Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το οδοιπορικό: Πέντε χρόνια Off The Hook Festival

Λίγο καιρό πριν μετατραπεί και πάλι το ΟΑΚΑ στην Μέκκα των απανταχού rap enthusiasts, "ξεφυλλίζουμε" τα προηγούμενα χρόνια και θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές ενός φεστιβάλ που έχει χτίσει ήδη το μύθο του
Off The Hook Festival 2024

Το Off The Hook Festival, το ετήσιο ραντεβού της ραπ σκηνής και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη hip-hop γιορτή στην Ελλάδα, είναι γεγονός για 5η χρονιά, όπως πάντα με τη συμμετοχή κορυφαίων ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και άλλων σπουδαίων από Ευρώπη και Αμερική! Και θα δούμε και πάλι το ΟΑΚΑ να μετατρέπεται στην βάση των πιο δυνατών μουσικών εκφράσεων.

Το Off The Hook Festival επιστρέφει σε νέο χώρο, με 2 stages (όπως και κάθε προηγούμενη χρονιά), 19 κορυφαία ονόματα (συγκροτήματα και solo artists), στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο διήμερο με αυθεντική συναυλιακή ενέργεια και side activities που θα προσφέρουν το extra spice στην παραμονή των φετινών attenders στον χώρο! Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και καλό θα ήταν να κάνεις την κίνησή σου γρήγορα!

Off The Hook Festival 2024

Από το 2019 έως σήμερα -με μια αναγκαία διακοπή το 2020, το πρώτο καλοκαίρι του Covid-19- το Off The Hook έχει μία αδιάκοπη παρουσία στα εγχώρια συναυλιακά δρώμενα, με ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό, άνω των δέκα χιλιάδων ατόμων ανά edition. Σίγουρα μέρος της επιτυχίας του αποτελεί και η ραγδαία άνοδος στη δημοτικότητα της εν λόγω σκηνής, αλλά κάπως και το ίδιο το φεστιβάλ λειτουργεί σαν το εναρκτήριο έναυσμα του συναυλιακού Φθινοπώρου. Προσφέρει -αν θέλετε- αυτή την απαραίτητη δόση αδρεναλίνης που χρειαζόμαστε, πριν βουτήξουμε και πάλι για τα καλά στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Κι αν 19 ολόκληρες ζωντανές performances δεν σας είναι αρκετές, τότε κρατήστε υπ’ όψιν σας πως τα προηγούμενα χρόνια αυτές συνοδεύτηκαν από BMX Showcases, DJ Contests (το φημισμένο DMC) και Graffiti Showcases, που μας επέτρεψαν να απολαύσουμε την hip-hop κουλτούρα στο όλον της και τώρα μας κάνουν να ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια. Άλλωστε οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί πως και φέτος δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις!

Αν κάνεις μια δημοσκόπηση στο κοινό των παρελθοντικών editions, σίγουρα ο καθένας θα έχει κρατήσει τα δικά του highlights, όμως από το 2019 έχουμε σίγουρα να θυμόμαστε την εμφάνιση του ΛΕΞ, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη sold-out μέρα του φεστιβάλ, τα υπερηχητικά raps του super-talented rap legend Ocean Wisdom, το ραντεβού με την ιστορία που μας προσέφερε ο underrated θρύλος R.A. The Rugged Man και εκείνη τη μαγική εμφάνιση του Bloody Hawk, την στιγμή που συνέβαινε, λίγο πριν εξελιχθεί στον πανελλαδικής αναγνώρισης καλλιτέχνη που γνωρίζουμε σήμερα. Pure magic και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα!

Off The Hook Festival 2024

Το Off The Hook Festival του 2021, μετά τη μονοετή διακοπή λόγω Covid-19, “στιγματίστηκε” δίχως άλλο από τις σχετικές κρατικές απαγορεύσεις, που όμως δεν απέτρεψαν το κοινό από το να απολαύσει για άλλη μια φορά τους αγαπημένους καλλιτέχνες του από κοντά. Χωρίς χορό, βροντερά sing-alongs και τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις που είθισται να συνοδεύουν τις ραπ συναυλίες, το φεστιβάλ και η σκηνή που εκπροσωπεί κατάφεραν να δώσουν το παρόν, έστω και με λιγότερους καλλιτέχνες επί σκηνής, έστω και με ολιγοάριθμο κοινό (λόγω καθήμενων και αποστάσεων). Μπορεί να μην ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαν οι οπαδοί, όμως η edition του 2021, αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα την ηχηρή απόδειξη πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ραπ μουσική. Pretty impressive! Ξεχωρίσαμε την πρώτη ever ζωντανή εμφάνιση του τότε νεοφώτιστου Immune, τον κατά τας συνθήκας «μεταμορφωμένο» Bloody Hawk στατικό με το μικρόφωνο στην βάση του (καμία σχέση με τον εκστατικό Bloody των μεγάλων σκηνών και των sold out σταδίων του σήμερα), τον Wang, που από τη χρονιά εκείνη διατηρεί σταθερή την παρουσία του στο φεστιβάλ και την επιστροφή του αειθαλούς Μικρού Κλέφτη, ενός εκ των πιο ταλαντούχων MCs αυτής της χώρας.

