Μια αθηναϊκή ωδή στο Sherry
Με αφορμή το μήνα που σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζεται η ανεξερεύνητη γοητεία των sherry, βάλαμε δύο λάτρεις τους, να οργανώσουν μια παρουσίαση εισαγωγή σε αυτή την τόσο υπέροχη κατηγορία ενισχυμένων κρασιών της Ισπανίας, με ένα ειδικά για την περίσταση δείπνο έξι πιάτων.
Την προσεχή Πέμπτη, ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση (προσφάτως Sherry expert), θα μας υποδεχθούν στο Scala Vinoteca, και θα μας μιλήσουν για όλες τις κατηγορίες των Sherry, από τα φρέσκα βιολογικής παλαίωσης μέχρι τα βαθιάς (τουλάχιστον 20ετίας), και φυσικά τα γλυκά.
Με σκοπό να αναδείξουμε το ίσως βασικότερο γνώρισμα των sherry, την μοναδική ικανότητά τους να δένουν αρμονικά με το φαγητό, επιλέξαμε ένα μενού με επιρροές από το νότο της χώρας και την Ανδαλουσία, συνοδεία των ετικετών της Valdespino, που ποιοτικά αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά της παρουσίας της περιοχής στην παγκόσμια αγορά:
Boullabaise από σφυρίδα με bradade croutons + Valdespino Manzanilla
Κροκέτα φρέσκιας καραβίδας με κονφί πράσινης ελιάς + Real Tessoro Fino
Αποξηραμένο φύλλο καπνού και φρέσκος τόνος, με απαλή σάλτσα σόγιας και ξύδι Jerez + Valdespino Amontillado Tio Diego
Σιγοψημένο Ισπανικό χοιρίδιο Presa Ιberica σε βάση από ταχίνι και σελινόριζα, σάλτσα σιναπιού και καβουρδισμένα κάσιους + Valdespino dry oloroso Don Gonzalo VOS 20 ετών
Blinis με τσιμένι, υγρή gorgonzola και αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί + Valdespino medium oloroso VOS 20 ετών (Solera 1842)
Μούς πικρής σοκολάτας guanaja 70% πάνω σε ζελέ από Valdespino Isabela Cream Sherry + Valdespino Pedro Jimenez El Candado
Scala Vinoteca, Σίνα 50, Αθήνα, τηλ. 210-36.10.041
Πέμπτη 24/11, 20:30
Τελική τιμή δείπνου με όλα τα κρασιά: 65 ευρώ / άτομο
Η παρουσία σας επιβεβαιώνεται με προαγορά στο eshop εδώ https://goo.gl/An8K1G , με κατάθεση σε τράπεζα (δείτε τους λογ/σμούς εδώ https://goo.gl/QqnQ8J), είτε περνώντας από το εστιατόριο.