Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Οι πρυτάνεις ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Σε δεινή οικονομική κατάσταση τα Πανεπιστήμια. Ζητούν άλλη αντιμετώπιση οι Πρυτάνεις για για το θέμα της ΠΝΠ.
Αγγελική Παναγιώτου / FOSPHOTOS
Οι πρυτάνεις ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ για το θέμα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τους. 
Mετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, οι πρυτάνεις θέλησαν να στείλουν επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για να προγραμματίσουν ένα νέο ραντεβού μαζί του το συντομότερο δυνατό. Στο ψήφισμα οι πρυτάνεις τονίζουν ότι τα Πανεπιστήμια βρίσκονται υπό κατάρρευση  λόγω της οικτρής οικονομικής τους κατάστασης καθώς οι προϋπολογισμοί έχουν μειωθεί και δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι επιχορηγήσεις για το τρέχον έτος. Η Πολιτεία, τονίζεται, θα έπρεπε να είχε πιο διαλλακτική στάση απέναντι στα Πανεπιστήμια όπως συμβαίνει τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και να τα αφήσει εκτός της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Κλείνοντας, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητά να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό.
 
Τέλος, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ εκφράζουν διαφωνίες και σχετικά με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ιδρυμάτων τους.
 
 
 
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.