Η πρώτη μεγάλη φουρνιά από πρεμιέρες της φετινής θεατρικής σεζόν ετοιμάζεται. Από τις 30 Σεπτεμβρίου δειλά δειλά και όσο περπατάει ο Οκτώβρης τόσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί και αυξάνονται οι πρεμιέρες. Είναι και φέτος αρκετές στο σύνολό τους, γι’ αυτό μην περιμένετε κατάλογο, δεδομένου ότι τα περισσότερα θέατρα έχουν ρεπερτόριο, εναλλασσόμενες παραστάσεις δηλαδή. Αυτά που θα διαβάσετε εδώ είναι τα προσωπικά μου, τα εκ των προτέρων «μη χάσετε», με την ελπίδα ότι θα προσφέρουν ευφρόσυνη θέαση, συγκίνηση, προβληματισμό, καλό ή καλοφτιαγμένο θέατρο. Και για να μη χαθούμε, σήμερα παρουσιάζουμε παραστάσεις που ξεκινούν ως το τέλος του 2019, παρότι η μεγάλη επίθεση των θεάτρων γίνεται με την είσοδο του 2020. Οσο για τη φετινή τάση, πολύ σύντομα θα μπορούσα να πω ότι εντοπίζεται στο δίπτυχο «επανάληψη και ανακύκλωση». Επαναλήψεις όχι μόνο των περυσινών παραστάσεων, που  καταλαμβάνουν μεγάλος μέρος του φθινοπωρινού προγράμματος όλων των σκηνών, αλλά και επαναλήψεις παλαιότερων θεατρικών κειμένων, κλασικών ή σύγχρονων, ελληνικών και ξένων. Αρκετοί επίσης στρέφονται και στις λογοτεχνικές σελίδες, ελληνικές ή παγκόσμιες, καθώς η πενία των νέων θεατρικών κειμένων συνεχίζεται. Δεν ξέρω αν είναι τάση, πάντως υπάρχουν φέτος πολλές παραστάσεις αρχαίου δράματος σε κλειστό χώρο, όλη τη διάρκεια της σεζόν 2019-2020. Από δόκιμους  ή νεότερους καλλιτέχνες. Το Από Μηχανής Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Βεάκη, το Skrow θα φιλοξενήσουν παραστάσεις αρχαίου δράματος σε κλειστό χώρο. Ισως τα πολλά εργαστήρια αρχαίου δράματος των τελευταίων χρόνων δημιούργησαν ερωτήματα, ενδιαφέροντα και αναζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Από αυτή την πρώτη καταγραφή με τις πρεμιέρες του φθινοπώρου απουσιάζει το Εθνικό Θέατρο που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το τελικό του πρόγραμμα, καθώς και περισσότερες παραστάσεις της Στέγης, το πρόγραμμα της οποίας επίσης δεν έχει ανακοινωθεί στο σύνολό του. 

Αθηνών

• Σταθερή στέγη του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη τα τελευταία χρόνια. Εκεί θα παρουσιάσει φέτος το πολυαγαπημένο και πασίγνωστο έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη. Κι αυτή τη φορά θα σκηνοθετήσει και θα παίξει στην παράσταση, μαζί με τους Μαρία Πρωτόπαππα, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Ντάνυ Γιαννακοπούλου. Από τις 12 Οκτωβρίου.

