«Το ιδανικό θα ήταν ένα σύστημα που θα αναγνώριζε την σεξεργασία ως εργασία -κανονικά ως εργασία όμως, όχι ως μια εργασία που θα είχες το μπάτσο πάλι πάνω απ’ το κεφάλι σου» είπε στην κάμερα της Popaganda η Αθηνά Μιχαλακέα, δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος και νομική σύμβουλος του Δικτύου Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων (ΔΕΣ). 

Τo 2012 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαμηνούσε: «Όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν για την αποποινικοποίηση της σεξεργασίας». Παραπάνω από μια δεκαετία μετά, φαίνεται ότι τα βήματα σχετικά με τη σεξεργασία πηγαίνουν εξαιρετικά αργά.

Τα τελευταία χρόνια, το ΔΕΣ στοχεύει στην ενδυνάμωση και υποστήριξη των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, την καταπολέμηση του στίγματος που σχετίζεται με την εργασία στο σεξ και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. 

«Η σεξεργασία είναι τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν τα θεωρούν πολλοί άνθρωποι ως εργασία για κάποιο λόγο» δηλώνει το Joanne David (they/he), πρόεδρος του Δικτύου Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων και performance artist.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=WZBgRhj63Bo

Δείτε περισσότερα στο κανάλι του Sphera Network στο YouTube και στο https://spheranetwork.com/