07:30 το πρωί: Πριν ανοίξεις καλά-καλά τα μάτια και αφού έχεις κλείσει τα 12 ξυπνητήρια που είχες βάλει, πας να φτιάξεις καφέ. Έτσι ξυπνάει ένας νορμάλ άνθρωπος στις μέρες μας αλλά και 30 χρόνια πριν μάλλον κάπως έτσι ξυπνούσε, απλά αντί να πατάει snooze στο κινητό, κατά πάσα πιθανότητα πετούσε το ξυπνητήρι στον απέναντι τοίχο. Ο καφές πάντως είναι σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες.

Μόνο που τα τελευταία χρόνια, ο πρωινός καφές στο σπίτι είναι απλά για να μας ανοίγει τα μάτια, ενώ αναζητούμε όλο και πιο διαφορετικές γεύσεις και απ’ ότι φαίνεται μάλλον έχουμε ξεφύγει στην αναζήτηση. Και αν δεν με πιστεύετε, θα σας πω απλά πως πλέον υπάρχει και λάττε με μανιτάρια. Ακριβώς. Λάττε με μανιτάρια! Κανονικά μανιτάρια, αυτά που είναι μύκητες και συνήθως τα βάζουμε πάνω στην πίτσα.

Τί ακριβώς δείχνει όμως, για τον χαρακτήρα μας ο καφές που πίνουμε και πόσο μάλλον ο ας τον πούμε ιδιαίτερος καφές που πίνουμε;

Λάττε με άνθρακα

Αν ο φόβος και η κατήφεια έχουν κυριεύσει την καρδιά σας τότε αυτός ο καφές είναι για σας. Μέτρια ζεσταμένο γάλα, άνθρακας και κατά προτίμηση ένα χρωματιστό λουλούδι στο αφρόγαλα και θα είστε ο Αλμπέρ Καμύ της κουλτούρας του καφέ. Για να πίνετε αυτό το καστανόζουμο που έχει μέσα και άνθρακα, τότε μάλλον κάτι πολύ σκοτεινό συμβαίνει στη ψυχούλα σας.

Λάττε από μπλε φύκια

Πολλοί θα πουν ότι όσοι πίνουν αυτό το λάτε που δεν έχει ούτε καφέ ούτε γάλα, το κάνουν για να είναι ωραία η φωτογραφία στο ίνσταγκραμ και να πέφτουν τα λάικ το ένα μετά το άλλο, αλλά αυτό θα ήταν άδικο για τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα αυτού του ροφήματος. Τζίντζερ, λεμόνι, σιρόπι αγκάβε και φυσικά σκόνη από μπλε φύκια συνθέτουν αυτό το υπερθέαμα. Αλλά είπαμε δεν το κάνετε για τα  social media…

Λάττε από τσάι μάτσα

Ήσασταν πολύ μπροστά από την εποχή σας όταν αρχίσατε να πίνετε αυτό το πράσινο ρόφημα από τα βάθη της ανατολής. Αισθανόσασταν μοναδικοί. Τώρα όμως έχετε μείνει λίγο πίσω παραδεχτείτε το. Όπως είδατε το πράσινο είναι ξεπερασμένο. Ο λαός τώρα θέλει μπλε.

Λάττε από μανιτάρια

Σύμφωνα με την Τσαρίς Μπέικερ, που άρχισε να φτιάχνει αυτό το ρόφημα στο μαγαζί της, το λάτε αυτό απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν λίγη περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσουν τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη. Άρα αν είστε από αυτούς που θέλουν να αντιμετωπίσουν τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη, κάντε την καρδιά σας πέτρα και δοκιμάστε να πιείτε αλλά και να χρυσοπληρώσετε έναν καφέ με μύκητες.

Λάττε ουράνιο τόξο

Για όλους αυτούς που είναι στην αντίπερα όχθη όσων πίνουν καφέ με άνθρακα. Για όλους τους φίλους της τέχνης που θέλουν λίγο Τζάκσον Πόλοκ στο φλιτζάνι τους. Σίγουρα δεν θα πτοηθείτε αν τα δοντάκια σας μετά είναι ένα μπλε και ένα κίτρινο και ένα κόκκινο.

Ένας απλός λάττε, με εσπρέσο και αφρόγαλα, άντε και κανένα σχεδιάκι για την τσαχπινιά

Μα που ζείτε επιτέλους; Φύγετε από τον μεσαίωνα και ελάτε στον 21ο αιώνα παρακαλώ. Άκου εκεί απλά λάτε…

Πηγή