Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

Η Δάφνη Πατακιά εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Shooting Stars της Berlinale

Η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη των Interruption και Ξύπνημα της Άνοιξης πάει Βερολίνο, κι η Popaganda επιβεβαιώνει τις μαντικές της ικανότητες.
Η Δάφνη Πατακιά εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Shooting Stars της Berlinale

Την οκταετή απουσία της Ελλάδας από το Shooting Stars της Berlinale, την πλατφόρμα ανάδειξης νεαρών ταλέντων του European Film Promotion, θα σπάσει φέτος η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη των Interruption και Το Ξύπνημα της Άνοιξης, Δάφνη Πατακιά, όπως είχε διαβάσει η Popaganda στα φύλλα του τσαγιού πριν από ένα μήνα, κι ανακοινώθηκε επίσημα νωρίς το πρωί.

Η Δάφνη Πατακιά, που έκανε φέτος τη διπλή της εμφάνιση στο σινεμά μετά από σημαντική θεατρική πορεία, θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας απ’ το 2007, που ως ανερχόμενο ταλέντο στον θεσμό για την προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και την διασύνδεση των επαγγελματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε προταθεί και παρουσιαστεί η Παναγιώτα Βλαντή.

Στη φετινή διοργάνωση, μαζί με την Πατακιά θα συναγωνίζονται για την προσοχή της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας, ηθοποιοί όπως η Ισπανίδα Maria Valverde που εμφανίστηκε στο Exodus του Ridley Scott κι ο Ισλανδός Atli Oskar Fjalarsson που πρωταγωνίστησε στο πολυβραβευμένο Sparrows.

Η Πατακιά, που θα εκπροσωπήσει κυρίως την ντεμπουταρισμένη στη Βενετία ταινία του Γιώργου Ζώη, Interruption, θα βρίσκεται στο Βερολίνο υπό το βλέμμα του σκηνοθέτη της στο Ξύπνημα της Άνοιξης, Κωνσταντίνου Γιάνναρη, που θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του European Shooting Stars, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Το μόνο που απομένει τώρα, είναι κι η ανακοίνωση για το Ξύπνημα της Άνοιξης στο πρόγραμμα του Βερολίνου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.