• Μια θεατρική δικαστική εμπειρία θα παρακολουθήσουν οι θεατές στο θέατρο «Αθηνών», αφού εκτός από θεατές της παράστασης «Terror» του Φέρντιναντ φον Σίραχ, θα είναι και ένορκοι και θα ψηφίζουν στο τέλος της παράστασης για τη μοίρα του κατηγορούμενου. Σκηνοθεσία Γιώργος Οικονόμου. Παίζουν: Βάσω Καβαλλιεράτου, Κώστας Ανταλόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Γιάννης Στεφόπουλος, Στέλιος Δημόπουλος, Νάνσυ Μπούκλη. Από 14 Οκτωβρίου.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Στον μύθο της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη, ένα κείμενο που έχει προκαλέσει και προκαλεί πολλές ερμηνείες στηρίζεται η εναρκτήρια παράσταση της Στέγης, που σκηνοθετεί ο Θάνος Παπακωνσταντίνου. Από τις 3 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα στηθεί μια σκηνική αλληγορία για τη Δευτέρα Παρουσία, τους Τέσσερις Καβαλάρηδες, τις Επτά Σφραγίδες, τον Αμνό του Θεού, τον 666. Με ζωντανή ορχήστρα που διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, (που παίζει και εκκλησιαστικό οργανο) και με ενδιαφέρουσες ερμηνείες: Αλεξία Καλτσίκη, Μαριάννα Δημητρίου, Καλλιόπη Σίμου, Ελένη Μολέσκη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Θανάσης Δόβρης, Σωτήρης Τσακομίδης, Μάριος Παναγιώτου, Μιλτιάδης Φιορέντζης, Γιώργος Δικαίος

Apocalypse

Αλκυονίς

Θέατρο γίνεται από φέτος ο κινηματογράφος που συνδέθηκε με τις νεανικές μας μνήμες και με τη θέαση πολλών αξέχαστων ταινιών. Η «Αλκυονίς» ξεκινάει με τη «Μεθυσμένη πολιτεία» του Σωτήρη Πατατζή σε σκηνοθεσία Αρη Τρουπάκη. Παίζουν: Δημήτρης Ημελλος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νίκος Αλεξίου, κ.ά. Από 13 Νοεμβρίου.

Αμφι-θέατρο

Οκτώ χρόνια είναι κλειστός ο χώρος που στέγαζε το ιστορικό Αμφι-Θέατρο, στην οδό Αδριανού 111 στην Πλάκα, που ίδρυσε ο Σπύρος Ευαγγελάτος το 1975. Εκεί, φέτος, η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα παρουσιάσει τον «Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε μια site specific παράσταση, με σκηνικό ολόκληρο τον χώρο του παλιού Αμφι-Θεάτρου, που ανοίγει ειδικά γι’ αυτή την παράσταση.  Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρράς, Αννα Μάσχα, Δημήτρης Παπανικολάου, Αμαλία Νίνου, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης, κ.ά.  Από τις 7 Δεκεμβρίου.

Από Μηχανής Θέατρο

• Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου «Αξύριστα πηγούνια» (αρχική φωτογραφία), παρουσιάζεται 13 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Τι συμβαίνει μια νύχτα σ’ ένα νεκροτομείο; Παίζουν: Αντώνης Κρόμπας, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα. Από τις 21 Νοεμβρίου. 

Βεάκη

Νέα φάση ζωής και για το ιστορικό θέατρο «Βεάκη» στη οδό Στουρνάρη, που περνάει στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Αιμίλιου Χειλάκη, της Αθηνάς Μαξίμου και του Μανώλη Δούνια. Η έναρξη της σεζόν γίνεται με το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Αιμ. Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παράσταση που γύρισε όλη την Ελλάδα με περιοδεία το καλοκαίρι. Παίζουν: Αιμ. Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης, Λένα Δροσάκη, Κωνστ. Γαβαλάς, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κρις Ραντάνοφ, Παν. Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχ. Πανάδης, Κων. Μουταφτσής και ο Δημήτρης Πιατάς. Από 12 Οκτωβρίου.

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Βέμπο

Αγαπημένο μυθιστόρημα θεατροποιείται και στο «Βέμπο» της πλατείας Καραϊσκάκη: «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» του Στράτη Μυριβήλη, που θα σκηνοθετήσει ο Πέτρος Ζούλιας με πρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα και έναν πολυπρόσωπο θίασο, ανάμεσα στους οποίους είναι οι: Γιώργος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Γιαννόπουλος, κ.ά. Από 30 Οκτωβρίου. 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

• Με τη νέα σκηνοθεσία του Αρη Μπινιάρη ξεκινάει η σεζόν στον Πειραιά: «Ο χορός της φωτιάς», μια παράσταση για τονΕλληνισμό του Πόντου, μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα που συνέθεσε ο ίδιος ο Αρης Μπινιάρης. Επί σκηνής οι: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Αρης Μπινιάρης, κ.ά. Από 30 Οκτωβρίου.

