Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΥΓΕΙΑ

To Αίμα αρχίζει από «Α», όπως η Αγάπη και η Αλληλεγγύη

Μια τόσο απλή πράξη, μπορεί να σώσει ζωές. Είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε αίμα.

Αν μας έχει δείξει κάτι το 2020, αυτό είναι το πόσο ανάγκη έχουμε ο ένας τον άλλο και πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, ειδικά όταν αφορά στην υγεία. Η χώρα μπήκε σε καραντίνα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βάλουμε ένα φρένο στη διασπορά του Covid-19 και όλοι μαζί τα καταφέραμε. Εκείνες τις ημέρες καταλάβαμε πόσο αναγκαίοι μάς είναι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι και συνειδητοποιήσαμε ότι οι αποστάσεις που κρατήσαμε από φίλους και συγγενείς ήταν για το καλό της υγείας όλων μας. 

Ο Covid-19 όμως, έφερε μαζί του και πολλές δυσκολίες. Η καθημερινότητα όλων μας άλλαξε σχεδόν ριζικά και μαζί της και οι συνήθειές μας. Άλλαξαν όμως, και πράγματα που ίσως δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Η αιμοδοσία για παράδειγμα έχει πληγεί, καθώς δεδομένων των νέων συνθηκών δεν είναι το ίδιο εύκολο να δωρίσεις αίμα. Πλέον, λόγω των υγειονομικών περιορισμών και της μείωσης των μετακινήσεων, υπάρχουν λιγότερες επιλογές για το πού μπορείς να αιμοδοτήσεις, ενώ οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Όταν όμως νιώθεις μέσα σου το χρέος της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης, τότε βρίσκεις τρόπους να προσφέρεις. Άλλωστε, όλοι μαζί αποδεικνύουμε κάθε μέρα, πόσο ενδιαφερόμαστε για τον διπλανό μας. 

Με τις νέες συνθήκες, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προσαρμόζεται και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συνθήκες, προκειμένου η αιμοδοσία να είναι μια ασφαλής διαδικασία. Η νέα σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στο Αιγάλεω είναι κατάλληλα εξοπλισμένη και εύκολα προσβάσιμη, προκειμένου να μπορούν όλοι οι αιμοδότες να προσφέρουν σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Το αίμα ενός αιμοδότη μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, όταν ένας συμπολίτης μας το έχει ανάγκη και είναι στο χέρι όλων μας να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Η αιμοδοσία πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής και μέρος της κουλτούρας μας. Μια τόσο απλή πράξη μπορεί κυριολεκτικά να σώσει μια ζωή και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να μην έχουμε ποτέ έλλειψη σε αίμα. Άλλωστε, το να είσαι αιμοδότης είναι τόσο cool.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δράσεις του ΕΚΕΑ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ekea.gr ή στην επίσημη σελίδα στο Facebook, facebook.com/ekea.gr

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.