Chapeau: Ένα γευστικό ταξίδι στο Χαλάνδρι
Το αντίδοτο για τις κρύες ημέρες του Χειμώνα βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Σωκράτους και στον αριθμό 4, και πρόκειται για ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος που φέρει το όνομα “Chapeau”. Η Βούλα Ρακοπούλου, ιδιοκτήτρια του café-bar-restaurant, φρόντισε να δημιουργήσει ένα bistro με σήμα κατατεθέν τα καπέλα και την παριζιάνικη διακόσμηση, προσφέροντας ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό, όλες τις ώρες της ημέρας. Σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι, συνοδοιπόρος της είναι ο Γιάννης Στανίτσας, ο ταλαντούχος σεφ που επιμελείται τα μενού.
Οι πόρτες του Chapeau ανοίγουν από νωρίς το πρωί, όπου το ευγενικό προσωπικό υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για να απολαύσουν εξαιρετικά χαρμάνια καφέ σε μοναδικούς συνδυασμούς, σπιτικές λεμονάδες και γευστικές προτάσεις όπως αβγά, τάρτες, σάντουιτς, κρουασάν, κέικ. Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει η δυνατότητα του take away πρωινού, μιας ιδέας που αποτελεί τάση στο εξωτερικό.
Μεγάλο κεφάλαιο της κουζίνας του Chapeau αποτελεί το βραδινό μενού, που περιλαμβάνει ιδιαίτερες σαλάτες, ορεκτικά, όπως το φοντί τυριών, κυρίως πιάτα με ταυτότητα, όπως οι παπαρδέλες με μοσχαρίσιο ραγού, το κοκοράκι γαλλικής εξοχής με κριθαράκι και το cote de bœuf με πατάτες και ψητά μανιτάρια. Από τον κατάλογο δεν απουσιάζουν οι «αμαρτωλές» επιλογές γλυκών, όπως η charlotte σοκολάτας, το μιλφέιγ, το προφιτερόλ και τα μίνι εκλέρ.
Ιδιαίτερη αναφορά απαιτείται και για το brunch του Chapeau, που σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε μορφή μπουφέ. Open face sandwich, Croque Madame, αβγά Benedictine, τάρτες και pancakes είναι λίγα μόνο από αυτά που οι food lovers μπορούν να δοκιμάσουν. Να σημειωθεί ότι η τιμή, για ό,τι κι αν πάρει κάποιος, είναι 15 ευρώ με ρόφημα, χυμό ή καφέ.