Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΜΙΚ

Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για το Φετινό Comicdom Con 2017

Οδηγός επιβίωσης για τη μεγαλύτερη γιορτή comic και φαντασίας που θα γίνει και φέτος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση από 7 έως 9 Απριλίου.
dani_exhibition_header

Οι λάτρεις των comics και της φαντασίας  ξέρουν κάθε άνοιξη ποια είναι η μεγάλη τους γιορτή και δεν είναι άλλη από το Comicdom Con Athens, το οποίο για μερικές μέρες γεμίζει φαντασία την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το στενό της Μασσαλίας. Φέτος, ο αγαπημένος θεσμός διοργανώνεται για 12η φορά από 7 έως 9 Απριλίου και η Popaganda σας παρουσιάζει έναν οδηγό επιβίωσης για όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε και φέτος από τη μεγάλη γιορτή του comic.

Δείτε τα καλύτερα αμερικανικά comics του 2016

best_american_comics_header

Aπό το 2006 και κάθε χρόνο, η ανθολογία The Best American Comics αναζητεί και συγκεντρώνει τις κορυφαίες δουλειές του προηγούμενου έτους για τη βορειοαμερικανική σκηνή comics. Η παρούσα έκθεση αποτελείται από επιλογές απ’ την έκδοση The Best American Comics 2016, και περιλαμβάνει έργα όχι μόνο από γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και από ορισμένους πιο παραγνωρισμένους, σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίσει την ποικιλομορφία και την αίσθηση ανακάλυψης που πάντα αποτελεί γνώρισμα κάθε νέας έκδοσης της σειράς. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση είναι οι Richard McGuire, Lynda Barry, Marc Bell, και άλλοι. Την έκθεση επιμελείται ο μόνιμος αρχισυντάκτης της σειράς The Best American Comics, Bill Kartalopoulos και θα τρέχει όλες τις μέρες στην Γκαλερύ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.


Ταξιδέψτε στον sci-fi κόσμο των έργων της Dani

dani_exhibition_header

H νεαρή και τιμώμενη καλλιτέχνις του Comicdom Con Athens 2017 ανθολογεί ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές της, σε μία μικρή, αλλά άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση την οποία μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το τριήμερο στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Μάθετε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται μέσα από τη ματιά Ελλήνων κομιστών

history_repeating_header
 

Στην έκθεση History Reapeating (?) Έλληνες δημιουργοί comics και εικονογράφοι προσπαθούν να απαντήσουν τον ερώτηση του τίτλου της ανάλογα με την προσωπική ματιά και τις αναζητήσεις τους και δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε στο cafe του Γαλλικού Ινστιτούτου, όποια μέρα κι αν επισκεφθείτε την έκθεση για να δείτε πως αντικατοπτρίζονται στην τέχνη του comic οι δύσκολοι και αβέβαιοι καιροί που διανύουμε. 


Απολαύστε το φόρο τιμής Ελλήνων δημιουργών σε αγαπημένα video games

art_of_video_games_header

O κόσμος των video games και των comics είναι δύο παράλληλοι και αρκετά κοντινοί κόσμοι, δύο μορφές τέχνης που κινήθηκαν παράλληλα και αλληλοεπηρεάστηκαν και σε αυτή την ομαδική tribute έκθεση, 16 Έλληνες δημιουργοί comics δίνουν αποκλειστικά έργα, με μοναδική έμπνευση τα δικά τους αγαπημένα video games. όλο το τριήμερο στο cafe του Γαλλικού Ινστιτούτου. 


Μπείτε στα άδυτα των ελληνικών χαρακτήρων στα comics

greek_character_header

H Eλλάδα και ειδικά η αρχαία έχει αποτελέσει ουκ ολίγες φορές έμπνευση για χαρακτήρες comics και, παρατηρώντας ότι βρισκόντουσαν συχνά-πυκνά σε έργα διεθνών προσκεκλημένων του Φεστιβάλ, φέτος διοργανώνεται η έκθεση The Greek Character Concept με έργα των Mark Buckingham, Barry Kitson, Sonia Leong, Emanuela Lupacchino, Milo Manara, Kate Niemczyk, Christina Plaka, John Romita Jr. και Bill Tucci σε ένα street event που θα τρέχει όλο το τριήμερο. 


