Στην Κυψέλη, στον πρώτο όροφο μιας κλασικής πολυκατοικίας του 1956, οι άνθρωποι του threshold architecture studio έδωσαν νέα πνοή σε ένα διαμέρισμα 90 τ.μ., στο οποίο ζουν τρεις άνθρωποι και μία γάτα. Βασικός στόχος του έργου τους, ήταν η διαχείριση του φυσικού φωτισμού και η δημιουργία μιας σειράς ευέλικτων και παράλληλα οργανωμένων χώρων.
Η κάτοψη του σπιτιού, ανακατασκευάστηκε με τρόπο που να δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο καθιστικού, κουζίνας και τραπεζαρίας. Αυτή η κίνηση επέτρεψε στο φυσικό φως να εισέρχεται άπλετο στο διαμέρισμα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Παντού στο διαμέρισμα, οι διαφορετικές υφές των υλικών (λακαρισμένο έναντι βουρτσισμένου ξύλου, ακατέργαστο έναντι γυαλισμένου μαρμάρου), συνθέτουν μια σειρά από πρωτότυπα στοιχεία, τα οποία μαζί φιλοδοξούν να γίνουν ένα σταθερό και συνάμα εμπνευστικό σκηνικό για τις περιπέτειες των ιδιοκτητών του και της γάτας τους.
Στη θέση των διαχωριστικών τοίχων που υπήρχαν, δημιουργήθηκαν μια σειρά από πρακτικά, «κατοικήσιμα» ξύλινα έπιπλα, τα οποία εξυπηρετούν ποικίλλες δραστηριότητες και λύσεις αποθήκευσης.
Για παράδειγμα, υπάρχει ένα μέρος για να αφήσετε τα παπούτσια σας, να παίξετε πιάνο, να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή να εργαστείτε στον υπολογιστή.
Όλες οι πρόσθετες κατασκευές του σπιτιού, είναι φτιαγμένες από δεσποτάκι ή λακαρισμένο mdf σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα διακριτικό, τρισδιάστατο επίπεδο, που φέρνει σε πρώτο πλάνο το υπάρχον δάπεδο terrazzo.
Οι διαφορετικές απτικές ποιότητες που προκύπτουν από τις αλληλεπιδράσεις και επεξεργασίες των υλικών, δημιουργούν μία οικογένεια στοιχείων και αντικειμένων, που πλαισιώνουν τις μελλοντικές ιστορίες κατοίκησης του χώρου.
Η εστίαση στα ορυκτά υλικά ενισχύεται από μια προσεκτική επιλογή διαφορετικών μαρμάρινων στοιχείων σε όλο το επίπεδο.
Βαθύ κόκκινο μάρμαρο Ριτσώνας εισάγεται στην κουζίνα, ενώ τα κενά στο δάπεδο που δημιουργήθηκαν από το γκρέμισμα των τοίχων, έχουν γεμίσει με μάρμαρο Βώλακα και Τήνου.
Το μπάνιο είναι ντυμένο με ματ, πολύ ανοιχτά μπεζ ματ πλακάκια που δημιουργούν ένα ζεστό φόντο στο μάρμαρο Νάξου το οποίο χρησιμοποιείται στη ντουζιέρα.