Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaLOVE & SEX

Πώς να μιλήσεις για το σεξ με το άλλο σου μισό χωρίς αναστολές

Δεν είναι πάντα εύκολο, κάποιες φορές υπερνικά η ανασφάλεια και οι επιθυμίες μένουν στη σκέψη. Υπάρχουν όμως τρόποι να φανερώσεις αυτά που θέλεις.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Ας μη γελιόμαστε, όλοι έχουμε kinky επιθυμίες που δεν τις φανερώνουμε εύκολα στον άνθρωπό μας. Είναι πολλοί που αντί να πουν αυτά που φαντασιώνονται στο άτομο με το οποίο μοιράζονται όχι μόνο το κρεβάτι αλλά και τη ζωή τους, προτιμούν να το ζουν μόνοι. 

Άλλοι απλά με τις εικόνες που φτιάχνουν, κάποιοι με τη βοήθεια πορνό και στην πιο δύσκολη περίπτωση με ένα άλλο άτομο, σχεδόν ή εντελώς άγνωστο, είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική επαφή.

Πέρα από τις φαντασιώσεις όμως, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να επικοινωνήσεις το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης με τον άνθρωπό σου. Μπορεί να κάνει πράγματα που δεν σου αρέσουν καθόλου (όχι απαραίτητα κάτι ακραίο, να μένει με τις κάλτσες για παράδειγμα ή να σε αποκαλεί κάπως και να σε ξενερώνει), μπορεί να έχει χαθεί η οικειότητα ή να έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που του δώσατε να καταλάβει επάνω σε ιδρωμένα σεντόνια. Είναι άπειρα όλα αυτά που μπορεί να πρέπει να βγάλει κάποιος από μέσα του για να μη χαθεί ο ερωτισμός και ο αισθησιασμός. 

Συνήθως η συμβουλή που πάντα ακούς όταν κάτι σε βασανίζει και δεν το έχεις συζητήσει με τη σχέση σου, είναι: «μίλα γι΄αυτό». Και η συμβουλή σχεδόν πάντα σταματά εκεί. Και εσύ μετά πρέπει να βρεις τον τρόπο, τη δύναμη και το κουράγιο να νικήσεις κάθε αναστολή σου και να τα πεις όλα. 

Και πρέπει να το κάνεις (όχι δεν είναι από αυτά τα “κακά” πρέπει που είναι για να τα αγνοούμε). Γιατί όταν δεν μιλάς γι΄αυτά που θέλεις, το πιθανότερο είναι να μην τα πάρεις ποτέ και η επιθυμία θα μείνει για πάντα ένα ανικανοποίητο όνειρο. Κρίμα δεν είναι; Άσε που όταν ξεκινήσεις να το κάνεις και αισθανθείς άνετα, θα καταλάβεις ότι είναι και πολύ διασκεδαστικό, σαν ένα παιχνίδι που μοιράζεστε μεταξύ σας.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να συζητάτε για αυτά που απολαμβάνετε ή όχι, για όσα σας συνδέουν και μπορούν να σας φέρουν ακόμη πιο κοντά, για τις επιθυμίες που θα σας διεγείρουν, για τον τρόπο που μπορεί να κάνει και τους δυο σας να νιώσετε περισσότερη ευχαρίστηση και οικειότητα και για όσα θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάσετε μαζί. Εγώ θα ρίξω ιδέες, στο χέρι σου είναι να το πας στο… ψητό.

Κάψε το σενάριο

Αρχικά πρέπει να σταματήσεις να φτιάχνεις ένα σωρό σενάρια στο μυαλό σου για το πώς μπορεί να πάει στραβά μια κουβέντα. «Θα μου πει όχι, θα στραβώσει, θα με κοιτάξει περίεργα, θα φύγει, θα γελάσει”. Κόφτο, είναι το νούμερο ένα λάθος που σε γεμίζει ανασφάλεια. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να σε διακατέχει μία νευρικότητα αλλά αυτή η νευρικότητα συνήθως σε βάζει στο τριπάκι να προβάρεις συζητήσεις στο μυαλό σου και να καταδικάζεις την κατάληξη. Να σκέφτεσαι ότι απέναντί σου έχεις τον άνθρωπό σου και θα σε καταλάβει γιατί σε θέλει. Πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα την κουβέντα ήρεμα και χαλαρά. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει εκείνη τη στιγμή που το αποφάσισες εσύ, αλλά τουλάχιστον δείξε τις προθέσεις σου να δεις και αν το άλλο άτομο είναι σε καλή στιγμή για μια τέτοια κουβέντα. Αν δεν είναι εκείνη, θα είναι μια άλλη. Και θα είναι και πιο προετοιμασμένο.

