Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

4+1 ξεχωριστά αθηναϊκά βιβλιοπωλεία για όσους αγαπούν να διαβάζουν

Αν είστε κι εσείς από αυτούς που αγαπούν τα βιβλία και μπορείτε να χάνεστε με τις ώρες στις σελίδες τους, τότε μάλλον θα βρείτε το νέο σας στέκι. Η Popaganda μάζεψε τα 4+1 αθηναϊκά βιβλιοπωλεία που θα επισκεφτείτε σίγουρα πάνω από μια φορά.

«Καμιά φορά η μόνη παρέα που χρειάζεσαι είναι ένα βιβλίο». Όσο κλισέ κι αν μοιάζει αυτή η φράση, είναι αληθινή. Υπάρχουν όντως φορές που δεν θες να δεις κανέναν, αλλά δεν θες να είσαι και μόνος. Ε, τότε είναι που ένα βιβλίο έρχεται να σώσει την κατάσταση. Παρέα σου κάνουν οι λέξεις του και κάθε φορά που γυρίζεις σελίδα μεταφέρεσαι σε έναν νέο κόσμο, χωρίς να χρειαστεί πολλές φορές, ούτε καν να κουνηθείς από το καναπέ. Κι αν όλα αυτά μοιάζουν ρομαντικά, σκεφτείτε πόσες φορές ένα βιβλίο ήταν ο καλύτερος φίλος στο μετρό, στα καράβια, στα αεροπλάνα. 

Αν είστε κι εσείς από αυτούς που αγαπούν τα βιβλία και μπορείτε να χάνεστε με τις ώρες στις σελίδες τους, τότε ήρθατε στο κατάλληλο μέρος. Η Popaganda βρήκε τα 4+1 αθηναϊκά βιβλιοπωλεία που αναμένεται να γίνουν το νέο στέκι σας.

Little Tree Books

Φωτογραφία: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Άνοιξε τις πόρτες του το 2015 και από τότε έχει γίνει αγαπημένος προορισμός όσων απολαμβάνουν να συνοδεύουν το βιβλίο τους με μια κούπα μυρωδάτο καφέ. Το café-βιβλιοπωλείο της Ακρόπολης μοιάζει βγαλμένο από ταινία και εκτός από τους πολύ ενδιαφέροντος τίτλους βιβλίων που θα βρείτε στα ράφια του, είναι ιδανικό μέρος για πρώτο ραντεβού ένα ηλιόλουστο πρωινό Σαββάτου.

***Little Tree Books, Καβαλλότι 2, Αθήνα

O Μετεωρίτης

Φωτογραφία: Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Ένα Γάλλος αγάπησε την Κυψέλη και αποφάσισε να ανοίξει στον πιο εμβληματικός της δρόμο, ένα βιβλιοπωλείο που πραγματικά έσκασε σαν «Μετεωρίτης». Η καταπράσινη γωνιά που δημιούργησε ο Μπενουά Ντουραντέν, έχει γίνει σημείο συνάντησης για τους Κυψελιώτες που αγαπούν το διάβασμα και όχι μόνο, αφού άνθρωποι από όλες τις γειτονιές περιπλανώνται στα ράφια του «Μετεωρίτη» ψάχνοντας το νέο αγαπημένο τους βιβλίο.

***Φωκίωνος Νέγρη 68, Κυψέλη

Hyper Hypo

Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Ένας στυλίστας κι ένας art director άνοιξαν το πρώτο βιβλιοπωλείο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην τέχνη, το design, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη μόδα και την pop culture, δημιουργώντας άλλο ένα στέκι για τους creatives της Αθήνας. Ο Στάθης Μητρόπουλος και ο Ανδρέας Κόκκινος ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν κάτι πρωτόγνωρο για την πρωτεύουσα.

***Hyper Hypo, Βορέου 10, 10551, Αθήνα

Fagotto Books

Φωτογραφία: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Μουσικές εκδόσεις, εκπαιδευτικά και παραδοσιακά κρουστά είναι μερικά μόνο από όσα μπορείτε να βρείτε στο βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια που θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο τη μουσική και να έρθετε έμπρακτα κοντά της. Άνοιξε τις πόρτες του το 1982 ξεκινώντας με μουσικές εκδόσεις και έχοντας πλέον διευρύνει τις δραστηριότητές του τόσο, που θα έλεγε κανείς με ευκολία πως είναι το βιβλιοπωλείο στο οποίο κανείς θα βρει τα πάντα για τη μουσική. 

***Βαλτετσίου 15, Αθήνα

«Λεμόνι»

Φωτογραφία: Δημήτρης Κουλελής

Ο Σπύρος Ξένος και ο Αυγουστίνος Γαρουφαλλής αγαπούν πραγματικά τα βιβλία και αυτό αποτυπώνεται και στο «Λεμόνι», το βιβλιοπωλείο-σήμα κατατεθέν του Θησείου. Το «Λεμόνι» πούλησε το πρώτο το βιβλίο το 1998 και έκτοτε φιλοξενεί τους βιβλιόφιλους του κέντρου. Στα 20 τ.μ. θα βρείτε εμβληματικούς τίτλους βιβλίων και αξιόλογες εκδόσεις και μεταφράσεις νέων και παλιών βιβλίων.

***Ηρακλειδών 22, Θησείο

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.