Χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου η πλατεία Κοτζιά, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο τραπέζι για 5.000 άτομα. Φρέσκα λαχανικά και φρούτα, που δεν θα έφταναν ποτέ στην αγορά λόγω κακής εμφάνισης, όπως πατάτες με άσχημη όψη και στραβά καρότα, χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτούν 5000 μερίδες μπριάμ δια χειρός της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών. Στην Πλατεία Κοτζιά βρέθηκαν οι σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρος Παπανδρέου και Γκίκας Ξενάκης και παρουσίασαν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση του περισσευούμενου φαγητού, ενώ ο Γιάννης Κοροβέσης επιδόθηκε σε antifood waste cocktails. Επίσης, με τη βοήθεια djs το κοινό έφτιαξε μία γιγαντιαία σαλάτα καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στον ρυθμό της μουσικής. Διοργανώθηκαν επίσης για τα παιδιά εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council και την κολεκτίβα Troo Food Liberation.