Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.09.2021

«Να κηρυχθούν αναδασωτέες εκτάσεις οι πληγείσες περιοχές» ζητούν με ψήφισμα χιλιάδες πολίτες

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής.

Τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής, ψήφισμα μέσω του οποίου ζητούν να κυρηχθούν «αναδασωτέες εκτάσεις οι πληγείσες περιοχές της Ελλάδας που φλέγονται».

Παραλήπτης του ψηφίσματος είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ σημειώνεται ότι στο ψήφισμα, γίνεται επίκληση του άρθρου 117 παράγραφος 3 του Συντάγματος, κατά το οποίο «Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Κάθε αποψιλούμενη έκταση με δασικό χαρακτήρα, δημόσια ή ιδιωτική, κηρύσσεται υποχρεωτικά αναδασωτέα με μόνη την αντικειμενική διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων της διατάξεως του άρθρου 117 παράγραφος 3 του Συντάγματος.
>>Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-121/

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.