Screen Shot 2014-06-20 at 6.19.47 PM

Η front page του blog της Koro με θλιμένη ανάρτηση για την Εθνική και τον Κώστα-κουν, μετ’α τη λήξη του αγώνα με την Ιαπωνία.

Εδώ περίπου 10 χρόνια, η Koro που ζει στην Ιαπωνία λειτουργεί ένα blog αφιερωμένο στον αγαπημένο της παίκτη (με τον οποίο κόλλησε –προφανώς- ύστερα από το Euro της Πορτογαλίας), αλλά και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ιαπωνικό Kostas Katsouranis Fan Club δικαιώνει σε κάποιο βαθμό τον τίτλο του αν δει κανείς ότι συχνά τα posts της Koro συνοδεύονται από comments, οπότε διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει μια ιαπωνική σέκτα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Ειδικά στα πρώτα χρόνια μετά το Euro, από το 2005 μέχρι και το Μουντιάλ του 2010, η Koro είχε βροντερή παρουσία, που έφτανε να ξεπερνάει τα 200 posts το χρόνο –όλα γύρω από τον «Kostas», την Εθνική και το ελληνικό πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια, λόγω δουλειάς, όπως η ίδια έχει αναφέρει, η δραστηριότητά της έχει σχετικά υποχωρήσει, παραμένει πάντως συνεπής.

 παρά το ζευγάρωμα Ελλάδας-Ιαπωνίας, η Koro έδειξε να μην έχει τον παραμικρό ενδοιασμό για το ποιον θα υποστήριζε, πιστοποιώντας ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ιαπωνικής κουλτούρας, που είναι η προσήλωση σε ό,τι το ίδιο το άτομο εκλαμβάνει ως αποστολή του

Το φετινό Μουντιάλ δίνει την ευκαιρία για κάποια παραπάνω σχόλια και ενημερώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά το ζευγάρωμα Ελλάδας-Ιαπωνίας, η Koro έδειξε να μην έχει τον παραμικρό ενδοιασμό για το ποιον θα υποστήριζε, πιστοποιώντας ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ιαπωνικής κουλτούρας, που είναι η προσήλωση σε ό,τι το ίδιο το άτομο εκλαμβάνει ως αποστολή του. Στην προκειμένη περίπτωση, πάνω από οποιοδήποτε εθνεγερτικό συναίσθημα, προέχει η διάδοση του ελληνικού παικτικού προτύπου στην Ιαπωνία.  

από το 2005 μέχρι και το Μουντιάλ του 2010, η Koro είχε βροντερή παρουσία, που έφτανε να ξεπερνάει τα 200 posts το χρόνο –όλα γύρω από τον «Kostas», την Εθνική και το ελληνικό πρωτάθλημα

Ας μεταφράσουμε μερικά αποσπάσματα από το blog της Koro:

Δευτέρα 19/05, 21:53 – Μελετώντας την αποστολή της Εθνικής

 

Τελικά η ομάδα επιλέχτηκε. 5 απ’ όσους περίμενα έμειναν εκτός. Ο κόουτς αποφάσισε να πετάξει έξω την εμπειρία του Τζόρβα και να πάρει τον Γλύκο. Κόπηκε και ο Αβραάμ, με τους συνεχείς τραυματισμούς και ήρθε πίσω ο Μόρας. Το πιο λυπηρό είναι που λείπει ο Νίνης.

