Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
29.10.2020

Κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για την Αττική σύμφωνα με τον κ. Πέτσα

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την πανδημία.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μόλις ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τον Υπουργό Υγείας, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον κ. Τσιόδρα, τους  λοιμωξιολόγους, καθώς και την ηγεσία του ΕΟΔΥ. Είναι ξεκάθαρο από όλα τα γραφήματα που επικαιροποιούνται τακτικά, ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση, κάτι το οποίο είναι θετικό, ιδίως στην Αττική. Φαίνεται, μάλιστα, ότι στην Αττική δεν έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, καθώς το 99% περίπου των κρουσμάτων είναι άνθρωποι που μένουν στην περιοχή. Και αυτό είναι θετικό. Γενικά τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα έχουν περιοριστεί περίπου στο 9%. Επομένως, αυτό που έχει σημασία με αυτή την εικόνα σταθεροποίησης, είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει. Αν το κάνουμε δεν χρειάζεται η λήψη κανενός νέου μέτρου. Χρειάζεται προσοχή στις συρροές, γιατί φαίνεται ότι ειδικά στην Αττική, που μας απασχολεί ιδιαίτερα, το 1 στα 4 κρούσματα προέρχεται από συρροές. Που σημαίνει ότι σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε σημεία συγχρωτισμού, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ και να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν.»

Αυτά δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στο Σκάι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε πως: 

«Η πρώτη πηγή ανησυχίας είναι οι χώροι δουλειάς. Αυτό που χρειάζεται πολύ προσοχή είναι στον χώρο που εργαζόμαστε, στο γραφείο μας, στο εργοστάσιο, εκεί που έχουμε δίπλα τον συνάδελφό μας πολλές φορές χαλαρώνουμε επειδή είμαστε γνωστοί, επειδή βρισκόμαστε κάθε μέρα και δεν εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μετάδοση μέσα στο χώρο εργασίας και μετά να γυρίζει κάποιος στο σπίτι του και να μεταδίδει στο στενό του περιβάλλον. Αυτό είναι η πρώτη πηγή ανησυχίας. Από εκεί και πέρα, θέματα κοινωνικών εκδηλώσεων είναι ψηλά στην ατζέντα, ιδίως σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στη Δυτική Μακεδονία ή στη Θράκη, όπου έχουμε πολλά φαινόμενα συρροών από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θέλει μια προσοχή ιδιαίτερη εκεί.

Τις επόμενες ημέρες θα επαναλάβουμε δειγματοληψία σε σταθμούς του Μετρό ή σε άλλα σημεία Μ.Μ.Μ., για να δούμε ποια είναι πραγματικά η διασπορά που συνδέεται με τα Μ.Μ.Μ.. Στο μεταξύ, βάζουμε καινούρια λεωφορεία ώστε τις ώρες αιχμής να αντιμετωπίσουμε τον πολύ μεγάλο συγχρωτισμό. Έχουν ξεκινήσει ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, να κυκλοφορούν τα νέα λεωφορεία και αναμένεται να πλησιάσουμε τα εκατό μέχρι το τέλος του μήνα.  Στο μετρό και τον ηλεκτρικό είναι πιο δύσκολο να προσθέσει κανείς συρμούς. Όταν απαρχαιώνεται  ο στόλος, είτε είναι λεωφορείο, είτε  συρμός και δεν γίνονται οι επενδύσεις στην ώρα τους, είναι πολύ δύσκολο σε γρήγορο χρονικό διάστημα να μπορέσεις να θέσεις σε κίνηση. Γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε.  Κάναμε το κυλιόμενο ωράριο, κάναμε την τηλεργασία, να αποφορτιστεί ο κόσμος από τα μέσα μεταφοράς.

Κατ’ αρχάς, ανακοινώνουμε μέτρα που μας τα προτείνει η Επιτροπή των ειδικών. Όταν υπάρχει η απόφαση-πρόταση της Επιτροπής των ειδικών η Κυβέρνηση έχει δείξει ότι την ακολουθεί και προσπαθεί να πείσει όλη την κοινωνία ότι αυτό είναι προς το καλό της. Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα επίπεδα που είναι τώρα, ακόμα και στα επίπεδα των 400 κρουσμάτων την ημέρα, δεν έχει καμία σχέση με την επιθετική αύξηση που βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως  στο Βέλγιο, ή τη Γαλλία ή τη Γερμανία ή την Ολλανδία, όπου συνεχώς ανακοινώνονται μέτρα.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα μέτρα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Γιατί η Κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουμε δράσει πιο νωρίς και πιο αποφασιστικά από άλλες χώρες. Δεν αφήσαμε το πράγμα να ξεφύγει. Για φανταστείτε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα να είχε 5.000 κρούσματα σήμερα; Δεν είμαστε εκεί. Άρα, αυτό πρέπει να το πιστώνουμε στους πολίτες. Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν έχουμε ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής. Έχουμε καθολική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. 

Θα είναι δύσκολος ο Χειμώνας, όσον αφορά τη σύμπτωση των εποχικών ιώσεων με τον κορωνοϊό. Άρα, εκεί το Σύστημά μας θα πιεστεί. Γι’ αυτό το λόγο ενισχύουμε συνεχώς το Σύστημα Υγείας με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Για παράδειγμα, αποκλειστικά για covid μπαίνουν 50 μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να νοσηλευτούν και να βρουν τη φροντίδα που χρειάζονται, ευάλωτοι συμπολίτες μας. Καλούμε τους πολίτες, που είναι ευάλωτοι, να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του εμβολιασμού για την γρίπη, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με πολύ θετικά αποτελέσματα.»

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.