Off The Hook Festival 2024

Το 2022 ήταν η χρονιά που άλλαξε τον χάρτη του Off The Hook Festival. Ο Central Cee, επίσης σε μία «συμβαίνει τώρα» συγκυρία δεν δυσκολεύτηκε -συνεπικουρούμενος από τον ΛΕΞ που εξακολουθούσε να γιγαντώνεται- να οδηγήσει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου σε ένα ηχηρό sold out, ενώ οι Βήτα Πεις, με νωπές τις μνήμες από την τεράστια επιτυχία των 10000 παρεβρισκομένων στο γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, βρέθηκαν να διαδέχονται την εμφάνιση του Yasiin Bey (ναι του Mos Def, καλά καταλάβατε) που ως έκτακτη προσθήκη της τελευταίας στιγμής, μετά την απρόοπτη ακύρωση του Dave East, έδωσε μία επιπλέον elegant αίγλη στην δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ. Το Off The Hook Festival γυρνούσε σελίδα και φυσικά από αυτή την συγκυρία δεν έλειψαν και οι τότε ανερχόμενοι – τώρα τεράστιοι Dani Gambino και Εθισμός (αμφότεροι επιστρέφουν στην φετινή edition). Όσοι δώσαμε τότε το παρόν είμαστε τυχεροί και αυτό αποτελεί ένα μήνυμα και για όσους έχουν ακόμη δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να παρακολουθήσουν την επίσης εκπληκτική φετινή edition.

Αν και χωρίς την παρουσία ηχηρών viral ονομάτων, όπως εκείνο του Central Cee, και βασισμένο ως επί τω πλείστον στην εγχώρια σκηνή, το Off The Hook Festival 2023 έδινε την αίσθηση πως ήταν το πιο ώριμο της μέχρι στιγμής πορείας του φεστιβάλ. Θες ήταν η για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιστροφή του Bloody Hawk, που πλέον έφερε την αίγλη του καλλιτέχνη σταδίων, θες ήταν η παρουσία ονομάτων που δεν συναντάς συχνά σε φεστιβαλικά shows, όπως εκείνα των Φι Βήτα Σίγμα (Bong Da City vibes) και Hgemona$ (ένας από τους πιο ιδιαίτερους στο game τα τελευταία χρόνια), θες ήταν η Αμερικάνικη εσάνς των Psycho Realm (ο Sick Jacken επιστρέφει φέτος ως μέλος των Delinquent Habits) και του ζωντανού θρύλου Kool G Rap (όπως επιτυχημένα αναγράφεται στο περσινό δελτίο τύπου του φεστιβάλ “Ο αγαπημένος ράπερ του αγαπημένου σου ράπερ”), θες ήταν η παρθενική συναυλιακή παρουσία του πολυσυλλεκτικού ορχηστρικού έργου του Beats Pliz, του “Arte Povera” που στην συνέχεια έγραψε μία από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες της εγχώριας ραπ σκηνής…; Όλα συνηγορούσαν προς την δημιουργία -για άλλη μια φορά- αξέχαστων στιγμών. Κι έτσι κι έγινε. Η αγαπημένη edition με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη!

Off The Hook Festival 2024

Πλέον βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το Off The Hook Festival 2024. Με τα εχέγγυα του νέου μεγαλύτερου χώρου, του -και πάλι- κορυφαίου line-up, το μεγαλύτερο ραπ φεστιβάλ της χώρας, πορεύεται με σίγουρα βήματα προς το success story που το ίδιο ξεκίνησε να χτίζει το 2019 και υπόσχεται άλλη μια αξέχαστη edition με… όλες τις ανέσεις! Η πρωτοφανής συνύπαρξη ΛΕΞ και Λόγος Τιμής, στο ίδιο φεστιβάλ, η επιστροφή κάποιων εκ των top MCs της χώρας, όπως ο Dani Gambino και Wang, στην καλύτερή τους φάση, η συμμετοχή legendary ονομάτων από την γενέτειρα του είδους Αμερική, όπως οι Smiff n Wessun και Delinquent Habits, αλλά και το diversity των ξένων headline ονομάτων, που δεν είναι άλλα από την υπερσπουδαία και υπερεπιδραστική Γαλλική rap κολεκτίβα IAM και τον Ισπανό reggaeton pioneer Beny Jr, είναι τα συστατικά μιας προδιαγεγραμμένης επιτυχίας, με χρώματα και άρωμα Off The Hook Festival! Let’s do this!

info
OFF THE HOOK FESTIVAL 2024
Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Athens Olympic Complex
Εισιτήρια: offthehook.gr
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.