Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPONSORED

Μια ιστορία για να καταλάβετε ότι το καλό ζυμαρικό δε θέλει και πολλά

Είδαμε το πρώτο επεισόδιo της Χρυσής Σειράς της Misko με τον Σωτήρη Κοντιζά και μάθαμε ότι η απλότητα, η υπομονή και η σωστή πρώτη ύλη αποτελούν το Α και το Ω για να έχετε μια καταπληκτική μακαρονάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=EsMnXdFmehg

Βλέποντας το βίντεο με τον Σωτήρη Κοντιζά, πέρα από την πληθωρική παρουσία του και τον τρόπο γυρίσματος του πρώτου επεισοδίου της Χρυσής Σειράς της MISKO, μου ήρθε στο μυαλό μια ιστορία από τα πρώτα χρόνια της μαγειρικής μου ασχολίας.

Στα πρώτα χρόνια του πραγματικού απογαλακτισμού, δηλαδή λίγο μετά τα 20, κατάλαβα ότι ένα από τα εφόδια που πρέπει να έχεις στη ζωή είναι να ξέρεις να φτιάχνεις τα απλά φαγητά. Δεν είναι ανάγκη όλοι να πάρουμε μισελέν και να δένουμε την καραβίδα με τα γλυκάδια σιτεμένου χοιρινού. Ας μάθουμε την τέχνη και ας την αφήσουμε.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό από που ξεκίνησα. Μακαρόνια MISKO υπάρχουν πολλά οπότε το ντουλάπι γέμισε με σπαγγέτι και το μυαλό μου με ιδέες. Πέρα από την κλασική κόκκινη σάλτσα, φυσικά σα νέο παλικάρι, ήθελα να πειραματιστώ και με άλλα πράγματα. Ο πειραματισμός βοηθάει μερικές φορές ώστε να προκύψουν μεγάλες καταστάσεις. Στην περίπτωση μου είχαμε μια επαναλαμβανόμενη, παταγώδη αποτυχία.

Είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις μια ωραία μακαρονάδα; Είναι αν πάρεις το λάθος δρόμο, δεν έχεις υπομονή και δεν σεβαστείς την πρώτη ύλη. Κατά τη διάρκεια που έβραζαν τα μακαρόνια, αντί να περιμένω στοργικά, παραγέμιζα σαν μανιασμένος με ό,τι υλικά έβρισκα για να γεμίσω το χρόνο. Αυτή την αιωνιότητα δηλαδή των 13 περίπου λεπτών. Όσο διαρκεί δηλαδή το βίντεο με τον Σωτήρη Κοντιζά.

Φτιάχνοντας ένα πιάτο μινιατούρα.

Το αποτέλεσμα ήταν αντί για ένα ποιοτικό πιάτο, σερβιριζόταν ένα γιουσουρούμ με μπερδεμένες γεύσεις. Κολοκυθάκια από εδώ, ζαμπόν από εκεί, φέτα μαζί με παρμεζάνα και κάπου μια μελιτζάνα. Α, και μερικά μακαρόνια. Είναι δυνατό να το κάνω αυτό στη Χρυσή  Σειρά MISKO;

Εμ, δεν ήξερα ότι το καλό ζυμαρικό όπως της Χρυσής Σειράς MISKO, δεν θέλει πολλά πολλά. Όπως δεν ήξερα ότι για να γεμίσω το χρόνο μου μπορώ να εξασκίσω την ικανότητα μου στο να μάθω την αξία της λεπτομέρειας μαγειρεύοντας σε μινιατούρες ή το μεγαλείο της υπομονής προσπαθώντας να βράσω το νερό στα ξύλα όπως έκαναν τα παλιά χρόνια ή το πόσο σημαντικό είναι να έχεις ηρεμία στη ζωή σου όπως όταν απολαμβάνεις το παραδοσιακό σερβίρισμα του ιαπωνικού τσαγιού.

Αυτά που κάνει δηλαδή στο 13λεπτο βίντεο Σωτήρης Κοντιζάς σ’ ένα μονοπλάνο, υπό τη συνοδεία τυμπάνων, σε μια σεκάνς που θυμίζει αρκετά το Birdman του Ινιαρίτου. Ο γνωστός σεφ εκτιμά την πρώτη ύλη και μας μιλάει για ένα βασικό συστατικό της μαγειρικής. Την αφαίρεση. Τα σπαγγέτι της Χρυσής Σειράς MISKO δεν τ’ ανακατεύει με όλα τα καλά της γης και της θάλασσας. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου (τυρί είναι αυτό) και Χρυσή Σειρά Misko. Τίποτα άλλο. Συνταγή απόλυτης επιτυχίας. Και στα παρουσιάζει τόσο καλά ο άτιμος που θες να βάλεις το πιρούνι στην οθόνη.

Η συνέχεια στην κουζίνα σας. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.