Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.12.2021

Εργατικό δυστύχημα στην COSCO: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται για να μη πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας»

Τα αιτήματα του σωματείου εργαζομένων.

Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά παραμένει κλειστό για δεύτερη μέρα, μετά την απόφαση του σωματείου εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία κλιμακώνοντας έτσι τις αντιδράσεις για τον θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας και διεκδικώντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Στις 6.30 το απόγευμα πραγματοποιεί μαζί με συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πορεία προς τα γραφεία της Cosco, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ο αγώνας μας για να μη πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται. Οι “COSCO” DPORT, προκλητικά αρνούνται να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για να μη θρηνήσουμε άλλον εργάτη» τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ και δηλώνει ότι «η οργανωμένη προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα περάσει». 

Το σωματείο ζητά την υλοποίηση των πιο κάτω μέτρων:

– 6αρες πόστες.
– Κατάργηση των κόντρα βαρδιών.
– Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μην κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, την πίεση να ζήσουν οι οικογένειές μας.
– Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ καταγγέλλουν το «νέο εργατικό έγκλημα» και δηλώνουν αλληλέγγυα στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. «Ο τραγικός θάνατος του 45χρονου λιμενεργάτη στις εγκαταστάσεις της COSCO, επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων, στην προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και κινητοποιήσεις του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ» τονίζουν. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.