Μουσικόφιλοι του πλανήτη ενωθείτε, μιας και πρόκειται να δούμε στην μεγάλη οθόνη ταινία για την Creation Records. Και όχι απλά αυτό, αλλά παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Danny Boyle, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν ο Irvine Welsh και ο Dean Cavanagh.

Η ταινία που θα λέγεται Creation Stories, βασίζεται στην αυτοβιογραφία του «μπαμπά» του label που έβγαλε τους Oasis αλλά και μερικούς από τους «μεγάλους» του shoegaze (My Bloody Valentine, Slowdive), Alan McGee, The Creation Records Story: Riots, Raves, and Running a Label

Τον ρόλο του McGee θα αναλάβει ο Ewen Bremner ή πιο απλά…ο Spud από το Trainspotting. Άλλα ονόματα που βρίσκουμε στο καστ περιλαμβάνουν τους Rupert Everett (My Best Friend’s Wedding), Suki Waterhouse (Assassination Nation) και Jason Fleming (Snatch). 

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάιο στο Λονδίνο, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό πότε η ταινία θα βγει στις αίθουσες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάποια ταινία μυθοπλασίας για την Creation Records, ωστόσο στο παρελθόν έχουμε δει δύο σχετικά ντοκιμαντέρ: το Alan McGee: The Man Who Discovered Oasis (1998) για το BBC One και το Upside Down: The Creation Records Story (2010).

Πηγή: Consequence of Sound