• Θ’ ακολουθήσει το εμβληματικό μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γεράσιμος Γεννατάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τζένη Κόλλια, Ρούλα Πατεράκη, Βασιλική Τρουφάκου. Από 18 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

«Ο χορός της φωτιάς»

Εμπορικόν

Στη μόνιμη στέγη του, τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Καταλειφός παρουσιάζει φέτος τον «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθρουρ Μίλλερ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Δίπλα στον Δημήτρη Καταλειφό παίζουν οι: Μαρία Καλιμάνη, Γιώργος Νούσης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Ευθυμίου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Τάσος Λέκας Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Πατεράκης, Χρύσα Γκινίκη, Ιοκάστη Παπανικολάου. Από 18 Οκτωβρίου.

Επί Κολωνώ

Το δημοφιλές έργου του σημαντικού Βρετανού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, «Η βασίλισσα της ομορφιάς» είναι η νέα φετινή παραγωγή του Επί Κολωνώ. Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο χιούμορ, σασπένς και ανατροπές. Σκηνοθεσία Ελένη Σκόττη. Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής. Από τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Σημείο

Κλασικό πλέον: «Σκηνές από έναν γάμο» του Ινγκμαρ Μπέργμαν. Παρουσιάστηκε για πολύ λίγες παραστάσεις στα τέλη της άνοιξης και επανέρχεται με την ίδια ορμή στο ιστορικό θέατρο πίσω από το Πάντειο, σε μετάφραση Χρήστου Χρυσόπουλου και σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή. Τον Γιόχαν και τη Μαριάν, το ζευγάρι που ζει τη διαδρομή μιας μακρόχρονης σχέσης με τις ταλαντεύσεις, τις πικρίες, την οργή, αλλά, εντέλει, την αγάπη, ερμηνεύουν ο Πέρης Μιχαηλίδης και η Ιωάννα Μακρή. Μαζί τους παίζουν η Κατερίνα Παρισσινού και ο Λευτέρης Παπακώστας: Από τις 10 Οκτωβρίου.

«Σκηνές από έναν γάμο»

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Είκοσι οκτώ είναι συνολικά οι παραστάσεις που στεγάζει το Θέατρο του Νέου Κόσμου, όχι όμως μόνο στην ιστορική του στέγη, αλλά σε τέσσερις ακόμα σκηνές. Από τις νέες πρεμιέρες επιλέγουμε:

• Στο Νέο Κόσμο, στην Κεντρική Σκηνή, θα δούμε τη νέα σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεδωρόπουλου «Ο γιος» του Φλοριάν Ζελλέρ, με θέμα την εφηβεία και τα προβλήματά της. Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δέσποινα Κούρτη, Αννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Μακρής. Από τις 5 Δεκεμβρίου. 

• Στο θέατρο «Ανεσις» θα στεγαστεί μια παράσταση που παίχτηκε για πολλές σεζόν και γοήτευσε πολλούς θεατές. «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από 12 χρόνια σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Ο Γιάννης Μόσχος κάνει μια σχεδόν αναβίωση εκείνης της πρώτης παράστασης, διατηρώντας, στο μέτρο του δυνατού, τους συντελεστές και το πνεύμα της αρχικής παράστασης. Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής. Από 16 Οκτωβρίου.

• Ενα θέατρο χωρίς… λέξεις, μια μουσική παράσταση χωρίς… μουσική, κάπως έτσι συστήνει το έργο που έγραψε, σκηνοθετεί και παίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου και το ονόμασε «Mute». Είμαι πραγματικά πολύ περίεργη, γιατί για όλα είναι ικανά ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Από 17 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή.

