Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Μήπως το Facebook να έδινε τη δυνατότητα ανάκλησης στα μηνύματά μας;

Με το Facebook Messenger να ‘χει γίνει της μόδας, πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να κάνετε “recall” σε ένα μήνυμα που στείλατε και «στα καπάκια» μετανιώσατε;
facebook-messenger-motox2014-hero

Τον παλιό καλό καιρό, το κινητό ήταν ο εφιάλτης του Σαββατόβραδου. Κάτι τα λίγα κάμποσα παραπάνω ποτά, κάτι τα καψουροτράγουδα που έπαιζε back-to-back ο ντιτζέης, δεν ήθελε και πολύ για να φύγει το άκυρο μήνυμα στον/στην πρώην, ένα μήνυμα για το οποίο με μαθηματική ακρίβεια ο/η αποστολέας θα μετάνιωνε πικρά το επόμενο μεσημέρι που ξυπνώντας θα καταλάβαινε τι είχε κάνει πάνω στη σούρα και τον νταλκά του/της. Τα SMS με τον καιρό έγιναν ντεμοντέ και τη θέση τους πήραν οι ιντερνετικές υπηρεσίες μηνυμάτων: Viber, WhatsApp και Facebook Messenger είναι πλέον τα νέα “trends” με το τελευταίο να έχει το πλεονέκτημα πως βασίζεται σε ολόκληρο Facebook. Ε, από τη στιγμή που λάνσαρε και το Messenger, είναι απολύτως λογικό να έχει εξελιχθεί στη Νο.1 επιλογή όλων των «μηνυματάκηδων».

Και επειδή άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε, πόσες και πόσες φορές δεν σας έχει τύχει εσάς, των “power users” του Facebook Messenger να στείλετε ένα μήνυμα για το οποίο έχετε μετανιώσει στη συνέχεια; Θέλετε κατά λάθος επειδή νομίζατε ότι το στέλνατε αλλού; Θέλετε από απροσεξία στο copy/paste; Θέλετε γιατί «τα είχατε τσούξει» τέλος πάντων; Όπως και να ‘χει, στείλατε ένα μήνυμα και το μετανιώσατε και για καλή σας τύχη, ο παραλήπτης ακόμα δεν το έχει δει. Υπό τις παρούσες συνθήκες, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι είτε να περιμένετε στωικά να συμβεί το μοιραίο, είτε να τον φλομώσετε στο spam, ελπίζοντας ότι θα βαρεθεί να τα διαβάσει όλα, ένα προς ένα –και άρα το επίμαχο μήνυμα θα περάσει απαρατήρητο. Σίγουροι ότι τη γλιτώστε δεν θα είστε όμως, οπότε;

Κάποιοι λογαριασμοί email, προσφέρουν δυνατότητα ανάκλησης ενός μηνύματος. Σε περίπτωση δηλαδή που δεν το έχει ανοίξει ο παραλήπτης, ο αποστολέας έχοντας ενεργοποιήσει τη λειτουργία “recall”, μπορεί να το «εξαφανίσει» από τα εισερχόμενά του. Γιατί να μην υπήρχε λοιπόν και στο Facebook Messenger αυτή η δυνατότητα, έστω με τον παραλήπτη να γνωρίζει πως ο αποστολέας του έστειλε κάτι και κατόπιν το πήρε πίσω; Αν πατήσετε παρατεταμένα σε ένα μήνυμα μιας συνομιλίας στο Messenger, θα δείτε ότι μπορείτε να το διαγράψετε, ωστόσο αυτό αφορά εσάς και μόνο: ο συνομιλητής σας θα το δει κανονικότατα. Τρόπος για να τα καταφέρετε δεν υπάρχει, έστω κι αν το Google «γονατίζει» από τα σχετικά ερωτήματα. Το κακό είναι πως στο Facebook δεν σκέφτονται καν την ενσωμάτωση τέτοιας λειτουργίας στο Messenger, κάτι που σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, δεν πρόκειται να τη δούμε να βγαίνει live.

Σε συζητήσεις που γίνονται επί του θέματος online, ορισμένοι θεωρούν πως η εν λόγω λειτουργία είναι κομματάκι ανέντιμη. Κάθε άλλο: ίσα-ίσα που με την προσθήκη της, το Facebook θα ενθάρρυνε ακόμα περισσότερο κόσμο να αρχίσει να χρησιμοποιεί το Messenger, κόσμο που ενδεχομένως να φοβάται μην τυχόν κάνει κάποιο τέτοιο λάθος ή που έχει «καεί» τοιουτοτρόπως στο παρελθόν. Το κυριότερο όμως, είναι πως θα ενέπνεε σιγουριά στους χρήστες του, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν το Messenger χωρίς δεύτερες σκέψεις, επισφραγίζοντας παράλληλα την κυριαρχία του στον χώρο με ακόμα έναν τρόπο.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.