Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
11.12.2024

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί την αστυνομία για «μεροληψία» υπέρ των Παλαιστινίων

«Πράσινο φως» από την βρετανική αστυνομία για νέα διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο, παρά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης Σούνακ.
Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί την αστυνομία για «μεροληψία» υπέρ των Παλαιστινίων

Η βρετανική κυβέρνηση κλιμάκωσε σήμερα τη διένεξή της με τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου σχετικά με τη διαχείριση μιας φιλοπαλαιστινιακής πορείας που πρόκειται να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο, κατηγορώντας τους αστυνομικούς του ότι υιοθετούν ηπιότερη στάση όταν πρόκειται για υποθέσεις της αριστεράς.

Τα σχέδια για μια διαδήλωση στο Λονδίνο ανήμερα της Ημέρας της Ανακωχής, το Σάββατο, έχουν προκαλέσει διένεξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αστυνομία, με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να λέει πως θα θεωρήσει την αστυνομία υπεύθυνη για οποιεσδήποτε ταραχές, αφού αυτή η τελευταία γνωστοποίησε πως δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να απαγορεύσει τη διαδήλωση.

Στο Λονδίνο πραγματοποιούνται μερικές από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Ευρώπη αφότου η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται κάθε σαββατοκύριακο για να ζητήσουν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί που το Ισράηλ διεξάγει ως αντίποινα στη Γάζα.

Η αστυνομία έχει δηλώσει πως περιμένει μια μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, επέτειο του τέλους του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχουν σχέδια για διαδήλωση στις 12 Νοεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο οι επίσημες εκδηλώσεις της Κυριακής της Μνήμης.

Ο Σούνακ έχει αποκαλέσει τη διαδήλωση ασεβή, όμως ο αρχηγός της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι έχει επισημάνει πως οποιαδήποτε απαγόρευση θα απαιτούσε πληροφορίες για απειλή σοβαρής διατάραξης της τάξης και ότι τέτοιες απαγορεύσεις δεν έχουν υπάρξει εδώ και μια δεκαετία.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν έχει αποκαλέσει τις διαδηλώσεις «πορείες μίσους». Γράφοντας σήμερα στους Times υποστηρίζει πως αποτελούν «επιβεβαίωση πρωτοκαθεδρίας για ορισμένες οργανώσεις – ιδιαίτερα ισλαμιστικές» και επίδειξη ισχύος.

«Δυστυχώς υπάρχει μια αντίληψη ότι ανώτεροι αστυνομικοί έχουν προτιμήσεις σε ό,τι αφορά τους διαδηλωτές», έγραψε. «Στη διάρκεια της Covid, γιατί η αστυνομία δεν έδινε καθόλου χώρο στους αντιρρησίες του λοκντάουν, ωστόσο διευκόλυνε διαδηλωτές του Black Lives Matters, επιτρέποντάς τους να παραβιάζουν κανόνες και ακόμη και χαιρετίζοντάς τους γονατίζοντας;»

Η Μπράβερμαν, η οποία θεωρείται πιθανή μελλοντική ηγέτιδα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, υποστηρίζει πως, μολονότι οι ελευθερίες του λόγου και του συνέρχεσθαι έχουν μακροχρόνια παράδοση στη Βρετανία, «πρέπει να διεξαχθεί συζήτηση» για το αν μερικές δημόσιες εκδηλώσεις είναι τόσο επιθετικές ώστε θα πρέπει να απαγορεύονται.

Ο Νιλ Μπάσου, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, δήλωσε πως οι πολιτικές επικρίσεις ενδέχεται να αυξήσουν την πιθανότητα να εμφανιστούν αντιδιαδηλωτές και κατά συνέπεια να αυξηθεί ο κίνδυνος να σημειωθούν βίαια επεισόδια.

«Κατά κάποιο τρόπο αποτελεί ειρωνία το γεγονός ότι όλη αυτή η ρητορική σχετικά με την πορεία μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τη συγκέντρωση πληροφοριών που να υποδεικνύουν ότι πρέπει να απαγορευθεί», δήλωσε μιλώντας στο LBC Radio.

Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σχεδόν 200 άτομα έχουν συλληφθεί για εγκλήματα μίσους στη Βρετανία -περιλαμβανομένων αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών αδικημάτων καθώς και για διατάραξη της δημόσιας τάξης- πολλά από τα οποία με επιβαρυντικές περιστάσεις λόγω ρατσισμού και συνδεόμενα με διαδηλώσεις.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.