Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
10.11.2023

Καρδίτσα: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Παλαμά, Προάστιο και Ιτέα

Τέσσερα κέντρα διανομής ζωοτροφών δημιουργούνται για τη στήριξη των κτηνοτρόφων στον Δήμο Μουζακίου.
Καρδίτσα: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Παλαμά, Προάστιο και Ιτέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς των δήμων της Δυτικής Θεσσαλίας. Τρία σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Παλαμά, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή. Τα σημεία αυτά είναι στον Παλαμά, στο Προάστιο και στην Ιτέα. Από τον Δήμο Μουζακίου- Αντιδημαρχία Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας, γίνεται επίσης γνωστό, ότι δημιουργούνται τέσσερα κέντρα διανομής ζωοτροφών για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Daniel».

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη δημοτική αρχή, λόγω της πρωτοφανούς επέκτασης των πλημμυρικών φαινομένων σε όλη σχεδόν τη Θεσσαλία που είχε -εκτός άλλων- ως συνέπεια να μην λειτουργήσει την τελευταία εβδομάδα κανένα εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην περιφέρεια, έτσι το προϊόν δεν υπήρχε στο τοπικό εμπόριο. Παράλληλα, είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, σε κτηνοτρόφους που διέσωσαν τα ζώα τους από τη μανία του «Daniel», να προμηθευτούν ζωοτροφές από άλλα μέρη της Ελλάδας, αφού πλημμύρισαν σημαντικές οδικές συνδέσεις, ενώ οι ίδιοι δέχθηκαν τεράστια οικονομικά πλήγματα από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία.

Οι τοποθεσίες είναι οι εξής:

Α) Στο πάρκινγκ Μουζακίου (περιφερειακός απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Β) Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας.

Γ) Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού.

Δ) Στο πρώην Βενζινάδικο Παγουρτζή (δίπλα στο Αναψυκτήριο Χαλίλη) στην Ε.Ο. Καρδίτσας-Μουζακίου.

Η διανομή άρχισε από σήμερα και θα γίνεται καθημερινά, κατά τις απογευματινές ώρες, για όσες ημέρες χρειαστεί.

Η Π.Ε. Τρικάλων ενημερώνει τις πληγείσες επιχειρήσεις ότι ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, οι επιχειρήσεις (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας) και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, δικαιούνται κρατική αρωγή.

Ηράκλειο: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς των περιοχών της Θεσσαλίας, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, απηύθυναν ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής), το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Ερυθρός Σταυρός και η «Αποστολή Αγάπης».

Τα είδη που συλλέγονται είναι νερό, γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής για μωρά και ενήλικες (πάνες, χαρτί υγείας κ.λπ.) και κάθε είδους κονσέρβες.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ως εξής:

Α) Στην Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας, Κυδωνίας 19, από τις 09:00 έως τις 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Β) Στο Εργατικό Κέντρο, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, από τις 08:00 έως τις 20:00, καθημερινά.

Γ) Στην «Αποστόλη Αγάπης», Καντάνου 41, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:30 και Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 20:30.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.