————————————-

Screen Shot 2014-06-20 at 6.29.50 PM

Από το blog της Koro, η Εθνική πριν αρχίσει ο αγώνας με την Ιαπωνία και τα ονόματα των παικτών μας από κάτω: Καρνέζης-κουν, Φετφα-κουν κλπ

Πέμπτη 05/06,  22:58 – Μετά το φιλικό 0-0 με τη Νιγηρία

 

Είναι καλό που η Ελλάδα κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την Ιαπωνία, γιατί μπορώ και βλέπω τα φιλικά της ομάδας στην τηλεόραση. Σε σχέση με το φιλικό στην Πορτογαλία, σήμερα έπαιξαν όλοι οι αναπληρωματικοί, εκτός από τον Μανωλά. Κι όμως, αυτοί οι αναπληρωματικοί έπαιξαν καλά, πίεσαν περισσότερο επιθετικά, φάνηκε ότι θέλουν να πάρουν μια θέση στην εντεκάδα, ειδικά ο Κριστοντουρόπουρος (sic) και ο Φέτφα-κουν (σημ: η  υποκοριστική κατάληξη –κουν είναι ιαπωνικό αντίστοιχο του –ούλης στα ελληνικά, δηλ. σα να λέμε ο Φετφακούλης).

Από την άλλη ο Σαμαράς-κουν έχασε μια μεγάλη ευκαιρία και γενικά φαινόταν πολύ χαλαρός. Δεν μ’ άρεσε και πολύ αυτό το ύφος του….

Btw, o ο Φέτφα-κουν φορούσε τη φανέλα με το 18, το ίδιο νούμερο που είχε ο Νίνης. Είναι αρκετά γλυκούλης κι αυτός, οπότε είμαι οκ να φοράει αυτός το 18.

Φαίνεται ότι το συμβόλαιο του κόουτς Σάντος λήγει τον Ιούνιο. Θα ήταν καλό η Ελλάδα να πετύχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να του παρατείνουν το συμβόλαιο. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του.

Η φετινή φανέλα της Ελλάδας μοιάζει με polo shirt. Είναι πολύ cool, θα ήθελα μία!

——————————————

 

Κυριακή 08/06, 23:01 – Μετά το φιλικό 2-1 με τη Βολιβία

 

Νίκη 2-1, επιτέλους, μπήκαν γκολ!

(…)

———————————————-

 

Δευτέρα 09/06, 20:51 – Άφιξη στη Βραζιλία

 

Χτες έφτασαν στη Βραζιλία, στην πόλη Αρακαζού. Πάμε γερά, να παλέψουμε στη χώρα της λατρείας!

———————————————-

Ο Έλληνας Γεωπόνος

Ο Έλληνας Γεωπόνος – με αυτόν τον τίτλο η Koro εκθείαζε την ενέργεια του Κατσούρ να ξαναστρώσει το χορτάρι που ξήλωσε ύστερα από ένα πολύ άστοχο σουτ κόντρα στην Κορέα, στο Μουντιάλ του 2010.

Κυριακή 15/06, 01:56 – Πριν, στη διάρκεια και μετά τον αγώνα με την Κολομβία

Η εντεκάδα (sic): Καρνέζης-κουν, Τόρο, Μανωλάς, Παπάστα-κουν, Χολέμπας, Κώστας, Μανιάτης, Κονέ-κουν (78′ Καρα-σενπάι, σημ. εδώ δίνει στον Καραγκούνη τον χαρακτηρισμό Σενπάι, που σημαίνει μέντορας ή πρεσβύτερος),  Σαλπινί-κουν (57′ Φέτφα-κουν), Γκέκας (64′ Μήτρο-κουν), Σαμαράς-κουν.

(σημ: σχόλιο α’ ημιχρόνου):

Θέλω μέσα Φέτφα-κουν και Μήτρο-κουν. Να ισοφαρίσουμε, asap παρακαλώ!

Η Ελλάδα έφαγε γκολ πολύ νωρίς και ήταν ασυνήθιστο να τη βλέπεις να προσπαθεί να επιτεθεί. Το σουτ του Κονέ ήταν πολύ καλό. Θέλω μέσα Φέτφα-κουν και Μήτρο-κουν. Να ισοφαρίσουμε, asap παρακαλώ!

…………………..