«Ο γιος»

Θέατρο Τέχνης

Με γενικό μότο τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Ο καθείς και τα όπλα του…» από το «Αξιον Εστί» το Θέατρο Τέχνης επενδύει φέτος, περισσότερο από άλλες χρονιές, σε συνεργασίες και συμπαραγωγές, με πρώτη τα τέσσερα θεατρικά έργα από την Κάτω Ιταλία που θα δούμε από 1 έως 7 Οκτωβρίου στη Φρυνίχου, στο Υπόγειο και στο Δημοτικό του Πειραιά, στο πλαίσιο της ελληνοϊταλικής πλατφόρμας Tempo Forte.

Στη Φρυνίχου, (συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου), θα παρουσιαστεί ο γοητευτικός όσο και ερμητικός «Γλάρος» του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου και μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου. Παίζουν: Θαν. Μιχαηλίδης, Γιώτα Φέστα, Γ. Βεργούλης, Γκαλ Ρομπίσα, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Στ. Νίνης, Ζωή Ιωαννίδη, Αρτέμης Χαραλαμπίδης, Εφη Γούση, Γιάννης Κοντός, Λάμπρος Γραμματικός. Από τις 16 Οκτωβρίου.

• Το έργο ενός ιδιαίτερου αλλά σπουδαίου συγγραφέα, του Τόμας Μπέρνχαρντ, το «Ρίττερ, Ντένε, Φος» παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (πάλι σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου), σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα. Ο Λούντβιχ, τρόφιμος σε μια κλινική για πνευματικά διαταραγμένους ασθενείς, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι όπου από πάντα κατοικείται από τις δύο αδελφές του, ηθοποιούς. Ενα έργο που εκτυλίσσεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα γεύμα, και οι τρεις αυτοί αλλόκοτοι άνθρωποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με παροιμιώδη ανικανότητα. Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα. Παίζουν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης. Από 18 Οκτωβρίου.

• Ο  Φωκίων, εκείνη η μοναδική περσόνα που δημιούργησε ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα και φέτος μαζί μας, με τα «Προεόρτια». Θα έχει 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, θα έχει δημιουργική γραφή, θα έχει και μία παρτενέρ. Αυτή τη φορά ο Φωκίων θα συνοδεύεται από μία κυρία!  Από 14 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή. 

«Ρίττερ, Ντένε, Φος»

Θέατρο οδού Κεφαλληνίας

Είκοσι χρόνια πριν, η Μπέττυ Αρβανίτη είχε επιλέξει το ίδιο έργο: το «Πριν την αναχώρηση» του Τόμας Μπέρνχαρντ. Τότε το είχε σκηνοθετήσει ο Στάθης Λιβαθινός. Φέτος θα το σκηνοθετήσει ο Νίκος Μαστοράκης, σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά. Σ’ αυτό το ψυχολογικό-οικογενειακό θρίλερ με τις έντονες πολιτικές προεκτάσεις, δίπλα στην Μπέττυ Αρβανίτη παίζουν ο Περικλής Μουστάκης και η Σμαράγδα Σμυρναίου. Από τις 30 Οκτωβρίου.

«Πριν την αναχώρηση»

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες

Για δεύτερη χρονιά στην καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικού θεάτρου στου Ψυρρή οι Γεράσιμος Σκαφίδας και Νικορέστης Χανιωτάκης, που από φέτος θα στεγάσει κάποιες από τις επιτυχημένες παραστάσεις του και στο θέατρο «Ροές» του Κεραμεικού και στην «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης. 

• Πρώτη νέα πρεμιέρα της σεζόν η παράσταση «Reigen – Δέκα διάλογοι για το σεξ» του Αρτουρ Σνίτσλερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen. Δύο ηθοποιοί για όλους τους ρόλους: η Θεοδώρα Τζήμου και ο Γιώργος Χρανιώτης. Από τις 16 Οκτωβρίου.

• Λίγο αργότερα, στον Θησείον θα δούμε τη «Μήδεια» του Μποστ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, σε μουσική της Μόνικας. Ο Μάκης Παπαδημητρίου ερμηνεύει τη Μήδεια και η Μίνα Αδαμάκη την καλόγρια. Από 13 Νοεμβρίου.

