Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Kαθηγήτρια του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, Anna Furse, διοργανώνει ένα πρότζεκτ το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, σπουδαστές, ερευνητές και θεωρητικούς των τεχνών να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να δημιουργήσουν από κοινού και παράλληλα να διερευνήσουν:
Τι είναι το Performance Making, Ποια είναι η γενεαλογία του; Ποια είναι τα κοινωνικά, πολιτικά αλλά και σε επίπεδο φόρμας ερεθίσματα των καλλιτεχνών; Τι είναι ο υβριδισμός στην τέχνη και γιατί; Ποια είναι η οικονομία, το πλαίσιο και το κοινό της performance; Το Εντατικό εργαστήριο 8 ημερών (workshop) με την Anna Furse, θα εισάγει τους συμμετέχοντες στη μεθοδολογία της για τη δημιουργική προετοιμασία μίας performance. Η είσοδος στις παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η μεθοδολογία συνδυάζει την εντατική σωματική άσκηση, τεχνικές ομαδικής δημιουργίας, το «χτίσιμο» της εικόνας, την αλληλεπίδραση με το χώρο και την σκηνογραφία, τη δομή και τη σύνθεση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών χώρων και εμπειριών, ωστόσο ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεσμευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια του project, συμμετέχοντας πλήρως στο εργαστήριο έτοιμος να συνεισφέρει με ιδέες δουλεύοντας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, και σε όλη τη διαδρομή για τη δημιουργία μίας περφόρμανς.
Οι συμμετέχοντες, ως αποτέλεσμα του Εργαστηρίου, θα δημιουργήσουν μία “performance”, την οποία θα καθοδηγήσει η Άννα Φερς, ως μια δραματουργική επινόηση που θα προέρχεται από τις δημιουργικές ασκήσεις των συμμετεχόντων και θα είναι βασισμένη στην κοινή έρευνα και θεματολογία. Κόστος Συμμετοχής στο εντατικό εργαστήριο διάρκειας 8 ημερών: 200€. Η είσοδος στις παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε: Σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. (Χορού, Δραματικές Σχολές/ Πανεπιστημιακά Τμήματα, Εικαστικές, Μουσικές Σχολές), Καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, μουσικοί κ.α.). Ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία της performance. Ο αριθμός των θέσεων στο εργαστήριο είναι περιορισμένος. Ο αριθμός και το είδος των τελικών παρουσιάσεων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και την πρόθεση των συμμετεχόντων.
Υποβολή Συμμετοχής: Η υποβολή της συμμετοχής των υποψηφίων θα γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (υποχρεωτικό) στα αγγλικά, μαζί με τη φόρμα ενδιαφέροντος στο [email protected], με τον τίτλο «PMIL- Participation -(το όνομα του ενδιαφερόμενου)». Η τελική επιλογή θα γίνει από επιτροπή επαγγελματιών του χώρου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν επιβεβαίωση ότι η υποβολή της συμμετοχής τους έχει παραληφθεί. Μετά το πέρας των εργαστηρίων θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Παρασκευή 8 – Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, από τις 17:00 έως τις 22:00 Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική Γλώσσα.