Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Iceage / Seek Shelter

Το συγκρότημα από τη Δανία, μας επιβιβάζει σε ένα ρόλερ κόστερ για μία συναρπαστική διαδρομή στις ποικιλόμορφες επιρροές του πέμπτου άλμπουμ του.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=U1ZCcJLEvhM

Κάθε δίσκος των Iceage, είναι μπολιασμένος και από μία νέα δόση πειραματισμού. Το πενταμελές γκρουπ από την Κοπεγχάγη, καταφέρνει εδώ και δέκα περίπου χρόνια να αφοπλίζει ακόμη και τους πιο «ψυχαναγκαστικούς» reviewers, που αγαπούν να τοποθετούν «ταμπέλες» στην ηχητική ταυτότητα των συγκροτημάτων. Το 2011, μέσα από το ντεμπούτο τους, New Brigade, οι Iceage εξωτερίκευσαν στους ακροατές τους – που ακόμη εξερευνούσαν την ύπαρξή τους – πως είναι ένα συγκρότημα το οποίο ρέπει προς τον noisy, punk-rock ήχο. Πράγματι, ο ήχος αυτός τους ταίριαζε πολύ, καλλιεργώντας το πρόσφορο έδαφος των μυθικών, υψηλής ενέργειας shows που πραγματοποιούσαν όντες ακόμη έφηβοι. Τα χρόνια παρήλθαν, οι δίσκοι που διαδέχθηκαν το ντεμπούτο, τους προσέφεραν ιδιαίτερη αναγνώριση και επιτυχία, οδηγώντας τους στο παρόν και στην κυκλοφορία του πέμπτου πολυεπίπεδου άλμπουμ τους, Seek Shelter

Σε αυτή τη δουλειά τους, οι «αιχμηρές γωνίες» των παλαιότερων δημιουργιών, μοιάζουν να στρογγυλεύονται και να μαλακώνουν, αναδεικνύοντας την αισθητική και συνθετική ωρίμανση της μπάντας. Στο επίκεντρο σχεδόν όλων των κομματιών του Seek Shelter, βρίσκεται η μεστή, στοχαστική και λυρική τραγουδιστική γραμμή του frontman, Elias Bender Rønnenfelt. Tο άλμπουμ μας μεταφέρει παντού, ως άλλους επιβάτες κάποιου ρόλερ κόστερ: από τις γεμάτες νεύρο κι ένταση στιγμές του, στο indie rock της δεκαετίας του ’90 και τους Jesus and Mary Chain (“Dear Saint Cecilia”), στις ευαισθησίες των βγαλμένων από τα 60s ερωτικών επιστολών (“Drink Rain”), που εναρμονίζονται με τα έγχορδα στο track “Love Kills Slowly”, για να καταλήξει στο ξεχωριστό “High & Hurt”. Ακόμη κι αν το Seek Shelter απομακρύνεται αισθητά από την «καταστροφική» διάθεση των δύο πρώτων δίσκων των Iceage που είχαμε αγαπήσει, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η παρούσα επιθυμία τους για «αναδημιουργία», τους πηγαίνει εξίσου πολύ.

Highlights: The Holding Hand, Drink Rain, Dear Saint Cecilia, Love Kills Slowly

Metascore: 83/100
Release Date: 7 Μαΐου 2021
Label: Mexican Summer

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.