Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.10.2020

Άνταμ Σίμτσικ: «Να ξαναμάθουμε από την Ελλάδα»

230 έργα τέχνης από το ΕΜΣΤ στο Κάσελ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Documenta Άνταμ Σίμτσικ, αποκάλυψε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Κάσελ Γερμανίας ότι 230 έργα θα μεταφερθούν από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) της Αθήνας και θα εκτεθούν στο Κάσελ. Δεν αποκάλυψε όμως ποιοι καλλιτέχνες και ποια έργα τέχνης έχει επιλέξει. Πρόκειται πάντως για πίνακες και γλυπτά 70 περίπου Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών τα οποία θα εκτεθούν στο Μουσείο Fridericianum του Κάσελ επί 100 μέρες, όσο θα διαρκέσει δηλαδή η dοcumenta 14, η οποία θα ξεκινήσει φέτος στην Αθήνα στις 8 Απριλίου, δύο μήνες δηλαδή πριν την έναρξή της στην γερμανική πόλη.

O Άνταμ Σίμτσικ μίλησε επίσης για «τους δύσκολους καιρούς στην Ευρώπη» και για την αναγκαιότητα να αντιληφθούμε ακριβώς τώρα τα μουσεία ως δημόσιους χώρους. Ερωτηθείς τι έμαθε ο ίδιος εντωμεταξύ από την Αθήνα απάντησε ότι «η μάθηση είναι μια διαδικασία» και ότι «δεν πρόκειται να παρουσιαστούν τώρα έτοιμα αποτελέσματα». Προσέθεσε επίσης ότι «η Ελλάδα ήταν το λίκνο το πολιτισμού. Τώρα είναι μια χώρα σε μιαν άλλη κατάσταση και παίρνει μαθήματα από όλο τον κόσμο. Είναι καιρός να ξαναμάθουμε από την Ελλάδα».

Η συλλογή του ΕΜΣΤ αξίζει να παρουσιαστεί στο Κάσελ, τόνισε ο ίδιος, ο οποίος προσέθεσε ότι είναι ένα ιστορικό βήμα για την documenta να οργανωθεί σε δύο διαφορετικές πόλεις.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.