Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.05.2024

Συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης «Επιβίωση»

Αύριο Τετάρτη 3/5/17 θα γίνει η Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Επιβίωση, ενώ το Σάββατο 6/5/17 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα και τα εγκαίνια του φεστιβάλ.
Συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης «Επιβίωση»

To ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4 αποπειράται να αναπροσαρμόσει και να εντάξει σε ένα πολιτιστικό πλαίσιο τη μέθοδο “agile” (ευκίνητος) –η οποία αποτελεί μια από τις τέσσερις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη λογισμικού και ιστοσελίδων– εφαρμόζοντάς την για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης.

 Η πρώτη απόπειρα εναρμόνισης ενός πολυεπίπεδου πολιτιστικού προγράμματος με τον ανθρώπινο παράγοντα, αξιοποιώντας την έκταση που έχει καταλάβει με οργανικό τρόπο ο παγκόσμιος ιστός, καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα διακίνησης πληροφοριών και ιδεών.

Έτσι, οι δράσεις και οι υποδράσεις του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Επιβίωση θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι και τις 24 Ιουνίου, συντελώντας σε ένα περιοδικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από ομιλίες, εκθέσεις, εγκαταστάσεις και επιτελέσεις σε δημόσιους χώρους, ξεναγήσεις, εργαστήρια, τοιχογραφίες και παράλληλες δράσεις, το οποίο (εφόσον το επιθυμείς) θα μπορείς να παρακολουθήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος του, ακόμα και εάν ακολουθείς ένα πολύ απαιτητικό –προσωπικό, εργασιακό ή άλλο – πρόγραμμα.

To ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4, παρουσιάζει:

  • Tη συνέντευξη Τύπου της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Εθνικό Κήπο την Τετάρτη 3 Μαΐου, ώρα 17.00
  • Tην ημερίδα Επιβίωση: Η Τέχνη στον «Δημόσιο» Χώρο η οποία αποτελεί την εγκαινιακή δράση της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης.

To Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Eπιβίωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές, το οποίο έχει διετή συχνότητα και αποτελείται από πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάται στον δημόσιο χώρο, όπως η street art, το graffiti –ειδικότερα με τη μορφή υλικού τεκμηρίωσης ή στο πλαίσιο συντήρησης σημαντικών έργων– καθώς και άλλες εικαστικές μορφές.

Η ημερίδα Επιβίωση: Η Τέχνη στον «Δημόσιο» Χώρο πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί την πρώτη σε σειρά δράση της  2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης και φιλοδοξεί να θέσει, αλλά και να απαντήσει, πολλαπλά ερωτήματα που –μεταξύ άλλων– αφορούν τον ορισμό και τον προσδιορισμό μίας από τις πιο ενστικτώδεις έvνοιες που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος, καθώς και το τι τελικά αντιλαμβανόμαστε ως τέχνη. Την ημερίδα συντονίζει o Αλέξανδρος Ψυχούλης, Εικαστικός, Καθηγητής Tέχνης και Τεχνολογίας, ΠΘ. Θα εισηγηθούν οι: Ανδρέας Φακής, Voina, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Martin Schulze, Steve Kurtz , Σωτήρης Μπαχτσετζής, Yasha Young , Βασίλης Χαραλαμπίδης, Μαρία Χατζηδάκη, Julia Tulke , Kώστας Βαρώτσος

Θα ακολουθήσει το εγκαινιακό party της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης από τις 19.00 μέχρι τις 21.30.

www.publicartfestival.gr, www.cityofathens.gr

Παράλληλα, συνεχίζεται το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς όσους επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης. Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε εθελοντές κάθε ειδικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail info@studiofour.org αποστέλλοντας βιογραφικό σημείωμα και αναγράφοντας στο θέμα του e-mail τον κωδικό ενδιαφέροντος “ΦΔΤ2_Εθελ”.

Κατά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Επιβίωση θα κληρωθούν δύο πακέτα διαμονής, τριών διανυκτερεύσεων για δύο ενήλικες, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θερινού προορισμού εσωτερικού για τους εθελοντές και τους ασκούμενους. Tα πακέτα διαμονής θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2017.

 

Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα:

www.publicartfestival.gr

www.facebook.com/publicartfestival

www.twitter.com/publicartfest

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.