Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
19.01.2021

Πέθανε ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα. Ήταν ο γηραιότερος εν ενεργεία σκηνοθέτης.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε πριν από λίγο. Ηταν 106 ετών.

Ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα πέθανε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο παραγωγός  Λουίς Ουρμπάνο ,τον οποίο είχε πληροφορήσει η οικογένεια του σκηνοθέτη. Ο πορτογάλος σκηνοθέτης, ήταν 106 ετών, ο γηραιότερος μεταξύ των εν ενεργεία σκηνοθετών. Από το 1931, οπότε γύρισε την πρώτη του ταινία, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, μέχρι σήμερα είχε σκηνοθετήσει πάνω από 50 ταινίες  μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.

Η τελευταία του ταινία, μικρού μήκους αυτή τη φορά ήταν «Ο Γέρος της Μπελέμ», που έχει διάρκεια 19 λεπτά, και προβλήθηκε στα τέλη του 2014. Η δράση εκτυλίσσεται στον 21ο αιώνα. Μια ομάδα διάσημων ιστορικών χαρακτήρων, όπως ο Δον Κιχώτης, ο Λούις ντε Καμόες, που είναι ο εθνικός ποιητής της Πορτογαλίας και ο συγγραφέας του 19ου αιώνα Καμίλο Καστέλο Μπράνκο συζητούν για την κατάσταση του κόσμου σήμερα αλλά και τις παλιές μέρες της δόξας, αλλά και της παρακμής.

Ανάμεσα στα πολυάριθμα βραβεία της καριέρας του περιλαμβάνονται το  Χρυσό Λιοντάρι από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και αρκετές βραβεύσεις στο Φεστιβάλ των Καννών

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.