(σημ: συνεχίζει μετά το τέλος του αγώνα)

 

Όχι μόνο δεν ισοφαρίσαμε, αλλά μπήκε και 2ο γκολ με το που ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, κι άλλο ένα 3ο στις καθυστερήσεις. Απρόσεκτο παιχνίδι, αλλά σαν να έλειπε και η καρδιά. Ας έμπαινε τουλάχιστον η κεφαλιά του Γκέκα, που τη μίσησε το δοκάρι. Φέτφα-κουν και Μήτρο-κουν έπαιξαν τελικά, αλλά πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Απογοητεύτηκα πολύ, έχασα τον ύπνο μου κι έχω να πάω και στη δουλειά σήμερα (Κυριακή).

Η ιαπωνική επίθεση θα έχει ταχύτητα, οπότε μπορώ να φανταστώ πόσο θα υποφέρουν οι Έλληνες. Θα υποφέρω κι εγώ μαζί τους, μου φαίνεται

…………………..

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα έχει καλή άμυνα; Καθόλου καλή! Ο Παπάστα-κουν είχε τραυματιστεί σε φιλικό και μάλλον δεν ήταν έτοιμος. Με το να τον βάζεις να παίξει σε αυτήν την κατάσταση, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την ομάδα. Η ιαπωνική επίθεση θα έχει ταχύτητα, οπότε μπορώ να φανταστώ πόσο θα υποφέρουν οι Έλληνες. Θα υποφέρω κι εγώ μαζί τους, μου φαίνεται…

Να δω έστω ένα γκολ…

Btw, το τελικό αποτέλεσμα: Ελλάδα-Κολομβία 0-3.

——————————————————

 

Σχόλιο χρήστη Ιτσιμάτσου, Κυριακή 15/06, 03:27: Κι εγώ υπέφερα δύο ώρες. Και το χειρότερο ήταν ότι η Κολομβία δεν έδειξε ανίκητη. Το σημαντικό είναι ν’ αλλάξουν νοοτροπία στα επόμενα δύο παιχνίδια. Περιμένω να δω τη δύναμη της Ελλάδας όταν δεν έχει τίποτε να χάσει, όπως γίνεται συνήθως. Τους πιστεύω και τους υποστηρίζω κι εγώ: Go Hellas!

Σχόλιο χρήστη chris, Τρίτη 17/06, 01:26: Αλήθεια δεν είναι εύκολο να νικήσεις την Κολομβία. Το πρώτο γκολ μπήκε πολύ νωρίς. Κι εγώ πίστευα ότι η Ελλάδα μπορούσε να νικήσει, όμως εδώ είναι Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι Euro, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Περιμένω κι εγώ το 1ο γκολ, asap!

Απάντηση Koro, Τετάρτη 18/06, 21:39: Έχω την εντύπωση ότι γενικά στο Μουντιάλ η Ελλάδα τρώει πάντα γκολ νωρίς. Αυτό δεν συμβαίνει στα Euros, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ομάδα στο γκρουπ, κι αυτό είναι ανησυχητικό. Θέλω κι εγώ να φωνάξω γκοοολ!!!

 

———————————————————-

Σαλπινί-κουν

Σαλπινί-κουν και Φέτφα-κουν (Σαλπιγγιδούλης και Φετφακούλης) πανηγυρίζουν το γκολ του 1ου απέναντι στο Ισραήλ, τον Οκτώβριο του 2010 (προκριματικά Euro 2012).Η φωτογραφία από το blog της Koro

Πέμπτη 19/06, 19:08 – Επιτέλους, αύριο!

 

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να το δω live, λόγω δουλειάς. Θα προσπαθήσω να κλείσω μάτια και αφτιά, να μη μάθω τίποτα για το ματς, και να γυρίσω να το δω το βράδυ σπίτι, στη μαγνητοσκόπηση του καλωδιακού.

