Ο «ταξιδιωτικός πράκτορας» της Αμερικής στη δεκαετία του ’50 ήταν αναμφίβολα ο Jack Kerouac. Ειδικά, με το κλασικό του έργο On the Road, οριοθέτησε με τη σπινθηροβόλο πρόζα του το νεανικό zeitgeist της εποχής, παρασύροντας στο υπαρξιακό ταξίδι του ακόμη και όσους διάβασαν τις λέξεις του πολλά χρόνια αργότερα (για να μην πούμε ακόμη και αυτούς που δεν τις έχουν διαβάσει ακόμη, αλλά έχουν γοητευθεί από τη μυθολογία που το περιβάλλει), ενώ από την αρχή της ιλιγγιώδους πορείας του αποτέλεσε μια τρόπον τινά «Βίβλο» για ουκ ολίγους περιθωριακούς τύπους που μετέπειτα θα αναλάμβαναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην… εξέλιξη των πραγμάτων, όπως ο Dylan, ο Morrison και ο Tom Waits, ο οποίος το 1977 αφιέρωσε στους πατέρες της γενιάς των Beat (δηλαδή τους Kerouac & Cassady), με το άσμα «Jack & Neal/California, Here I Come» από τον δίσκο του Foreign Affairs.
Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά, κι ενώ το On the Road «αναπαύεται» στις δάφνες του ενός από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα που με αμερικανική ούγια, συνεχίζει να απασχολεί την ποπ κουλτούρα. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει ντοκυμαντέρ, η ταινία, μέχρι και χάρτης κυκλοφόρησε με οδηγίες της πορείας που ακολουθείται στο βιβλίο. Και τώρα, ένας νεαρός καλλιτέχνης ονόματι Paul Rogers, αποφάσισε να αναλάβει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει σελίδα-σελίδα σκίτσα (ένα σκίτσο ανα σελίδα δηλαδή), φτιάχνοντας όχι ακριβώς το κόμικ του βιβλίου, αλλά κάτι ενδιάμεσο, μιας και χρησιμοποιεί φράσεις από την πρόζα του Kerouac.
Στον προσωπικό του διαδικτυακό τόπο, ο Rogers παρουσιάζει τις δημιουργίες του, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες και της δημιουργικής διαδικασίας. Ανυπομονούμε για τη στιγμή της ολοκλήρωσής του. Για να «διαβάσουμε» ξανά το On The Road. Όπως δεν το έχουμε διαβάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν.