Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.03.2024

Εφτά γυναικείες οργανώσεις στέλνουν ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενάντια στην κρατική βία και αυθαιρεσία

Με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό και τη σεξουαλική παρενόχληση της νεαρής Έφης από αστυνομικούς.
Εφτά γυναικείες οργανώσεις στέλνουν ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενάντια στην κρατική βία και αυθαιρεσία

Οι οργανώσεις που υπογράφουν την επιστολή ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και σε κάθε καταγγελία περιστατικού άσκησης αυθαίρετης αστυνομικής βίας, ενώ καταδικάζουν απερίφραστα την ωμή και αυθαίρετη βία και αυθαιρεσία εναντίον των γυναικών, όπως και εναντίον κάθε πολίτη.

Όπως έχει καταγγείλει η ίδια 18χρονη Έφη, χτυπήθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και δέχτηκε απειλές για βιασμό από άνδρα των ΜΑΤ κατά τη σύλληψή της αλλά και μέσα στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον της αρνήθηκαν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια μέχρι τη μέρα που πέρασε από ανακριτή.

Οι οργανώσεις χαρακτηρίζουν υποκριτικές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης με αφορμή το κίνημα Me Too, από τη στιγμή που οι πολίτες γίνονται «καθημερινά μάρτυρες περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίον συμπολιτών τους, γυναικών και ανδρών και βλέπουν την αστυνομία να παίρνει το ρόλο του κακοποιητή, αντί του προστάτη».

Η επιστολή που υπογράφουν το Κέντρο Έρευνα και Δράσης για την Ειρήνη, η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά, το Μωβ, η Φεμινιστική Συλλογικότητα Θεοδώρα, η Working Class Women OTE, η Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας και Nimertis Actionart ΝΠΙΔ κοινοποιείται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, όπως επίσης στις βουλεύτριες και τους Βουλευτές του κοινοβουλίου. Ακολουθεί η Ανοιχτή Επιστολή.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποιείται Προς:

  • Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
  • Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
  • Τις Βουλεύτριες και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2021

«Ενάντια στην κρατική βία και αυθαιρεσία με αφορμή τον ξυλοδαρμό & τη σεξουαλική παρενόχληση νεαρής κοπέλας από αστυνομικούς».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απαξιώθηκαν πρόσφατα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, την Ελληνική Βουλή, πληροφορηθήκαμε ότι στις 9 Μαρτίου μια νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε στην Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Εκεί, όπως καταγγέλει η ίδια αυτοπροσώπως και μέσω της δικηγόρου της, έγινε κατ’ επανάληψη θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από αστυνομικούς και δέχθηκε απειλές για βιασμό και επιθέσεις σωματικής και ψυχολογικής βίας εναντίον της.

Της αρνήθηκαν μάλιστα την ιατρική βοήθεια μετά τον ξυλοδαρμό της, παρότι η ίδια το ζήτησε.

Με την ευκαιρία, καταγγέλλουμε ξανά εδώ την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον φεμινιστριών που έκαναν μια συμβολική συγκέντρωση την 25η Νοέμβρη, ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με 14 συλλήψεις, επιβολή προστίμων και παραπομπή σε δίκη που αναμένεται.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και την κοινωνική κατακραυγή από τις αποκαλύψεις για σωρεία περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών στον χώρο του αθλητισμού και της τέχνης, εξαγγείλατε πριν λίγες μέρες κρατικές παρεμβάσεις για το κίνημα Me Too, ωστόσο οι Πολίτες έχουν κάθε λόγο να κρίνουν σχετικές εξαγγελίες ως υποκριτικές, εφόσον γίνονται καθημερινά μάρτυρες περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίον συμπολιτών τους, γυναικών και ανδρών και βλέπουν την αστυνομία να παίρνει το ρόλο του κακοποιητή, αντί του προστάτη.

Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πλέον καθημερινές και ως πολίτες νοιώθουμε απροστάτευτες/-οι απέναντι στην κρατική βία και αυθαιρεσία αλλά και στον σεξισμό, όπου αυτές οι κακοποιήσεις στοχοποιούν γυναίκες.

Οι εξελίξεις αυτές που είναι ραγδαίες και έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας μας προσβάλλουν ως πολίτες ενός δημοκρατικού ευνομούμενου κράτους δικαίου, όπως θεωρούμε και επιθυμούμε να είναι η πατρίδα μας.

Οι Οργανώσεις που υπογράφουμε την Επιστολή δηλώνουμε Μηδενική Ανοχή στην κρατική βία και αυθαιρεσία. Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την ωμή και αυθαίρετη βία και αυθαιρεσία εναντίον των γυναικών, αλλά και εναντίον κάθε πολίτη.

Ζητάμε

Να δοθεί άπλετο φως στις καταγγελίες ξυλοδαρμού και κακοποίησης της νεαρής κοπέλας όπως και σε κάθε καταγγελία περιστατικού άσκησης αυθαίρετης αστυνομικής βίας

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ανάλογα με τα αδικήματα που διέπραξαν

Η αστυνομία να ταχθεί στο πλευρό του/της πολίτη, υπηρετώντας τη Δημοκρατία και την κοινωνία στο Σύνολό της,

Με τιμή

Οι υπογράφουσες Οργανώσεις:

  • ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ (ΚΕΔΕ)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΥΤΙΚΑ
  • ΤΟ ΜΩΒ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
  • Working Class Women OTE
  • Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας
  • NIMERTIS ACTIONART ΝΠΙΔ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.