«Reigen – Δέκα διάλογοι για το σεξ»

Iδρυμα Κακογιάννης

• Ενα από τα σημαντικότερα κείμενα του διεθνούς ρεπερτορίου,  τη «Lulu» του  Φρανκ Βέντεκιντ, το οποίο διασκεύασε και σκηνοθετεί, επέλεξε ο Γιάννης Χουβαρδάς, έχοντας στη διάθεσή του τη μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα. Επί σκηνής ένας θίασος που τον γνωρίζει καλά με ηθοποιούς που τον γνωρίζουν καλά: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργος Μπινιάρης, Αλκηστις Πουλοπούλου, Ακης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης, Χάρης Φραγκούλης, Νίκος Χατζόπουλος. Από τις 6 Νοεμβρίου. 

• Με λογοτεχνία καταπιάνεται και τούτη τη φορά ο Κωνσταντίνος Χατζής, και συγκεκριμένα με τα έργα του Φ. Ντοστογιέφσκι «Μέγας Ιεροεξεταστής – Δαιμονισμένοι» σε διπλή παράσταση. Στο ρόλο του Μεγάλου Ιεροεξεταστή, που εκφράζει αγωνιώδη ερωτήματα για τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας, της βούλησης, της πίσης, της ύπαρξης του θείου, της ομορφιάς και της αγάπης,  η Λυδία Κονιόρδου. Από 4 Οκτωβρίου.

«Lulu»

Ιλίσσια – Βολανάκης

Ενα έργο που έχουμε δει παλαιότερα, αλλά πολύ το αγαπήσαμε το «Αέρας» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη επέλεξαν η Ολια Λαζαρίδου και η Ναταλία Τσαλίκη για φέτος. Μια αέρινη κωμωδία για την πολυπλοκότητα των σχέσεων, το μίσος και την αγάπη, το ψέμα και την αλήθεια. Σκηνοθεσία Μανώλης Δούνιας. Από 18 Οκτωβρίου.

«Αέρας»

Κιβωτός

Ιονέσκο και «Ρινόκερως» επέλεξε ο Γιάννης Κακλέας για την έναρξη της σεζόν. Ενα έργο που «αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο». Ενα σπουδαίο κείμενο μ’ έναν σπουδαίο ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο: τον Αρη Σερβετάλη. Από 5 Οκτωβρίου.

«Ρινόκερως»

Μεταξουργείο

Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το «Μεταξουργείο» και επιλέγει το έργο του Ουίλιαμ Γκίμπσον «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν», σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, δραματουργική επεξεργασία Βασίλη Κατσικονούρη και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Με τη Γιασεμή Κηλαηδόνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την 1η Νοεμβρίου. 

Μικρό Χορν

Ενα βραβευμένο κείμενο της Μαρίλιας Σάμπερ, το «Ενας αληθινός cowboy» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα. Με τους Γιάννη Φέρτη, Ιωάννα Μαυρέα, Βασίλη Μαυρογεωργίου. Από 9 Οκτωβρίου.

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα, η Σμαράγδα Καρύδη επέλεξε το πασίγνωστο έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος», στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τον Νίκο Κουρή.  Από τις 23 Οκτωβρίου.

Πόρτα

Ενα σύγχρονο έργο, με θέμα προτείνει φέτος ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο θέατρο «Πόρτα» της οδού Μεσογείων. Το «Top Girls» της Caryl Churchill με πρωταγωνίστριες μόνο γυναίκες, αφού με την κοινωνική θέση της γυναίκας καταπιάνεται, με τη χειραφέτηση και το δικαίωμα. Στη σκηνή θα δούμε τις Μαρία Καβογιάννη, Βίκυ Βολιώτη, Αλεξια Καλτσίκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σίσσυ Τουμάση, Ειρήνη Μακρή. Από τις 2 Νοεμβρίου.