Original 21
- Το Μουντιάλ δεν άρχισε στις 11. Αρχισε στις 9. Όταν βγήκε ο Μanolo στη ΝΕΡΙΤ. Το 1-0 έγινε από κόρνερ σε πολύ καλή θέση όταν είδε το κανό στην τελετή έναρξης και είπε «γι’ αυτό και οι διαμαρτυρίες στον Αμαζόνιο».
- Είναι η πρώτη φορά από το 1982 και το πρώτο μου Μουντιάλ, που οι περιγραφές των αγώνων γίνονται από το στούντιο. Στην πρώτη φάση μόνο στα ματς της εθνικής Ελλάδας τα μάτια των απεσταλμένων θα βλέπουν – και θα μεταφέρουν- κάτι διαφορετικό από τα δικά μας.
- Είναι το πρώτο Μουντιάλ των social media. Το 2010, της Νοτίου Αφρικής, δεν ήταν. Υπέροχο γλέντι. Ειδικά στο Twitter. Ειδικά από τους ξένους. Ειδικότερα για τις «σελέ» και τους διαιτητές.
- Γ%^$@*^ώ τις «καρδούλες» στους πανηγυρισμούς! Ρε σεις, θα μάθετε να πανηγυρίζετε αντρικά;
- Το αυτογκόλ του Μαρσέλο ήταν το πρώτο της Βραζιλίας, στο 98ο παιχνίδι της στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αστοχοι οι μπαγάσηδες.
- Γιουίτσι Νισιμούρα ή «Τόδωσε Τοπεναλτάκι». Ελληνιστί «Σφύρακαλά Π*&^%$%#γιε». Η «Παράγκα» στα βραζιλιάνικα λέγεται «Φαβέλα» είπαμε;
7. Για το πέναλτι συγχωρείται. Λάθος θέση. Εβλεπε μόνο – στην ευθεία – τον Φρεντ, όχι τι γινόταν από πίσω του. Δεν είχε τη «διαγώνιο». Για το επιθετικό φάουλ από το οποίο ξεκίνησε το 3-1;
8. Ο Φρεντ είναι ο χειρότερος Βραζιλιάνος φορ σε Μουντιάλ μετά τον Σερζίνιο του 1982. «Κλαίει η μάνα του Πελέ». Και του Ρονάλντο και του Ρομάριο και του Μπεμπέτο και του Ροναλντίνιο και του Ριβάλντο. Θρήνος λέμε.
9. Ο «Τζάστιν Μπίμπερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα γράφει στη φανέλα Neymar Jr. και στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του.
10. Ξύλο. Πολύ ξύλο. Για πρώτη φορά σε «σύγχρονο» Μουντιάλ. Η αρχή από τον Μάρτιο. «Απομονωμένοι» από τα παγκόσμια media. Η ευκαιρία τους να (ανα)δείξουν τι τραβάνε. Όπως παντού. Λίγα στους πολλούς – πολλά στους λίγους. Και μετά το Μουντιάλ, θα ξεχαστούν.
11. Ξενέρωτη τελετή έναρξης. Εδώ είναι Μουντιάλ, όχι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα ξεχαστεί γρήγορα και το ντεκολτέ της Τζένιφερ. Πολύ ομορφότερες και πιο ανθρώπινες εικόνες στην κερκίδα.
12. Ωραίο τραγουδάκι το “We are one”. Όχι, βέβαια σαν το “La Copa de la Vida” του Ρίκι Μάρτιν το 1998… Υμνος!
13. Ο Οσκαρ ήταν ο ΜVP (παρών και στα τρία γκολ και σε δύο ευκαιρίες), αλλά ΔΕΝ ακούστηκε το «Οσκαρ στον Οσκαρ». Πρόοδος…
14. Ο «Τζάστιν Μπίμπερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σηκώνει την κάλτσα πάνω από το γόνατο. Ούτε οι NBAers πια. Μόνο ο Μπατίστ.
15. Στη ΝΕΡΙΤ οι καλεσμένοι του πάνελ, ο βραζιλιάνος πρώην παίκτης Καλαμαριάς/Λάρισας/Παναθηναϊκού Σίλβα Κλέιτον και ο βόσνιος διπλωματούχος από την Π.Ο. της Ισπανίας, Γιάσμινκο Βέλιτς, μετέφραζαν τις δηλώσεις των παικτών μετά το ματς. Πρωτογενές πλεόνασμα.
16. Ο «Τζάστιν Μπίμπερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στα 22 του έχει προλάβει να γράψει 34 γκολ και 22 ασίστ σε 50 συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας. Ένα περισσότερο απ΄ όσα ο Ροναλντίνιο σε όλη την καριέρα του.
17. Μετά το ματς οι Βραζιλιάνοι παίκτες έφαγαν πίτσες. Θεωρείται εδώ και τέσσερα χρόνια το ιδανικό. Ξεχάστε τις μπανάνες και τα μήλα. Πεινάει ο παίκτης λέμε! Υδατάνθρακες κύριοι. Τα μακαρόνια στο ψυγείο.
18. Ρε Πλετίκοσα, παλικάρι μου, πέσε. Δεν είναι μπάσκετ. Πέσε. (Ilias Anastasiadis @illanastasiadis: Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Βρισάλικο, Πλετίκοσα, μερικά απ’ τα σημαντικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας). Για να καταλάβετε τι γέλιο πέφτει στο Twitter…
Δημητσάνα, Στέμνιτσα, Βρισάλικο, Πλετίκοσα, μερικά απ’ τα σημαντικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας #wc14gr
— Ilias Anastasiadis (@illanastasiadis) June 12, 2014
19. Ole: «Αρχισαν οι κλεψιές. Η Βραζιλία γύρισε το ματς με ένα μεγάλο δώρο του Ιάπωνα. Αν συνεχιστεί αυτό δεν θα είναι καλό, θυμηθείτε το». Οποιος δεν γουστάρει Αργεντινή – Βραζιλία σε Μουντιάλ, να πάει να δει μπαράζ Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου.
20. Πρώτη φορά οι κάμερες στη γραμμή, πρώτη φορά και ο «αφρός ξυρίσματος» (που εξαφανίζεται σε 15 δευτερόλεπτα) για τη σωστή απόσταση του τείχους σε φάουλ. Να δω τον Καραγκούνη αύριο όταν θα του ζωγραφίζει τη «γραμμή» με σπρέι ο Αμερικανός (φυσικομαθηματικός) Μαρκ Γκάιγκερ και να αποσυρθώ.
21. Ο 29χρονος με σοβαρότατα κινητικά προβλήματα Τζουλιάνο Πίντο, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα. Με τη βοήθεια ρομποτικής εξάρτυσης, σχεδιασμένης από τιμ με επικεφαλής τον Ελληνοβραζιλιάνο επιστήμονα Μιγκέλ Νικολέλις, στο πλαίσιο του σχεδίου “Walk Again”.
O Γιάννης Σερέτης γράφει στην εφημερίδα Live Sport και συνεργάζεται με την Real News και το Sport24.