθήκες συμπλήρωνε 4εις αίθουσες προσήλθαν μόνο 15 άτομα πράγμα το οποίο αρνούνται κατηγορηματικά από την σχολή.

Το πιο ειρωνικό και ακραίο? Σήμερα εντός της αίθουσα; κατά την διεξαγωγή των εξετάσεων επιτηρητής είπε στους φοιτητές ότι είναι θέμα συνέπειας η παρουσία μας στις εξετάσεις κι ότι μπορούσαμε να έρθουμε με οτοστόπ !!! Ή να κοιμηθούμε κοντά στην σχολή σε σπίτια συμφοιτητών!!!!

Επιμένουν από την πλευρά τους ότι υπήρξε απαρτία και δεν θα υπάρξει επαναληπτική ημ εξέτασης.. Είμαστε δηλαδή καταδικασμένοι να χάσουμε ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό εξάμηνο να χαραμίσουμε τους κόπους μας ή να ξηλώσουμε τις τσέπες μας !! Ή όπως μας παρότρυναν να κινδυνέψουμε να βρεθούμε βιασμένες σε χαντάκια από οτοστόπ σε άγνωστα οχήματα !!! Απαράδεχτο…Ήρθε η ώρα το κράτος να αναλάβει να μεριμνήσει για την μεταφορά μας ..Οι σχολές να δείξουν κατανόηση και να κάνουν ορθότερη διαχείριση!!Συγκεκριμένα το ΠΑΔΑ διαθέτει ηλεκτρικό πουλμανάκι το οποίο προορίζεται για την μεταφορά φοιτητών και απλά κοσμεί την είσοδο του παρκινγκ της σχολής .Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνουμε να υπάρχουν παρόμοια μέσα μεταφοράς των φοιτητών σε ορισμένες αφετηρίες στην περιφέρεια αττικης πχ Αγία παρασκευή κλπ..Η έστω να ενημερωνόμαστε έγκαιρά και να υπάρχει μέριμνα για την ορθή διεξαγωγή των εξετάσεων .Το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις μας είναι πολύ σημαντικό και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μέσο..»

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.