IMG_9794-COLOR

Το Symposium ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013, έχοντας τον χαρακτήρα μουσικής κολεκτίβας, μέσα στην οποία βρίσκουν έκφραση όλα τα νέα μουσικά ρεύματα της ηλεκτρονικής μουσικής. Η ομάδα του Symposium είχε αρχικά ως μεγαλεπήβολο όνειρο την διοργάνωση ενός πάρτι με καλεσμένο τον τότε ανερχόμενο Γάλλο παραγωγό Gesaffelstein. Η αρχική τριπλέτα που αποτελούσε τον πυρήνα της ομάδας – Poka, Eazy, Angelos Kouklakis – μεγάλωσε και σε αυτήν προστέθηκαν εγχώριοι dj και παραγωγοί που ο καθένας με την δική του μουσική ταυτότητα αφήνει και από ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο σύνολο του Symposium. Residents της ομάδας είναι πλέον οι Nick Jojo, Stark, Dwaal, Behave, Amma, ενώ στα line up συμμετέχουν και άλλοι όπως Gummihz, Nick Devon, Who & Who, Brotein και Digital Riot. Η ομάδα εκπροσωπεί όλο το νέο κύμα της ηλεκτρονικής μουσικής και προσφέρει διονυσιακές στιγμές μέθης, ερωτισμού και χορού, άξιες ανάμνησης, αλλά και ένα άνευ προηγουμένου state of mind σε όποιον αποφασίσει να συμμετάσχει και να το γνωρίσει.

Το όνομα τους παραπέμπει στα συμπόσια, βασικό τρόπο διασκέδασης των ανδρών της Αρχαίας Ελλάδας. Μια συνάθροιση ανθρώπων με σκοπό να «πιουν», μια λατρεία στο πρόσωπο του Διονύσου, αλλά ταυτόχρονα και το βασικό μέσο κοινωνικοποίησης της εποχής. «Στην σύγχρονη Αθήνα, το Symposium είναι η μουσική συνάθροιση της πόλης και απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν το διαφορετικό. Ταυτόχρονα ο πλατωνικός διάλογος “Συμπόσιο” ή “περί έρωτος” αποτελεί πηγή έμπνευσης του λογότυπου μας αλλά και της όλης μας αισθητικής».

IMG_9786-BW

Μέχρι στιγμής το Symposium έχει καταφέρει να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τέσσερα δυνατά events με διεθνείς καλλιτέχνες. Στα πάρτι τους θα δεις πάντα νέους να κάθονται μπροστά από τον dj και να χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η επαφή είναι άμεση και ο κόσμος το απολαμβάνει. «Οι Tom Demac, Traumer, Fabio Flordio και Danny Daze έχουν συμμετάσχει στα αθηναϊκά Symposium αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Νιώθουμε τυχεροί που τα Symposium nights έχουν βρει στέγη στον φιλόξενο χώρο του Steam, ενώ ταυτόχρονα έχουμε συνεργαστεί και με άλλα clubs της πόλης όπως το Pixi, το Bios και το Φουάρ».

Όσο για το εάν η Αθήνα εκτιμάει την underground ηλεκτρονική μουσική το σίγουρο για την ομάδα είναι πως οι νέοι είναι μουσικόφιλοι και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία! «Ο κόσμος βγαίνει, διασκεδάζει και θέλει να ακούσει και να χορέψει ηλεκτρονική μουσική, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει. Θετικό επίσης είναι πως πέραν του Symposium υπάρχουν και άλλες ανεξάρτητες ομάδες όπως η Analogue, η Communica και η Full Circle, που διοργανώνουν τα δικά τους event, σε μια εποχή που θα την χαρακτήριζε κανείς  δύσκολη. Το μέλλον είναι τώρα και δείχνει φωτεινό αλλά και ομιχλώδες».

Αγαπημένα labels της ομάδας είναι εκείνα των Life and Death, Ellum, Desolat, R&S Records, Innervisions αλλά καιπιο εναλλακτικές ετικέτες όπως αυτές των Future Classic, Erased Tapes, Aus Music και Lossless. Με λίγα λόγια όλο το φάσμα της σκοτεινής ηλεκτρονικής μουσικής, είτε αυτή βρίσκει έκφραση μέσω της techno των Tale of Us και Stephan Bodzin, είτε μέσω της πειραματικής σύνθεσης του Rival Consoles ή της neo-soul προσέγγισης του Chet Faker.

IMG_9754

Το μεγαλύτερο όνειρό τους που μοιράζονται σήμερα μαζί μας είναι ένα Symposium Stage στο Amsterdam Dance Event και να συνεχίσει φυσικά ο κόσμος να τους ακολουθεί και να μοιράζεται μαζί τους την αγάπη του για την ηλεκτρονική underground σκηνή. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου το Symposium φιλοξενεί δύο djs και παραγωγούς της δισκογραφικής εταιρίας του Maceo Plex. «Η Ellum έχει αναδειχθεί από τις αγαπημένες του Ελληνικού κοινού, ενώ οι Shall Ocin και Stephan Barnem κυκλοφορούν ποιοτική deep και techno μουσική κατάλληλη για ιδιαίτερες ορέξεις. Σας περιμένουμε στο Steam το ερχόμενο Σάββατο και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε σας».