Μάθετε πως τα online comics περνάνε στο χαρτί

panel_digital_to_paper_header

Τα online comics αποτελούν παιδιά της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φλερτάρουν με την κλασική έννοια της έκδοσης. Πολλά comics που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, παίρνουν τον δρόμο και προς το τυπογραφείο και κυκλοφορούν σε συγκεντρωτικές εκδόσεις, αποκτώντας νέο κοινό. Αλλά ποιές είναι οι προκλήσεις που παρουσιάζονται για δημιουργούς και εκδότες; Σε αυτό τον προβληματισμό θα προσπαθούσαν να απαντήσουν οι  Ντορίτα Καλούδη (Socomic.gr), Λευτέρης Σταυριανός (Jemma Press), Νικόλας Στεφαδούρος (δημιουργός), Θανάσης Πετρόπουλος (δημιουργός), υπό το συντονισμό του Θωμά Παπαδημητρόπουλου την Παρασκευή, 15:45 – 17:15 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στη συζήτηση «Από την Οθόνη στο Χαρτί: Έκδοση Online Comics».


Aνακαλύψτε την επιρροή της θρυλικής Βαβέλ στην εγχώρια 9η τέχνη

panel_babel_header

Βαβέλ. Ένας τίτλος που υπήρξε για δύο δεκαετίες σχεδόν συνώνυμος με τα comics στην Ελλάδα, γαλουχώντας εξίσου δημιουργούς και αναγνώστες σε ένα panel με εκπροσώπους του χώρου που είτε συμπορεύτηκαν, είτε στάθηκαν κριτικά απέναντι στη Βαβέλ, συζητούν και αντιπαρατίθενται με αφορμή το περιοδικό που υπήρξε καταλύτης στη σχέση των Ελλήνων με την 9η Τέχνη. Την Παρασκευή, 16:45 – 18:15 στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Γνωρίστε τους ήρωες της διπλανής πόρτας

panel_comics_diplanis_portas_header

Comics χωρίς υπερήρωες, χωρίς επιστημονική φαντασία, χωρίς απίστευτες περιπέτειες. Comics που δεν δείχνουν το παρελθόν ή το μέλλον. Comics που επικεντρώνονται στο παρόν, με πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ερωτεύονται, χαίρονται, λυπούνται, ή απλά τριγυρνούν στη πόλη, χωρίς να κοιτούν συνεχώς πίσω από τον ώμο τους. Είναι σπάνια, αλλά υπάρχουν και έχουν τους δικούς τους κανόνες. Ή μήπως δεν έχουν κανόνες; Μάθε στη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17:30 -18:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.


Δείτε αν τα comics φοράνε τακούνια 

panel_high_heels_header

Τρεις γυναίκες δημιουργοί, οι Kate Niemczyk, Ευγενία Κουμάκη και DaNi την Παρασκευή 19:00- 20:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα μιλήσουν για τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως γυναίκες στο χώρο των mainstream comics.


Εξασκήστε την τέχνη του «μελανωτή» σε workshop με τον Guillermo Ortego 

ortego_workshop_header

Στο workshop που θα γίνει το Σάββατο 12:00- 13:00 στην αίθουσα σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο Guillermo Ortego θα εξετάσει, πέρα από το τεχνικό και πρακτικό κομμάτι του inking, την ίδια τη βιομηχανία και πως αντιμετώπισε την ιδιότητα του «μελανωτή», ενώ θα θέσει το δίλημμα «παραδοσιακό vs digital» και όσα πρέπει να ξέρει κάποιος που θέλει να ακολουθήσει τον κλάδο.


