Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Τι φάση με τα vegan ρούχα;

Οι καιροί αλλάζουν.

Αν πριν μερικά χρόνια  μιλούσες για «vegan ρούχα», των περισσοτέρων το μυαλό θα πήγαινε σε γυμνόστηθα κορίτσια με πλεξούδες στα μαλλιά να τρέχουν σε λιβάδια φορώντας φούστες με patches και κάπου γύρω τους να βουσκούν και κανά-δυο μονόκεροι. Οι καιροί όμως αλλάζουν. Μπορεί γι αυτό να ευθύνονται οι διάσημοι (από τους τελευταίους που έγιναν vegan είναι ο Zac Efron) ή το γεγονός πως πλέον η πληροφορία υπάρχει εκεί έξω και πλέον για λόγους υγείας ή επειδή συνειδητοποιούμε πως πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη ή απλά επειδή δεν θέλουμε να βλάπτουμε άλλο τα ζώα, υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι τον βιγκανισμό ως τρόπο ζωής και όχι μόνο ως διατροφική συνήθεια. Και αυτό είναι κάτι που το έχει μυριστεί και η βιομηχανία της μόδας. Ο δρόμος για animal-friendly shopping είναι ανοιχτός.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε πως το Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη πόλη που απαγόρευσε την πώληση αληθινής γούνας στα καταστήματά της. Ενώ γνωστοί οίκοι μόδας και brands, όπως Versace, Armani, Tommy Hilfiger Michael Kors, Gucci, Gap Inc., H&M, Inditex (η εταιρεία που ανήκει το Zara), Burberry και Marc Jacobs, έχουν πει πλέον και αυτοί το μεγάλο «Όχι» στην αληθινή γούνα.

Οι τάσεις και το συναίσθημα του αγοραστικού κοινού είναι κάτι που ακολουθούν οι άνθρωποι της μόδας και η τάση που αχνίζει τώρα είναι αυτή ενός cruelty free παρόντος και μέλλοντος.

Τι σημαίνει όμως το να ντύνεσαι vegan;

Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να ντυθείς με vegan ρούχα. Σαφώς και ονόματα όπως η Stella McCartney βγάζουν ωραία κομμάτια στην αγορά, αλλά υπάρχει και πιο φθηνός τρόπος για να ντυθείς και να έχεις τη συνείδησή σου καθαρή. Για αρχή, μπορείς να αποφύγεις να αγοράζεις ρούχα ή παπούτσια ή αξεσουάρ που έχουν χρησιμοποιηθεί ζώα για να γίνουν. Αυτό σημαίνει όχι μάλλινα, όχι κασμιρένια, όχι φτερά, όχι πούπουλα, όχι γούνες και σίγουρα όχι δερμάτινα. Υπάρχουν εναλλακτικά και animal-free υφάσματα και συνήθως φέρουν το επίθετο «faux», «vegan», «fake» ή «απομίμηση».  Ένας υψηλής ποιότητας animal-free δέρμα μπορεί να φτιάχνεται από διάφορα υλικά όπως μη-ζωικές μικροϊνες, ανακυκλωμένο nylon, πολυουρεθάνη, ακόμα και από φυτά, όπως μανιτάρια και φρούτα. Και το bio-fabricated δέρμα σύντομα θα είναι πολύ κοντά μας, έχει δηλώσει η PETA.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο LadyPapaya.com, κάνοντας κλικ εδώ.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.