Χημικά από τα ΜΑΤ στους αγρότες στα Πράσινα Φανάρια [ΒΙΝΤΕΟ]
![Χημικά από τα ΜΑΤ στους αγρότες στα Πράσινα Φανάρια [ΒΙΝΤΕΟ]](https://popaganda.gr/wp-content/uploads/2025/12/31147575-640x427.jpg)
Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/12) στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των αγροτών που θέλουν να κλείσουν τον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών», που οδηγεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Οι αγρότες ζητούν να περάσουν τον φραγμό της αστυνομίας και να περάσουν στον κόμβο του αεροδρομίου, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν πεζή για καθιστική διαμαρτυρία.
Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά στην πύλη του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής, ενώ από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε και χρήση δακρυγόνων.
Για έξι ώρες έκλεισε το τελωνείο στον Προμαχώνα – Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
Σε αποκλεισμό για έξι ώρες του τελωνείου του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία μέχρι και τις 18.00-18.30 προχώρησαν οι συμμετέχοντες στο αγροτικό μπλόκο, το οποίο ενισχύεται συνεχώς. Σήμερα έφτασαν επί τόπου και οδηγοί φορτηγών. Η διέλευση των ΙΧ και των λεωφορείων επιτρέπεται ωστόσο δεν επιτρέπεται η διέλευση των φορτηγών. «Δεν αποκλείουμε το τελωνείο να μην ανοίξει και καθόλου», επισήμανε μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο μεταξύ, αναμένεται στη μία το μεσημέρι η άφιξη αγροτών και κτηνοτρόφων από τον δήμο Παιονίας, την ευρύτερη περιοχή του νομού Κιλκίς και τα Γιαννιτσά Πέλλας στο τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και πρόκειται να το αποκλείσουν επ΄αόριστον σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης που ελήφθη το πρωί.
Στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο αποκλεισμός ισχύει μέχρι τη μία το μεσημέρι, με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν αποκλείεται να γίνει και νέα κινητοποίηση το απόγευμα.
Στο τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι έστησαν αγροτικό μπλόκο στη διασταύρωση που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το τελωνείο και έχουν προγραμματίσει συμβολικό αποκλεισμό του σημείου από τις 17.00, οπότε και θα πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση.