Είστε μαζί και όχι απέναντι

Αν σκέφτεσαι τον άνθρωπό σου ως αντίπαλο, τότε σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις μια χαλαρή συζήτηση. Πρέπει πάντα να νιώθεις ότι είστε κάτι σαν συμπαίκτες σε διπλό ματσάκι. Που σημαίνει ότι όλο αυτό θα κάνει και τους δύο πιο δυνατή ομάδα. Όπως μια ομάδα βάζει κάτω τις δυνατότητές της, τις τακτικές της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και τα δουλεύει, έτσι κι εσείς μπορείτε να βρείτε όλα αυτά που θα σας κάνουν να πανηγυρίσετε στο γήπεδο. Ποτέ να μην λειτουργείς ανταγωνιστικά. Ακόμα και αν νιώσεις ότι μπορεί το άλλο πρόσωπο να προσπαθεί να σε πικάρει επειδή αισθάνθηκε ότι δεν σε ικανοποιεί, πρέπει να θυμάσαι να αποφύγεις αυτή την παγίδα και να του δώσεις να καταλάβει ότι τα λέτε επειδή αγαπιέστε και αυτό θα σας πάει ένα βήμα παραπέρα, μη σου πω πολλά βήματα. Μίλα γλυκά και τρυφερά, δώσε credits και για τα καλά που ήδη σου προσφέρει. Σκέψου ότι μιλάς σε φίλο ή φίλη αν θες. Αυτό θα σε βοηθήσει να ακούσεις πιο προσεκτικά και τι σου λέει ο άλλος αντί να απορροφηθείς στα δικά σου θέλω μόνο. 

Ξεκίνα ήρεμα

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι μια συζήτηση καταλήγει όπως ξεκινά. Αν το πας μαλακά και όχι με ένταση και εκνευρισμό και καταφέρεις να περάσεις τα τρία λεπτά έτσι, ακόμα και αν υπάρξουν πιο έντονες φωνές κάποια στιγμή, στο τέλος το πιθανότερο είναι ότι θα τα βρείτε. 

Καλό είναι τη στιγμή της κουβέντας να μην έχει προηγηθεί κάτι που έχει κάνει τον έναν από τους δυο σας να έχει εκνευρισμό. Ή να μην είστε σε μια κατάσταση που βιάζεστε για κάτι ή κάνετε κάτι άλλο παράλληλα. Αν δηλαδή δουλεύει ή μαγειρεύει ή περιμένει κάποια σημαντικά νέα με άγχος ή, αντιστοίχως, εσύ πεινάς ή θες να βγάλεις τον σκύλο βόλτα, ε, καλύτερα άστο βρε πουλάκι μου. Μία άλλη φορά. Διαφορετικά είναι σαν να ψάχνεσαι για τσίτες. Δεν θα βγάλει κάπου. Μίλα γλυκά, χάιδεψε τρυφερά το χέρι της/του, μην έχεις ξινό ή αδιάφορο ύφος και θα δεις ότι θα σε διευκολύνει. 

Μίλα για τον εαυτό σου

Προσπάθησε να μην αρχίσεις τα «Εσύ δεν έκανες αυτό, εσύ πρέπει να κάνεις εκείνο, εσύ μου το είπες έτσι, εσύ το ξέχασες, κτλ.». Αντί να στήνεις το άλλο πρόσωπο στον τοίχο, αναφέρσου σε σένα. Για παράδειγμα, αντί να πεις «Δεν περνάς χρόνο μαζί μου», πες «Μου λείπεις, θέλω να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί». Έτσι θα δείξεις ότι έχεις ανάγκη για περισσότερη σύνδεση χωρίς να νιώσει το άλλο πρόσωπο ότι το κατηγορείς. 

Αν θέλεις να επισημάνεις ότι δεν έχετε κάνει σεξ εδώ και καιρό, μην πεις «Δεν έκανες καμία κίνηση για να κάνουμε σεξ», γιατί το πιθανότερο είναι ότι έτσι θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ όπου απλά θα πάει ως: «τι λες, έκανα πριν 10 μέρες, εσύ δεν έκανες» και «όχι κάνεις λάθος, πριν ένα μήνα ήταν» και δώστου να δούμε ποιος έκανε και ποιος δεν έκανε και στο τέλος πάλι κανείς δεν θα κάνει σεξ. Πρέπει να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και όχι να κατηγορήσεις. Είναι προτιμότερο να πεις «νιώθω έτσι, μου λείπεις, θέλω να σε νιώσω, θέλω να σου κάνω αυτά, να μου κάνεις εκείνα» και μπλα μπλα, νομίζω το έπιασες το νόημα, ναι; Να δεις και που το άλλο πρόσωπο θα σε ακολουθήσει.

