Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
SPONSORED

Κορίτσια, όταν θα συναντήσετε ένα Carrier, να ξέρετε ότι δεν βλέπετε απλά ένα κλιματιστικό

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Κωτσόβολο πρέπει να το γνωρίζεις αυτό.

Young woman and small girl having a great time together

Τη στιγμή που γράφεται αυτό εδώ το κείμενο, η θερμοκρασία στην Αθήνα έχει φτάσει τους 38 βαθμούς και η πόλη μοιάζει με ένα γιγάντιο τηγάνι που ετοιμάζεται να τσουρουφλίσει όσους άτυχους περάσουν πάνω από πέντε λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η αναζήτηση ενός κλιματιζόμενου χώρου αποτελεί προτεραιότητα. Ας πούμε ότι βρισκόμαστε στην Πλατεία Κοραή. Μπαίνοντας στο κατάστημα του Κωτσόβολου για να δροσιστούμε ενώ ρίχνουμε και καμιά ματιά στο τι κυκλοφορεί, το βλέμμα πάει αναπόφευκτα κατευθείαν στα κλιματιστικά. Ίσως περάσει αυθόρμητα μπροστά από ένα Carrier, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Όλα τα κλιματιστικά την ίδια δουλειά δεν κάνουν;

Έχετε όμως αναλογιστεί ποτέ τι ιστορία μπορεί να έχει ένα κλιματιστικό; Ίσως εκπλαγείτε.

Για αιώνες, o τρόπος να μετατρέπεται το κρύο σε θερμότητα ήταν γνωστός, όμως όχι και το αντίστροφο. Πολλοί είχαν αποπειραθεί να ανακαλύψουν πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, χωρίς επιτυχία. Ένας όμως τα κατάφερε.

Ας πάμε νοητά πίσω στο 1876 στην Ανγκόλα της Νέας Υόρκης. Εκεί γεννήθηκε ο «πατέρας του κλιματισμού», ο Willis Carrier, ο οποίος μερικές δεκαετίες αργότερα έμελλε να δημιουργήσει μια εφεύρεση που θα άλλαζε τον κόσμο. 

Ένα παγωμένο και ομιχλώδες βράδυ του 1902, ένα χρόνο αφού είχε λάβει το πτυχίο του στη Βιομηχανική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Cornell, ο Willis Carrier περίμενε το τρένο σε μια πλατφόρμα του Πίτσμπουργκ.

Εκεί του ήρθε μια τρομερή ιδέα. 

Η λύση που τόσοι επιστήμονες έψαχναν μέχρι τότε βρισκόταν ακριβώς… στην ομίχλη, η οποία δεν είναι τίποτα παραπάνω από υδρατμός που έχεί συμπυκνωθεί στον αέρα. Περνώντας τον αέρα μέσα από νερό, ο Carrier συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ομίχλη. Έτσι σχεδίασε το πρώτο σύστημα σύγχρονου κλιματισμού παγκοσμίως.

Μέσα στην επόμενη χρονιά, εξέλιξε την έρευνά του και κατέληξε στο ότι η ποσότητα του υδρατμού που μπορεί να περιέχει ο ατμός του νερού εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ολοκληρώνοντας την εφεύρεσή του, δημιούργησε μια διαδικασία η οποία καθιστούσε δυνατή την παραγωγή αέρα με συγκεκριμένες ποσότητες υγρασίας. Κατάφερε δηλαδή να ελέγξει τα επίπεδα της υγρασίας του αέρα.

Το 1911 ανάπτυξε την Rational Psychrometric Formulae, τη βάση όλων των βασικών υπολογισμών για τη βιομηχανία των κλιματιστικών και τέσσερα χρόνια αργότερα γεννήθηκε η Carrier Engineering Corporation.

Μέσα σε πενήντα χρόνια, ο Willis Carrier έγινε πρωτοπόρος και στην κατάψυξη, κατοχυρώνοντας περισσότερες από 80 πατέντες στο πεδίο του. Κι έτσι, επάξια απέκτησε το παρατσούκλι του «πατέρα του κλιματισμού».

Φυσικά, μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Η κληρονομιά του επιβιώνει μέσα από τα κλιματιστικά Carrier που συνεχίζουν να μας δροσίζουν τις δύσκολες μέρες και νύχτες του καλοκαιριού, έχοντας εισάγει μερικές καινοτομίες που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και τις οποίες εντοπίζουμε σχεδόν σε κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής, από την αγορά τροφίμων και ποτών μέχρι το κίνημα των Πράσινων Κτηρίων. Η Carrier είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τον κλιματισμό της Καπέλα Σιξτίνα, της Όπερας του Σίδνεϋ, της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και του Μουσείου της Ακρόπολης.

Κι όμως, το μεγαλύτερο έργο της Carrier παραμένει αδιαμφισβήτητα η δική μας άνεση. Ο κλιματισμός ενός σπιτιού είναι κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση και για το λόγο αυτό τα προϊόντα οικιακού εξοπλισμού Carrier έχουν δημιουργηθεί λαμβάνοντας υπόψη όλους εκείνους τους παράγοντες που κάνουν κάθε σπίτι μοναδικό.

Τα οικιακά κλιματιστικά Carrier υπερέχουν, όχι μόνο γιατί έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του κλιματισμού. Σημειώνετε;

Παρέχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις και πετυχαίνουν την ιδανική για εσάς θερμοκρασία πολύ γρηγορότερα και με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν.

Φέρουν 5 έτη εγγύησης για όλα τα μέρη των κλιματιστικών μονάδων. Απλά και καθαρά, χωρίς κρυφούς όρους.

Περιέχουν φίλτρα καθαρισμού πενταπλής δράσης, τα οποία καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα και δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον.

Διαθέτουν εξελιγμένες λειτουργίες που σας λύνουν τα χέρια, ακόμα και αν κοιμάστε. Σίγουρα δεν είναι και λίγες οι φορές που έχετε ξυπνήσει στη μέση της νύχτας για να αλλάξετε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Εδώ μπαίνει η λειτουργία Sleep, η οποία αυξομειώνει αυτόματα τη θερμοκρασία του κλιματιστικού ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Αντίστοιχα, η λειτουργία Intelligent Eye εντοπίζει την παρουσία σας μέσα στο χώρο, είτε κινείστε είτε είστε καθιστοί, και στρέφει τα κύματα αέρα του κλιματιστικού προς το μέρος σας ή μακριά από εσάς. Καθόλου άσχημα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η ιδανική οικιακή ατμόσφαιρα, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα, δεν (πρέπει να) είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα. Πιστή στην αρχή της προσιτότητας, η Carrier προσφέρει όλα τα παραπάνω σε τιμές εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Επιστροφή στο παρόν και σε μια Αθήνα που βράζει. Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα πάψετε να βλέπετε ένα κλιματιστικό Carrier με το ίδιο μάτι.

Δείτε τα νέα οικιακά κλιματιστικά της Carrier, πατώντας εδώ.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.