ΜΟΔΑ

Τα Hard δεν είναι μόνο μπλούζες, είναι η αποτύπωση μιας νέας σκληρής γλώσσας

Με αγγλικές λέξεις σε αναγραμματισμό του κυριλλικού αλφάβητου, με την τελευταία του συλλογή στραμμένη στη σεξουαλική σφαίρα, το fashion project του Γιώργου Μεσημέρη είναι λογικό να έκανε αίσθηση από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε.

Ζούμε στην εποχή που τα t-shirts είναι παντός καιρού και για ποικίλες περιστάσεις, που το ovesized είναι άποψη και όχι μόνο άνετη λύση. Παράλληλα, είμαστε πολλοί αυτοί που δεν μπορούμε να βγάλουμε από πάνω μας τη ζεστασιά ενός ποιοτικού φούτερ.

Μερικές φορές τα φαινομενικά πιο απλά ρούχα αποτελούν μια ξεχωριστή δήλωση στυλ, ακόμα και πεποιθήσεων. Υπάρχει ένα ελληνικό brand που ανταποκρίνεται σε αυτή την περιγραφή, που καλύπτει όλες μας τις παραπάνω ανάγκες.

Τα Hard δεν είναι απλά t-shirt, είναι μπλούζες που εκφράζουν ένα μήνυμα με μόνο μία λέξη, με φράσεις και σκέψεις συχνά σκληρές. «Hard, Human, Touch, Borders, Feel, Fuck. Αγγλικές λέξεις σε αναγραμματισμό του Κυριλλικού αλφάβητου. Δεν είναι ούτε Αγγλικά, ούτε Ρωσικά. Είναι μια νέα γλώσσα που προσπαθούμε να καταλάβουμε. Μια νέα γλώσσα σαν την εποχή που ζούμε, άγρια» κατά τον δημιουργό τους.

Το fashion project του Γιώργου Μεσημέρη έκανε αίσθηση από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, το συναντάμε συχνά και φοριέται έντονα στους δρόμους της πόλης,  βασίζεται σε ισχυρές «δηλώσεις» γραμμένες σε κυριλλικό αλφάβητο. Φοίτησε στο τμήμα Ανακαίνισης και Ανοικοδόμησης Κτιρίων, ήταν buyer στο κατάστημα ρούχων της οικογένειάς του, σπούδασε σχέδιο μόδας, εργάστηκε ως στυλίστας σε Έλληνες σχεδιαστές και σε περιοδικά μόδας. Μέχρι που έκανε το δικό του βήμα στον χώρο της μόδας  που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα παρουσιάζοντας unisex κομμάτια με casual προσέγγιση. Και από τη στιγμή που εμφανίστηκε το brand Hard με την χαρακτηριστική γραμματοσειρά, κάθε μπλούζα του έχει τη δική της ιστορία της να πει.

Οι καμπάνιες Hard προσπαθούν να μεταδώσουν την έννοια της επιβίωσης, «με εικόνες που δείχνουν έναν κόσμο και πολιτισμό μακρινό στα ελληνικά δεδομένα, που όμως τελικά, βρίσκεται ανάμεσά μας. Η αγριότητα που επικρατεί στις φωτογραφήσεις, όπως και στα βίντεο, βασίζονται στο κομμάτι της εξερεύνησης ενός κόσμου που δεν ξέρει τι τον περιμένει. Βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να ενταχθούν μέσα σε αυτόν. Ίσως όμως και να μην τα καταφέρουν ποτέ, γιατί η διαφορετικότητα πάντα θα υπάρχει».

Τα Hard είναι η αποτύπωση μιας νέας γλώσσας και ίσως ενός νέου κόσμου, είναι limited edition και βγαίνουν σε περιορισμένο αριθμό. Η κάθε μπλούζα έχει τον δικό της χαρακτήρα και την δική της hard λέξη αποτυπωμένη πάνω της. Erotica είναι η νέα σειρά του project  HardClo και είναι εμπνευσμένη από το ότι «ο έρωτας δεν γνωρίζει φύλο».

«Το τέλος του καλοκαιριού και η τεμπελιά των ημερών που πέρασαν από τη θάλασσα, τα απογεύματα  στα κύματα του ωκεανού και η άνετη σκιά μιας κληματαριάς , η μοναδική γεύση από καρπούζι και η γλυκύτητα της φιλίας που δεσμεύει αυτούς τους τρεις χαρακτήρες. Η αθωότητα της παιδικής ηλικίας ξεχνιέται, η ενήλικη ζωή εξακολουθεί να φαίνεται πολύ μακριά» είναι οι σκέψεις του εμπνευστή και σχεδιαστή ενός brand που βάζει μηνύματα στο καθημερινό μας look. Η συλλογή HardClo Erotica Series θέλει να καλύψει ένα συναισθηματικό κενό, φωνάζει την επιθυμία για χειραφέτηση μέσω λέξεων ισχυρών και σκόπιμα στραμμένων στη σεξουαλική σφαίρα.

Ο κόσμος που κινείται αυτή η συλλογή είναι ένα απομονωμένο σπίτι που βλέπει στη θάλασσα απευθείας , τρεις έφηβοι που έχουν εγκαταλείψει την αθωότητα της νεολαίας και ετοιμάζονται να γίνουν μεγάλοι. «Οι έρωτες, τα πάθη, οι εραστές, οι οργασμοί όλα χαμένα σε μια σφαίρα, όλα χαμένα κάτω από το φως . Ο χρόνος περνά χαλαρά και το καλοκαίρι γυρίζει προς το τέλος, το αύριο δεν είναι βέβαιο και αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ, στο Facebook και το Instagram
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.