Ανακαλύψτε πως τα παραμύθια γίνονται comics

workshop_zachopoulos_header

Στο workshop Pop Tales: Από τα παραμύθια στα comics που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 13:10 – 14:00 στην αίθουσα σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως τα παραμυθικά μοτίβα επηρεάζουν τα comics και μπαίνουν μέσα στην ποπ κουλτούρα και πως η δεύτερη ρίχνει μια ανανεωτική ματιά σε αυτά, από τη σκοπιά ενός σχεδιαστή (Vincenzo Balzano) και ενός σεναριογράφου (Κ.Ι. Ζαχόπουλος).


Μάθετε πως φτιάχτηκε το Here από τον ίδιο το δημιουργό του, και κάποτε μπασίστα των Liquid Liquid, Richard McGuire

workshop_mcguire_header

Μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες comics όλων των εποχών θα παρουσιαστεί σε workshop από τον ίδιο το δημιουργό του, το Σάββατο, 17:00 – 17:50 στην αίθουσα σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικήε Ένωσης.


Ρωτήστε απορίες στους Rob Davis και Edward Ross

signings2a

Ο δημιουργός του Δον Κιχώτη και ο δημιουργός του Filmish: Ένα Εικονογραφημένο Ταξίδι στον Κινηματογράφο  θα βρεθούν απέναντι στους fans τους, για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους, το Σάββατο 15:45 – 17:15 στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Πάρτε την υπογεγραμμένη σας κόπια από την Kate Niemczyk

NiemczykPhoto

Η ανερχόμενη Πολωνή καλλιτέχνις, που έγινε γνωστή από τη δουλειά της στο Mockingbird της Marvel, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και στη συνέχεια θα υπογράψει έργα της, το Σάββατο, 16:30 – 18:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. 


 

 

Διαπιστώστε πώς η επικαιρότητα περνά στις σελίδες των comics

comics_epikairotita_header

Η επικαιρότητα βρίσκει πάντα τον τρόπο να τρυπώσει μέσα στις σελίδες των comics. Είναι, όμως, αυτά το κατάλληλο Μέσο για να την αποτυπώσουν; Άλλοτε αποτελεί έμπνευση για τις ιστορίες και άλλοτε προσφέρει ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο εξελίσσονται. Οι Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος και Αλέξια Οθωναίου, την Κυριακή 14:45 – 16:00, στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου θα εξετάσουν την «Επικαιρότητα μέσα από τις σελίδες των comics».


Δείτε πώς γίνονται κόμικ οι ήρωες της κλασικής λογοτεχνίας

workshop_davis_header

Στο συγκεκριμένο workshop, Ο Rob Davis (Δον Κιχώτης) σας καθοδηγεί μέσα από τη διαδικασία της μεταφοράς δυο κλασσικών συγγραφέων (Θερβάντες, Λάβκραφτ) σε comics. Την Κυριακή, 12:00 – 12:50, στην αίθουσα σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.


Μάθετε όσα χρειάζονται για να γίνετε manga artist

workshop_lagouvardos_header

Ο Μάνος Λαγουβάρδος κάνει μια παρουσίαση και επίδειξη των official παραδοσιακών υλικών σχεδίου, όπως τα χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες mangaka στις επαγγελματικές δουλειές τους. Κατά την διάρκεια του workshop, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να να σχεδιάσουν τον αγαπημένο τους ήρωα με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου, την Κυριακή 15:00- 15:50, στην αίθουσα σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.


Και, φυσικά, μη χάσετε το Comicdom Cosplay

cosplay_header

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά και δημοφιλή event του θεσμού, όπου όλοι οι λάτρεις των φανταστικών ηρώων ντύνονται σαν τον αγαπημένο τους ήρωα, σε περιμένει αν θες να συμμετάσχεις, το Σάββατο, 19:30 -21:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενώ αν θες απλά να παρακολουθήσεις την ανάδειξη των νικητών, δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου την ίδια ώρα.

Comicdom Con Athens 2017,
7-9 Απριλίου, Ελληνοαμερικανική Ένωση
Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες: http://comicdom-con.gr/
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.