Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΞΟΔΟΣ

Με το Shamone Next Door η διασκέδαση βρίσκει τη δική της γειτονιά

Το νέο αδερφάκι του Shamone γεννήθηκε πριν λίγες μέρες και έχει ήδη κάνει αίσθηση με τις εναλλακτικές μουσικές βραδιές του.

Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που το Shamone άνοιξε τις πόρτες του στην Κωνσταντινουπόλεως και άλλαξε τη νυχτερινή Αθήνα. Πολυθεματικό, με υπέροχες γευστικές προτάσεις τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, με θεατρικές παραστάσεις, drag shows και ατελείωτο clubbing τα χρόνια που ακολούθησαν, ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας χώρος όπου όλες οι αισθήσεις απογειώνονται και οι παρέες γίνονται ένα, μακριά από κάθε είδους στερεότυπα.  

Η ιδέα του Next Door γεννήθηκε ύστερα από πολλή σκέψη και έχοντας ως νέα δεδομένα στη νυχτερινή σκηνή τα περιοριστικά μέτρα κατά του covid. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλης Γερασίμου, το καλοκαίρι που πέρασε πήραν την απόφαση να επεκταθούν, χωρίς να απομακρυνθούν από τη βάση και οι λόγοι ήταν πολλοί. 

«Πάντα μας άρεσε η ιδέα της γειτονιάς», μου αναφέρει ο Φώτης. «Το μαγαζί που βρισκόταν στην απέναντι γωνία ήταν πολύ δελεαστικό ως χώρος, ώστε να δημιουργήσουμε αυτή την κατάσταση, δεν ήταν όμως ποτέ διαθέσιμος, μέχρι πρόσφατα. Από εκεί και πέρα, με τους περιοριστικούς όρους λειτουργίας των μαγαζιών σε χωρητικότητα, είχαμε ανάγκη από κάτι μεγαλύτερο. Δυσκολευτήκαμε πολύ με τα νέα μέτρα όταν ξεκίνησαν με συγκεκριμένο αριθμό καθήμενων, υπήρχε μια δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε στην ουρά για να μπει στο μαγαζί και αυτό μας έφερε αντιμέτωπους με μία δύσκολη κατάσταση, δεν ήταν εύκολο να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο σε τάξη. Από την ανάγκη λοιπόν να επεκταθούμε, το ίδιο το περιβάλλον μας οδήγησε απέναντι».

Το Next Door όμως δεν είναι απλώς μια προέκταση του Shamone. Αυτό που το χαρακτηρίζει και το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι έχει τον δικό του χαρακτήρα που του επιτρέπει κάποιες μέρες της εβδομάδας να λειτουργεί αυτόνομα. «Είναι μικρότερο σε τετραγωνικά και αυτό αυτομάτως το κάνει πιο cosy, πιο παρεΐστικο. Είναι πιο εύκολο λοιπόν να λειτουργήσει τις καθημερινές που ο κόσμος δεν βγαίνει πλέον όσο παλιά», τονίζει ο Φώτης. 

Η αισθητική του έχει στοιχεία από ‘80s culture και βερολινέζικα βιομηχανικά street bar, που το κάνουν να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Ο κόσμος μπορεί να πιει το ποτό του και να διαμορφώσει παρέες στα τραπέζια του πεζοδρομίου, ενώ μέσα, τις Πέμπτες και τις Κυριακές που το Shamone είναι κλειστό, οι μουσικές κινούνται σε ένα uplifting φάσμα πιο ηλεκτρονικής μουσικής. House, electro pop, disco, dance pop, synth pop κτλ. Αυτή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στα decks θα βρίσκεται ο ClubKid. Οι Κυριακές έχουν πάντα έναν πιο queer χαρακτήρα, με θεματικά πάρτι και εναλλακτικά DJ sets, όπως αυτό που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στις 21:00, με DJ τον Απόστολο Μητρόπουλο και hostess την Daglara.  

Τις Παρασκευές και τα Σάββατα, το Next Door λειτουργεί ως προέκταση του Shamone και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που χαρίζει χρώμα, ζωντάνια, αμεσότητα και αξέχαστες στιγμές στη γειτονιά, αφού τα drag shows μετακινούνται από το ένα μαγαζί στο άλλο και οι drag Queens γίνονται ένα με τον κόσμο στον δρόμο. 

Το Shamone είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διασκέδαση από το 2012 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του και η νέα αυτή προσθήκη του Next Door, δίπλα στις γραμμές στο Γκάζι, αναμφίβολα θα αλλάξει τα βράδια μας προς το καλύτερο.

Shamone Next Door, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, τηλ. 210 3450 144
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.