Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
15.11.2023

Κακοκαιρία Daniel: Κάτοικοι του χωριού Βλοχός κοιμούνται στο νεκροταφείο, δίπλα στο οστεοφυλάκιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Υγειονομική «βόμβα» με χιλιάδες νεκρά ζώα σε χωράφια και στάνες.
Κακοκαιρία Daniel: Κάτοικοι του χωριού Βλοχός κοιμούνται στο νεκροταφείο, δίπλα στο οστεοφυλάκιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται κάτοικοι του χωριού Βλοχός Καρδίτσας, όπως και σε πολλά άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής, που «βούλιαξαν» από την φονική κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, καθώς οι κάτοικοι τους έμειναν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, καθώς τα υπάρχοντα τους «πνίγηκαν» μαζί με τα σπίτια τους, ενώ παράλληλα πολλοί έχουν μείνει χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και η απεσταλμένη του ΑΝΤ1, Γεωργία Λαγού, μετέδωσαν εικόνες από την εκκλησία του νεκροταφείου του Βλοχού, όπου 9 ημέρες μετά από την θεομηνία, 10 άνθρωποι συνεχίζουν να κοιμούνται σε ράντζα, δίπλα στο οστεοφυλάκιο, σε απόσταση λίγων μέτρων από τους τάφους.

Όπως είπε μία από τους ανθρώπους αυτούς, η κ. Χαρούλα, μητέρα 6 παιδιών, «Κοιμόμαστε δίπλα στο οστεοφυλάκιο. Τα παιδιά είναι σκόρπια, τα μεγαλύτερα κοιμούνται όπου βρουν… μέσα στο αμάξι, όπως όλος ο κόσμος».

«Ψάχνω σπίτι, είμαστε μεγάλη οικογένεια, αλλά και πάλι πως θα βάλουμε κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας; Θα μπούμε σε ένα σπίτι με τίποτα μέσα; Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ζωοτρφοές δεν έχουμε, όλα είναι στο έλεος», ανέφερε η πολύτεκνη μητέρα.

Επεσήμανε δε πως «δεν υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί, δεν έχει ενημερώσει κανένας για τίποτα, Δήμαρχο δεν έχουμε δει εμείς».

Υγειονομική «βόμβα» με χιλιάδες νεκρά ζώα σε χωράφια και στάνες

Πάνω από 45.000 είναι τα νεκρά ζώα, αιγοπρόβατα και χοίροι, σύμφωνα με τις έως τώρα καταγραφές από το οποία έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια τα μισά. Ο αριθμός των νεκρών ζώων αναμένεται να αυξηθεί στις επόμενες καταγραφές ενώ στα λιμνάζοντα νερά που έχουν αναμειχθεί με αποχευτεύσεις, στοιβάζονται και νεκρά τρωκτικά.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.