Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.08.2022

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τη μουσική στο Αφγανιστάν – Οι γυναίκες θα ταξιδεύουν με συνοδεία άνδρα

Ο σκοταδισμός εισβάλλει στην καθημερινότητα των Αφγανών.
Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τη μουσική στο Αφγανιστάν – Οι γυναίκες θα ταξιδεύουν με συνοδεία άνδρα

Δεν θα επιτρέπεται η μουσική στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Zabihullah Mujahid, ο οποίος παράλληλα απέρριψε τους διαδεδομένους φόβους πως οι Ταλιμπάν ήδη παίρνουν την εκδίκησή τους από όσους τους αντιτάχθηκαν και πως θέλουν να επαναφέρουν σκληρό έλεγχο στη ζωή των γυναικών.

“Η μουσική απαγορεύεται στο Ισλάμ αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να πείσουμε τους ανθρώπους να μην κάνουν τέτοια πράγματα, αντί να τους πιέσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν προσέθεσε ότι η απαίτηση οι γυναίκες να συνοδεύονται από άντρα κηδεμόνα, γνωστό ως μαχράμ, έχει παρεξηγηθεί, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο ισχύει μόνο για ταξίδια τριών ημερών ή περισσότερο. “Για να πάνε στο σχολείο, στο γραφείο, στο Πανεπιστήμιο ή στο νοσοκομείο, δεν χρειάζονται έναν “mahram” μαζί τους”, είπε ο ίδιος.

Αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς πως οι Ταλιμπάν αναζητούσαν πρώην διερμηνείς και άλλους που εργάζονταν για τον αμερικανικό στρατό, και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις προσπάθειες των Δυτικών χωρών για εκκένωση.

Η συνέντευξη δόθηκε μία ημέρα αφότου οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τις γυναίκες του Αφγανιστάν πως θα ήταν πιο ασφαλές για τις ίδιες να παραμένουν στα σπίτια τους, μέχρι να εκπαιδευτούν περισσότερο οι μαχητές των Ταλιμπάν στο πώς να μην τις κακομεταχειρίζονται.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.