Πάμε γερά (Ελλάδα). Αναρωτιέμαι όμως για την ομάδα… είναι οκ;

 

———————————————————

 

Πέμπτη 19/06, 23:32 – Ποιος είναι ο πιο όμορφος Έλληνας παίκτης;

 

 Είναι ο Τόρο ο πιο όμορφος; Με τίποτα! Υπάρχουν πολύ πιο ωραίοι, όπως ο Καρνέζης-κουν, ο Σαμαράς-κουν, ο Κριστοντουρόπουρος, ο Κονέ-κουν…

Στο σάιτ www.nanapi.jp, μια δημοσιογράφος που η ίδια δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, διάλεξε τον πιο όμορφο παίκτη από κάθε ομάδα του Μουντιάλ, κρίνοντας μόνο από τη φάτσα. Ποιον διάλεξε από την Ελλάδα; Τον Τόρο! Είναι αυτός ο πιο όμορφος; Με τίποτα! Υπάρχουν πολύ πιο ωραίοι, όπως ο Καρνέζης-κουν, ο Σαμαράς-κουν, ο Κριστοντουρόπουρος, ο Κονέ-κουν…

Νομίζω ότι είναι πρόβλημα αν ο Τόρο θεωρηθεί πρότυπο ελληνικής ομορφιάς. Εντάξει, δεν είναι και χάλια, όμως, π.χ. τα μαλλιά του, ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν….

Karabelas- K. Rigos

Ούτε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Νίκου Καράμπελα με τη φανέλα της Λεβάντε, είχε ξεφύγει από το μάτι της Koro. Ήταν τον Αύγουστο του 2012 κόντρα στη σκοτσέζικη Μάδεργουελ. Το ποστάρισμα συνοδεύτηκε από τη συγκεκριμένη φωτό, του Κωνσταντίνου Ρήγου.

——————————————————————–

 

Παρασκευή 20/06, 22:37 – 2ος αγώνας, με την Ιαπωνία.

 

Καταφέραμε να μη χάσουμε, τίποτα παραπάνω.

Λυπήθηκα για τον Κώστα που αποβλήθηκε και θα λείψει από το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να μην ήταν αυτός ο τελευταίος αγώνας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακόμα κι αν οι περισσότεροι λένε ότι ο Καρα-σενπάι είναι η καρδιά της ομάδας, πιστεύω ότι ο πιο σημαντικός για την Ελλάδα μέσα στο γήπεδο είναι οπωσδήποτε ο Κώστας.

Επειδή αποβλήθηκε, έπρεπε όλο το πλάνο να αλλάξει, γι’ αυτό βγήκε και ο Φέτφα-κουν.

 Ο Καρα-σενπάι δεν νομίζω ότι μπορεί ν’ αντέξει για 90 λεπτά, ίσως ο μόνος τρόπος είναι να παίξει ο Τζιόλης το ρόλο του Κώστα.

Τι θα γίνει στο επόμενο ματς;

Ο Καρα-σενπάι δεν νομίζω ότι μπορεί ν’ αντέξει για 90 λεπτά, ίσως ο μόνος τρόπος είναι να παίξει ο Τζιόλης το ρόλο του Κώστα. Επίσης και ο Μήτρο-κουν βγήκε έξω τραυματίας και μάλλον δύσκολο να είναι στο επόμενο ματς.

Παρόλο που η ομάδα ποντάρει κυρίως στις μακρινές μπαλιές και τις σέντρες, δεν φαίνεται να βγαίνει κάτι. Ίσως θα ήταν καλύτερα στο επόμενο ματς να παίξει χωρίς σέντερ φορ.

Μήπως και μπει αυτό το γκολ που περιμένω…

Ιαπωνία-Ελλάδα 0-0

(…)

 

* Ευχαριστούμε την Άσακο Μασουνόουτσι για τη βοήθεια στη μετάφραση.

Screen Shot 2014-06-20 at 6.47.57 PM

Ο άλλος αγαπημένος της Koro: ” Το πιο λυπηρό είναι που λείπει ο Νίνης.” γράφει όταν έμαθε την επιλογή του Σάντος για την αποστολή στη Βραζιλία.