Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.07.2022

Συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της Rosa Nesa στο λόφο Καστέλι

Για μία ακόμη βδομάδα συνεχίζονται οι δράσεις της κατάληψης Rosa Nesa στο λόφο Καστέλι στα Χανιά.
Συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της Rosa Nesa στο λόφο Καστέλι

Για μία ακόμη εβδομάδα συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της κατάληψης της Rosa Nesa στο λόφο Καστέλι στα Χανιά.

Την Τρίτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου: Γλωσσικό Αντάρτικο ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο «Σάκκο και Βαντσέττι».

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα γίνει το Βιβλιοκαφενείο όπου με αφορμή το βιβλίο «Γυναίκες στην πυρά» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Επίσης, την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα «Ανάμεσα στο φως και την σκιά».

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται η καθιερωμένη ανοιχτή συνέλευση της συλλογικότητας για την αυτοδιαχείριση του λόφου Καστέλι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βδομάδας:
Τρίτη 13/7
17:00 Συνέλευση έμφυλες αταξίες
20:00 Βιβλιοπαρουσίαση: Γλωσσικό Αντάρτικο:
Η αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (αδρέ), ταξιδεύει στα Χανιά παρέα με έναν γλωσσολόγο, ένα παπάκι, τον Μπαχτίν, τον Άλκη Αλκαίο, τον Τσόμσκι, και πολλούς άλλους, για να παρουσιάζουν το βιβλίο «Γλωσσικό Αντάρτικο», από τις εκδόσεις «άπαρσις».«Η Γλώσσα ως πεδίο πάλης. Μέσα στα λόγια μας φωλιάζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, ιδέες αντικρουόμενες, επιθυμίες, σχέσεις ιεραρχίας ή τάσεις ισοπέδωσής της. Μέσα στις λέξεις, στην υφή και στο νόημά τους, συναντιούνται δύο κοσμοθεωρίες. Η εξουσιαστική, που θέλει τον κόσμο, την κοινωνία και τη γλώσσα ως συστήματα κλειστά, μη αναστρέψιμα ή εξελίξιμα για να παγιώσει την ισχύ της· από την άλλη, η δημώδης γλώσσα, θυμική, αυτοσχεδιαστική κι ελεύθερη που προκρίνει την εγγύτητα, τη διαρκή ευλυγισία κι εξέλιξη, την απτότητα και την αντίσταση στους θεσμικούς γλωσσικούς και νοηματικούς περιορισμούς.
Στο Γλωσσικό Αντάρτικο, πέρα από τις δύο συγκρουόμενες κοσμοθεωρίες ανταμώνουν -μέσα στην ελαφρότητα και την ελευθερία που εμπεριέχει ο λαϊκός- λόγος ο Bakhtin, ο Άλκης Αλκαίος, ο Chomsky, ο Barthes, αλλά και χαρακτήρες του κουκλοθέατρου, ένας γλωσσολόγος που φλερτάρει, ένα παπάκι και τα συνθήματα των καταστασιακών…»* μετά την βιβλιοπαρουσιαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τ@ συγγραφέα.

Τετάρτη 14/7
19:00 – 22:00 Συνέλευση αυτοδιαχείρισης στον λόφο Καστέλι
22:00 Οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Σάκκο και Βαντσέττι»

Πέμπτη 15/7
19:30 Βιβλιοκαφενείο – Καφές και αντιπάθεια : Γυναίκες στην πυρά

Παρασκευή 16/7
21:00 etica negra – Χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα «Ανάμεσα στο φως και την σκιά»

Δεν έλειψαν ποτέ από την ανθρωπότητα οι μεγάλες καρδιές, οι οποίες ξεχειλίζοντας από τρυφερότητα, πνεύμα και θέληση, έθεταν πάντοτε τα αισθήματα, την ευφυΐα και την ενεργητικότητα τους στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς να ζητούν τίποτα ως αντάλλαγμα.
Μια χοροθεατρική performance για την κάθε μορφή εξουσίας που με το ένα χέρι σκορπά τη βία και με το άλλο χαϊδεύει στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Σύλληψη- δραματουργία: Ρούσσα Μαρκάκη
Παίζουν: Κέλλυ Βλαμάκη, Ρουσσα Μαρκακη, Γιώτα Παρασκευοπούλου
Κείμενο: Raoul Vaneigem Εκδόσεις των ξένων
Χορογραφία: Μαρία Μαλαξιανάκη
Μουσική: OMERTA.Collective, Bokito
Promo video: Αλίκη Χιωτάκη
Ηχος-Φως: Βαρδής Βασιλάκης
Μεταφράσεις: Ειρήνη Αγαθοπούλου , Βιργινία Λαχανά, Σταύρος Χαιρετάκης
Αφίσα: Νατάσα Μπαρακλιλή
Φωτογραφίες: Σάββας Κόης, Κωνσταντίνος Ρουμελιωτάκης
Support: Άκης Κασιωτάκης, Κωνσταντίνος Ρουμελιωτακης
Στην παράσταση ακούγονται επίσης τα μουσικά κομμάτια :Franz Peter Schubert-Serenade & Tchaikovsky valse sentimentale by Clara Rockmore.
Σάββατο 17/7
21:00 etica negra – Χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα «Ανάμεσα στο φως και την σκιά»

Κυριακή 18/7
19:00-22:00 Συνέλευση αυτοδιαχείρισης στον λόφο Καστέλι

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.