Υπάρχουν κάποιοι πραγματικά ψυχοπαθείς εκεί έξω, τουλάχιστον το 1 τοις εκατό του πληθυσμού, οπότε εδώ έχουμε μια λίστα ανεπαίσθητων χαρακτηριστικών για να τσεκάρεις, σε περίπτωση που καταλήξεις να βγαίνεις με έναν.

1. Υπερεγώ 

Αν ο/η σύντροφος σου φαίνεται να είναι υπερβολικά σίγουρος για τις ικανότητες του/της, ενδέχεται να οφείλεται στο ότι οι ψυχοπαθείς έχουν υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ναρκισσιστές και θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα πάνω στους άλλους.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας μεγάλος αριθμός ψυχοπαθών απασχολούνται σε υψηλές θέσεις στον τομέα της οικονομίας. Μια ψυχολόγος μελέτησε τα επιτεύγματα 25 οικονομικών συμβούλων σε οκτώ χρόνια και διαπίστωσε ότι δεν έφτασαν εκεί που έφτασαν τυχαία.

2. «Πολύχρωμο» παρελθόν

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι η υπερσεξουαλικότητα – το να έχει δηλαδή κανείς σεξουαλικούς συντρόφους πάνω από τον μέσο όρο – έχει συνδεθεί με την ψυχοπάθεια. Συνδέεται επίσης με την σεξουαλική ασυδοσία, και την προτίμηση για σεξ χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς.

3. Καθόλου φόβος

Κάποιες μελέτες έδειξαν ότι οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανό να επιδοθούν σε ηρωικές πράξεις γιατί είναι πολύ πιο ατρόμητοι από το συνολικό πληθυσμό.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι ψυχοπαθείς βιώνουν λιγότερο φόβο από τους υπόλοιπους, ιδίως όταν επικεντρώνονται σε ένα σκοπό. 

4. Παρορμητικότητα

Έρευνα κατέληξε ότι οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν παρορμητικά, χωρίς να σκεφτούν τις πιθανές συνέπειες πρώτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουν πάντα κάποια επιβράβευση, έχοντας μια παθολογική επιθυμία για σεξ, κοινωνικό κύρος και χρήματα.

5. Έλλειψη ενσυναίσθησης

Σου φαίνεται συχνά περίεργη η αδιαφορία του συντρόφου σου απέναντι σε κάποιον που είναι ανήσυχος ή πονάει; Οι ψυχοπαθείς δεν δείχνουν κατανόηση όπως οι υπόλοιποι.

Οι περισσότεροι θα χασμουρηθούν όταν βρεθούν κοντά σε κάποιον άλλο που το κάνει, αλλά όχι οι ψυχοπαθείς, σύμφωνα με έρευνα. Και το μεταδοτικό χασμουρητό έχει συνδεθεί με την ενσυναίσθηση.

6. Μηδέν τύψεις

Έρευνα αποκάλυψε ότι οι ψυχοπαθείς μπορούν να νιώσουν μετανιωμένοι, αλλά αυτό συνήθως μόνο όταν πρόκειται για μια κακή απόφαση που τους επηρεάζει άμεσα, και δεν μαθαίνουν από αυτό.

7. Η σχέση (τους) με την αλήθεια

Αν ανακαλύπτεις διαρκώς ότι ο/η σύντροφος σου σού λέει ψέματα, πιθανότατα πρόκειται για ψυχοπαθείς – αλλά δυσκολεύεσαι να διαπιστώσεις αν ήταν ανειλικρινείς από την αρχή. Αυτό γιατί μια έρευνα υποστηρίζει ότι οι ψυχοπαθείς είναι πολύ καλύτεροι στο να μαθαίνουν πως να ψεύδονται.

8. Παράλληλες σχέσεις

Ο Jen Waite, συγγραφέας του βιβλίου “A Beautiful, Terrible Thing, about being married to a psychopath”, λέει ότι οι ψυχοπαθείς τείνουν να πηγαίνουν από το ένα πρόσωπο στο άλλο και να καταστρέφουν τις σχέσεις τους.

Μπορεί επίσης να μην έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια τους, και μια σειρά από διαλυμένες φιλίες.

Πηγή: Indy100.com