Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Φως, λειτουργικότητα και χαλάρωση, σε ένα διαμέρισμα στη Νίκαια

Εμπνευσμένη από την open-space αισθητική, η κατοικία αξιοποιεί κάθε γωνιά του χώρου, χάρη στις παρεμβάσεις του γραφείου NVdesign.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Φωτόπουλος

Το γραφείο NVdesign, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στην περιοχή της Νίκαιας, με στόχο την εκμετάλλευση του χώρου προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα όσον αφορά στις καθημερινές δραστηριότητες των ιδιοκτητών του.

Ταυτόχρονα, βασικός στόχος των ανθρώπων του γραφείου, ήταν να υπάρχει εντός του διαμερίσματος όσο περισσότερο φυσικό φως είναι δυνατόν, γι’ αυτό και καθαιρέθηκε ο διαχωριστικός τοίχος ανάμεσα στο καθιστικό και την κουζίνα, που πριν ήταν ξεχωριστά δωμάτια, δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο και διαμπερή τόπο κατοίκησης.

Αυτό που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατοικία, είναι η τεράστια μπαλκονόπορτα στον κυρίως χώρο που χαρίζει άπλετο φως.

Στον χώρο κυριαρχούν οι γκρι τόνοι – γι’ αυτό και τα χαλιά της κατοικίας επιλέχθηκαν προσεκτικά ώστε τα μοτίβα σε στυλ patchwork και τα χρώματά τους να δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά.

Για τη γωνιά του καθιστικού, ιδανικό αποδείχτηκε το ενεργειακό τζάκι, ντυμένο με μια όμορφη κατασκευή από γυψοσανίδα, ενώ το κεντρικό τραπέζι από γυαλί στην επιφάνειά του, τόσο ανάλαφρο όσο χρειάζεται για να μην επιβαρύνει καθόλου το σύνολο.

Στην ίδια κατηγορία είναι και τα φωτιστικά οροφής, επιτραπέζια και δαπέδου, με τις λεπτεπίλεπτες γραμμές και αυτά με τη σειρά τους μαζί με τα σποτ οροφής προσδίδουν την απαραίτητη ένταση στον ενιαίο χώρο.

Η κουζίνα απέκτησε και αυτή εξέχουσα θέση στο σπίτι. Είναι ανοιχτή προς το καθιστικό και την τραπεζαρία και επωφελείται των πλεονεκτημάτων της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα μπάνια είναι ντυμένα με πλακάκια σε στυλ τσιμεντοκονίας σε πολύ μεγάλες διαστάσεις και ξύλινες λεπτομέρειες. Ο κρυφός φωτισμός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο NVdesign εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.