Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.08.2024

2,9 εκ. δολάρια για ένα ντουλάπι

Το προσωπικό ντουλάπι του Κόμπι Μπράιαντ, το οποίο χρησιμοποιούσε στα αποδυτήρια των Λος Άντζελες Λέικερς πριν βρει τραγικό θάνατο το 2020, πουλήθηκε σε δημοπρασία την Παρασκευή από τον οίκο Sotheby's.
2,9 εκ. δολάρια για ένα ντουλάπι

Η διαδικασία διήρκεσε δέκα ημέρες στο διαδίκτυο και η το προσωπικό ντουλάπι του Κόμπι εκτέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, που ανήκει στον Γαλλοϊσραηλινό  δισεκατομμυριούχο Πάτρικ Ντράχι.

Στο τέλος της δημοπρασίας, η τιμή… εκτινάχθηκε κατά 750.000 δολάρια για να φτάσει τα 2,9 εκατομμύρια, ενώ το αντικείμενο είχε αποτιμηθεί μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου από τον οίκο Sotheby’s.

«Αυτό το ποσό μαρτυρεί όχι μόνο τη διαρκή κληρονομιά του Κόμπι, αλλά και την εξαιρετική φύση αυτού του αθλητικού αντικειμένου», δήλωσε ο Μπραμ Βάχτερ από τον οίκο δημοπρασιών σε δελτίο τύπου.

Αυτό το ξύλινο έπιπλο, στο οποίο εμφανίζεται μια μικρή πλάκα με την επιγραφή «Bryant» με κεφαλαία γράμματα, έχει βιώσει εμβληματικές στιγμές της καριέρας του παίκτη, όπως το ρεκόρ του 81 πόντων σε έναν αγώνα το 2006 ή τον εορτασμό του τίτλου το 2010, που είδε τη σαμπάνια να ρέει ελεύθερα στα αποδυτήρια.

Μετά τον θάνατό του σε ηλικία 41 ετών σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια τον Ιανουάριο του 2020, η αθλητική περιουσία του Μπράιαντ εκτοξεύτηκε σε επίπεδα ρεκόρ στην αγορά δημοπρασιών, με μια από τις φανέλες του των Λος Άντζελες Λέικερς να φτάνει τα 5,8 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, φωτογραφικά έγγραφα πιστοποιούν τη γνησιότητα του επίπλου για τις σεζόν 2003/2004 έως 2015/2016, έτος απόσυρσής του.

Το έπιπλο βρέθηκε το 2018 κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο Staples Center του Λος Άντζελες, και στη συνέχεια αγοράστηκε από έναν «Αμερικανό συλλέκτη», σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Η κληρονομιά που αντιπροσωπεύουν τα αθλητικά είδη είναι ένας ακμάζων τομέας για τους οίκους δημοπρασιών τέχνης.

Τον Μάιο του 2022, ο οίκος Sotheby’s πούλησε για 9,3 εκατομμύρια δολάρια μια φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα που φορούσε στον θρυλικό προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, όταν ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ απέναντι στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου του ενός με το χέρι.

Είναι μέχρι σήμερα η πιο ακριβή ποδοσφαιρική φανέλα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Παράλληλα εχθές (2/8), οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκάλυψαν το δεύτερο από τα τρία αγάλματα που ανατέθηκαν για να τιμήσουν τον Κόμπι Μπράιαντ κοντά στην Crypto.com Arena.

Το νέο άγαλμα απεικονίζει τον Μπράιαντ δίπλα στην κόρη του Τζιάνα. Οι δύο ήταν μεταξύ των επτά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου στη Νότια Καλιφόρνια στις 26 Ιανουαρίου του 2020. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν 41 ετών όταν πέθανε και η Τζιάνα ήταν 13.

Στο άγαλμα, οι δυο τους κάθονται, με το χέρι του πατέρα γύρω από την κόρη καθώς φτερά αγγέλου απλώνονται πίσω τους. Ο Κόμπι Μπράιαντ, που προσδιορίζεται ως «ο μπαμπάς με το πιο πολύτιμο κορίτσι», λέει σε ένα απόσπασμα στη βάση: «Η Τζιάνα είναι θηρίο. Είναι καλύτερη από εμένα στην ηλικία της. Το έχει καταλάβει. Τα κορίτσια είναι καταπληκτικά. Θα είχα άλλα πέντε κορίτσια αν θα μπορούσα, είμαι μπαμπάς για κορίτσια».

Η ημερομηνία (8/2/24) επιλέχθηκε επειδή το 8 και το 24 ήταν τα νούμερα που φορούσε ο Μπράιαντ στην καριέρα του για τους Λέικερς και το 2 ήταν το νούμερο που φορούσε η Τζιάνα.

Οι ίδιοι αριθμοί κυριάρχησαν και στο πρώτο άγαλμα του Μπράιαντ. Η ομάδα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε θα είναι έτοιμο το τρίτο άγαλμα.

πηγή 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.