Μπορεί να γεννήθηκαν το 2015 στην Καβάλα, αλλά το τρίο των Dead Ends ταξιδεύει με τον ήχο του μέχρι τα ψυχεδελικά 60s, ενώ ακούγοντας κανείς τα πλήκτρα των αργόσυρτων ψυχεδελικών κομματιών τους, θα αναρωτηθεί αν κάποτε τους δασκάλεψε ο Ray Manzarek.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, Deeper the Dark, The Brighter We Shine στην Sound Effect Records και ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν ζωντανά στη σκηνή της Death Disco το Σάββατο 28 Απριλίου μαζί με τους Vaulter. Έως τότε, o λόγος στον ντράμερ Δημήτρης Αποστολίδης.

https://www.youtube.com/watch?v=bi8FbD_C_dA

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Morrison Hotel το 2003. Ξέκλεψα λεφτά από λογαριασμούς.

Ποιός είναι ο τελευταίος; 13th  Floor Elevators – Bull of the woods.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Που έχω: Μαρινέλλα-Χατζής – Ρεσιτάλ, Barbra Streisand – Guilty, The Georgia Satellites – Battleship Chains. Που δεν έχω: Pink Floyd – Piper at the Gates of Dawn, Led Zeppelin – Led Zeppelin IV, The Beatles – Revolver.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Νirvana – Nevermind.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Roger Waters, The Wall στο OAKA.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: “Whole Lotta Love” – Led Zeppelin. Drugs: “Inerstellar Overdrive” – Pink Floyd. Rock ‘n’ Roll:  “Highway to Hell” – AC/DC.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Massive Attack.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Επειδή έχει φασαρία ακούω ότι έχουν έρθει οι ZZ Top και φοράω τη γενειάδα μου.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Τέσσερις.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιό τραγούδι ακούγεται; Black Sabbath – “Iron Man” και μπαίνω στην στολή μου.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Τζιμης Πανούσης – “Ένα τραγούδι για τον Χειμώνα”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Tο 3ο με την Ινδία και τους Beatles.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Warduna.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Paul McCartney.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Θα ρισκάρω  -γιατί ποτέ δεν ξέρεις- και θα πω όχι.

Οι Dead Ends θα ανέβουν στη σκηνή της Death Disco το Σάββατο 28 Απριλίου μαζί με τους Vaulter.
Περισσότεροι Dead Ends: Facebook / Bandcamp