Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.11.2023

Έβρος: Καταρρέει το αφήγημα του αυτόκλητου «σερίφη» – Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που απήγαγε

Πρόκειται για τους πρώτους 4 από τους 13, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό με βάση όσα ισχυρίστηκε ο άνδρας που τους φόρτωσε βίαια στο τρέιλερ του οχήματός του.
Έβρος: Καταρρέει το αφήγημα του αυτόκλητου «σερίφη» – Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που απήγαγε

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σύμφωνα με το ethnos.gr, οι τέσσερις πρόσφυγες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για εμπρησμό και απήχθησαν από τον ακροδεξιό αυτόκλητο «σερίφη» που τους φόρτωσε στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του στον Έβρο, αποκαλώντας τους «κομμάτια».

Σημειώνεται πως οι κατηγορίες σε βάρος τους στηρίχθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τα όσα κατέθεσε ο άνδρας που τους άρπαξε παράνομα και τους συνέλαβε ισχυριζόμενος πως «θα μας κάψουν» και καλώντας τους συμπολίτες του σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ.

Το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αποδεικνύει πως τα όσα τους αποδόθηκαν δεν τοποθετούνται σε στέρεα βάση.

Υπενθυμίζεται πως οι 13 πρόσφυγες κατηγορήθηκαν για μια σειρά από αδικήματα, όπως η απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και η παράνομη είσοδος στη χώρα.

Οι υπόλοιποι εννέα μετανάστες, αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις κατηγορούμενοι δράστες της απάνθρωπης αρπαγής των προσφύγων έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για την προφυλάκισή τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης έγινε χωρίς να ακουστεί καθόλου η φωνή των προσφύγων, ενώ δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ως μάρτυρες του βίαιου περιστατικού του οποίου υπήρξαν θύματα.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.