27.03.2015 03:15
Η συνταγή της ημέρας: Μαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά
Η εβδομάδα κλείνει υγιεινά.
Τι θα χρειαστούμε;
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές, λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένος μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο κι έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πελτέ. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο νερό. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε έτοιμη την σάλτσα, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε μαζί για άλλα 10′. Καλή Όρεξη!!