Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Wolf Alice / Blue Weekend

Το τρίτο άλμπουμ του εφευρετικού alternative rock κουαρτέτου από το Λονδίνο, είναι ένα αριστούργημα γεμάτο αυτοπεποίθηση, αυθεντικότητα και μαγεία.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=NV39h7GHDYs

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Wolf Alice απέσπασαν το Mercury Prize για το δεύτερο άλμπουμ τους Visions Of A Life. Σήμερα, αρκούν μονάχα μερικά λεπτά ακρόασης του νέου τους συναρπαστικού δίσκου Blue Weekend, για να επιβεβαιώσουμε πως σε αυτή τη νίκη δεν έβαλε το χεράκι της κάποια «μοίρα», αλλά το ακόρεστο ταλέντο και οι εύστροφες – ολοένα εξελισσόμενες – συνθέσεις του alternative/indie rock συγκροτήματος από το Λονδίνο. Το Blue Weekend, σηματοδοτεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τους Wolf Alice, με την επιλογή του Markus Dravs ως παραγωγό του άλμπουμ, να αποδεικνύεται σοφή. Έχοντας ο ίδιος καλλιεργήσει ένα πολυμορφικό έδαφος για σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire και οι Florence And The Machine, αυτή τη φορά δημιουργεί έναν μεγάλο καμβά στον οποίο το συγκρότημα μπορεί να πειραματιστεί, να δημιουργήσει και να αναπτυχθεί σε βάθος. 

Ακούγοντας το opening track του δίσκου, “Beach”, συνειδητοποιούμε πως εισερχόμαστε σε κάτι πολύ ξεχωριστό, απρόβλεπτο και αρκετά διαφορετικό από τον γνώριμο ήχο της μπάντας. Οι γαλήνιες folk μελωδίες, ανταμώνουν τις εξαγριωμένες punk και shoegaze κιθάρες, με τα υπέροχα φωνητικά της frontwoman, Ellie Rowsell, να αλλάζουν μορφή, συμβαδίζοντας με την πορεία του ρυθμού: Από το δυναμικό τραγούδισμα στο εθιστικό κομμάτι “Smile”, η χροιά της γίνεται γαλήνια και φροντιστική, «αγγίζοντας» τον ψίθυρο. Η αφηγηματική της διάθεση στο “No Hard Feelings” αναδεικνύει το κομμάτι σε έναν δραματικό ύμνο χωρισμού. Ο εξομολογητικός χαρακτήρας των στίχων της τρίτης κυκλοφορίας των Wolf Alice, μας δίνει σε ποικίλες στιγμές του την αίσθηση ότι η ψυχή της Rowsell δραπετεύει από το σώμα της για να καταθέσει τις ιστορίες της. Το “The Last Man On Earth” είναι ένα συναισθηματικό έπος υπό την καθοδήγηση του πιάνου, που μας υπενθυμίζει: “Every book you take that you dust off from the shelf/Has lines between lines between lines that you read about yourself.”

Highlights: No Hard Feelings, Smile, The Last Man On Earth, Lipstick On The Glass
Metascore96/100
Release Date: 4 Ιουνίου 2021
Label: Dirty Hit

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.