Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
16.06.2021

Προσφυγή στο ΣτΕ για την αστυνομία στα ΑΕΙ ετοιμάζουν πανεπιστημιακοί

«Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Την πρόθεση ορισμένων πανεπιστημιακών να προχωρήσουν σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εξαιτίας της εισόδου αστυνομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξέφρασε ο καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Με σχετική του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Χριστόπουλος σχολιάζει με καυστικό τρόπο την προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι «μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα».

Η ανάρτηση του καθηγητή Δημ. Χριστόπουλου
Στην αρχή της βδομάδας που πέρασε αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1000 ειδικών φρουρών για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Γεννιέται λοιπόν η πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα το 2021. Προσόντα; απολυτήριο Λυκείου και οι ακόλουθοι χρόνοι στις δοκιμασίες:

“1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια)
2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
3. Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
4. Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).”

Λυπάμαι, αλλά δεν τρολάρω. 

Η κυβέρνηση προκηρύσσει 1000 – χίλιες, σωστά διαβάσατε θέσεις φρουρών σε πανεπιστήμια – για ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν μπει σε πανεπιστήμιο αλλά δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές του να είναι κάποιος κανονικός αστυνομικός στην Ελλάδα σήμερα. Τι σωφροσύνη!

Α! ξέχασα: μια ακόμη προϋπόθεση είναι οι ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων μας είναι να μην έχουν κανει τατουαζ. Σκουλαρίκι όμως μπορούν να έχουν (δεν το είδα να αποκλείεται αυτό)/

Γενικά παλεύω να είμαι ψύχραιμος ώστε να έχω διαύγεια στην κρίση μου. Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μας θολώσει εντελώς, νομίζω ότι είναι σε καλόν δρόμο.

Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.

Πηγή: efsyn

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.