Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.03.2023

EXPLORE GREECE VOL. 2: Ο οίκος Μεταξά και οι The Clumsies σ’ ένα ταξίδι εξερεύνησης στην Κρήτη

Παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.
EXPLORE GREECE VOL. 2: Ο οίκος Μεταξά και οι The Clumsies σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης στην Κρήτη

Το ταξίδι εξερεύνησης του Οίκου Μεταξά, παρέα με την ομάδα του The Clumsies, φέτος είχε αντικείμενο διερεύνησης την Κρήτη. Η συνεργασία αυτή που αποτελεί φόρο τιμής στην κοινή τους πατρίδα, ήταν και φέτος μια ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από μοναδικές δημιουργίες, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της Ελλάδας και τα θαύματα της φύσης της. 

Φέτος, το ιστιοπλοϊκό, με πλήρωμα πέντε κορυφαίους bartenders από όλο τον κόσμο, έκανε τρεις στάσεις σε μαγικές τοποθεσίες του αγαπημένου νησιού. Σε κάθε μια, ένας από τους κορυφαίους bartenders, εμπνευσμένος από τα θαύματα της Κρήτης, δημιούργησε από πέντε μοναδικά cocktails με METAXA 12 Αστέρων ο καθένας.

Πάνω από 350 άτομα, καλεσμένοι από όλο τον κόσμο, αλλά και επισκέπτες που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στο νησί, παρευρέθηκαν στα τρία events και γεύτηκαν τα μοναδικά cocktails. Οι ξένοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία λίγο πριν ταξιδέψουν στην Κρήτη, να ξεναγηθούν και στα μοναδικά κελάρια του METAXA, στην Κηφισιά. 

Η πρώτη στάση ήταν στο μαγικό Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου. Εκεί ο Philip Bischoff, Head Bartender του δεύτερου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, του “Manhattan”, στη Σιγκαπούρη και Beverage Manager στο ξενοδοχείο “Four Seasons”, στην Μπανγκόκ, εγκαινίασε το Explore Greece Vol. 2 με φόντο το ηλιοβασίλεμα, σ ένα ατμοσφαιρικό cocktail party. Πάνω από 150 καλεσμένοι δοκίμασαν τα signature cocktails του Philip, με το “Peaches” cocktail & το “Greek Meli”, που πάντρευε όλα τα ελληνικά στοιχεία, σ’ ένα ποτήρι, να αποτελούν highlights της βραδιάς.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε ένα υψηλών προδιαγραφών Masterclass, από το Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη, στην καλά κρυμμένη, Βιολογική Φάρμα του εστιατορίου Peskesi. Εκεί 50 top bartenders απ’ όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν METAXA Signature cocktails από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής γης. Με την ολοκλήρωση του Masterclass, οι καλεσμένοι απήλαυσαν METAXA cocktails με την υπογραφή του The Clumsies Team, όπως το “Cretan el Draque”, μια ιστορική συνταγή με το twist του METAXA, αλλά και το “Cretan Mule”, ενώ ακολούθησε κρητικό γλέντι με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. 

Τρίτη στάση στα Χανιά και στο γραφικό και ξεχωριστό Café Boheme, εκεί οι Shingo Gokan, από το “Speak Low” της Σαγκάη, 20ο καλύτερο στον κόσμο, και η Julian Vose από το “Dead Rabbit” της Νέας Υόρκης, 16ο καλύτερο στον κόσμο, παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες, με METAXA 12 Αστέρων, σε πάνω από 150 καλεσμένους. Από τα signature cocktails, ξεχώρισαν το “Cretan Spirit” του Shingo, με τον τέλειο συνδυασμό των τυπικών γεύσεων της Κρήτης και το “Voyage of Themistocles”  της Jillian, ένα tribute στον παππού της που έφυγε από την Ελλάδα για την Αμερική το 1914, με το ομώνυμο πλοίο.

Η εβδομάδα έκλεισε με ένα Masterclass πάνω στο πλοίο, από τον Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη, το οποίο παρακολούθησαν 40 από του πιο Influencial Bartenders παγκοσμίως.

METAXA, don’t drink it, explore it! Εξερεύνησε περισσότερα στο metaxa.com 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.