Πάρτο αργά

Μη βιάζεσαι να τελειώσεις την κουβέντα. Όταν βιάζεσαι το πιθανότερο είναι ότι δεν ακούς ούτε τα μισά από αυτά που λέει ο άλλος. Και παίζει να μην ακούει ούτε εκείνος τι λες εσύ. Συνήθως επιταχύνουμε όταν έχουμε νεύρα ή ένταση, κάτι που το διαισθάνεται το άλλο πρόσωπο και παρασύρεται στο ίδιο μοτίβο. Επίσης όταν βιάζεσαι μπορεί να παρερμηνεύεις αυτά που ακούς (αφού δεν δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να τα επεξεργαστεί) ή ακόμα και να μην επεξεργάζεσαι αυτά που εσύ θες να πεις και να τα εκφράζεις λάθος. Το θυμάσαι το κόλπο με τη βαθιά, αργή ανάσα πριν μιλήσουμε; Ε, δοκίμασέ το. 

Ξέχνα τα “ποτέ” και τα “πάντα”

Δεν υπάρχει ποτέ και δεν υπάρχει πάντα. Όλα σε αυτή τη ζωή είναι ρευστά και ανοιχτά (και ειδικά όταν μιλάμε για σεξ). Γενικά πάντως είναι δύο λέξεις που καλό είναι να τις αποφεύγεις. Ειδικά σε φράσεις όπως «εσύ πάντα με ξεχνάς» ή «εσύ ποτέ δεν κάνεις κάτι για να τα βρούμε». Θα κάνεις το άλλο πρόσωπο να νιώσει αμυντικά και ουσιαστικά είναι σαν να του λες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι διαφορετικά. Το προδικάζεις. Επιπλέον το βάζεις στο τριπάκι του να θεωρήσει δεδομένο τον χαρακτήρα του και να μην επιχειρήσει καν να τον αλλάξει. Πρέπει να αφήνεις χώρο για τις αλλαγές.

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο

Άσε το άλλο πρόσωπο να μιλήσει όταν νιώσει την ανάγκη. Μην σταματάς τη ροή των σκέψεών του. Κάνε παύσεις σε αυτά που λες για να του δώσεις αυτή την ευκαιρία. Και άκου προσεκτικά. Όταν ολοκληρώσει αυτά που έχει να πει, μπορείς να κάνεις μια σύνοψη στο κεφάλι σου έτσι όπως τα έχεις εσύ αντιληφθεί, να τα επαναλάβεις και να ρωτήσεις αν τα έχεις καταλάβει σωστά. Αν σου πει όχι, τότε ζήτα με ηρεμία να σε βοηθήσει να τα κατανοήσεις καλύτερα. Να επιδιώκεις οπτική επαφή ώστε να καταλαβαίνει ότι έχει την προσοχή σου. Στην αρχή μπορεί να πάρει περισσότερη ώρα να συντονιστείτε σε αυτό το μοτίβο κουβέντας αλλά όταν καταλάβετε πόσο σας βοηθάει, θα το επιδιώκετε και οι δύο. 

Δείξε κατανόηση

Γενικά, όλοι κουβαλάμε στις αποσκευές μας πολλά σε σχέση με τη σεξουαλικότητά μας. Η ενσυναίσθηση είναι ο νούμερο ένα παράγοντας μιας εποικοδομητικής κουβέντας. Μπορεί να υπάρχουν κρυφά ψυχολογικά τραύματα, ανασφάλειες, συστολές. Δεν είναι ανάγκη να τα εντείνει όλα αυτά μια κουβέντα που πήγε λάθος. Αν νιώσεις ότι πάτε να ξεφύγετε με λόγια σκληρά, κάνε πίσω, μπες στα παπούτσια του άλλου και δείξε ότι καταλαβαίνεις τη θέση του. Δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη προφανώς, αλλά αν το προσπαθήσεις, θα δείτε και οι δύο ότι με την εξάσκηση θα γίνει πολύ εύκολη η επικοινωνία και θα σας γεμίζει ικανοποίηση. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.